İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14. gerçekleştirilecek olan Gaziantep Yiyecekleri Şenliği için birçok Gaziantepli firma seferber olurken ürünlerini ve markalarını tanıtmak isteyen kurum ve kuruluşlar 20-21 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olan şenlik için hazırlıklarını sürdürüyor.

İstanbul’da geçekleştirilen en önemli kültürel etkinlik olarak nitelendirilen şenlik Gaziantepliler kadar İstanbul’da yaşayan ve her yıl bu şenliği ziyaret ederek etkinliklerinden yararlanan İstanbullularında büyük beğenisini kazanıyor. Gaziantep’e ait yiyecek ve içeklerin satışa sunulduğu şenlik kapsamında konserler ve çeşitli yarışmalara da yer verilmekte.

MARKALAR ŞENLİKTE

Gaziantep’te üretilen gerek iç gerekse dış piyasaların aranan ürünleri haline gelen markaların da katılacağı şenlikle ilgili bir değerlendirme yapan İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan “14. Gaziantep Yiyecek İçecek Şenliğiyle ilgili hazırlıklarımız büyük bir hızla sürüyor. Katılımcıların yoğun ilgisini görüyoruz. Tanıtım için büyük bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz bu etkinlik kapsamında yaklaşık 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Gaziantepli firmalar ürünlerini ve markalarını tanıtmak amacıyla yoğun ilgi gösteriyor. Bütün Gazianteplileri ve Gaziantep’e gönül verenleri ve bu kültürü yerinde tanıyıp tatmak isteyenleri 20-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkında gerçekleştirilecek olan etkinliğimize davet ediyoruz. Şenlik açılış törenimiz yarın saat 11.00’da yapılacak olup açılış törenine Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli meslek kuruluşlarından konuklarımızda katılacaktır.” dedi. HALUK ŞAHİN