Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, tıp bilimleri alanında tematik üniversite olan Sanko Üniversitesi’nde başarıyı ödüllendireceklerini belirterek, ‘’Bize başarılı olarak gelen öğrencilere, eğitim-öğretim ücreti muafiyetinin yanı sıra 2 bin liraya varan cep harçlığı bile vereceğiz’’’ dedi. NTV kanalında Sadık Gültekin’in sunduğu ‘’Doğru Tercih’’ programına katılan Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi’nin fakülte ve bölümlerini, burs ve konaklama olanaklarını, akademik kadro olarak yapmak istedikleri ve hedeflerini anlattı.

TEMATİK ÜNİVERSİTE

Bölgede en sevilen aileler arasında yer alan Sanko Ailesi’nin, çok çalışkan, dürüst, alçak gönüllü, cömert ve yardımsever olmalarıyla tanındığını vurgulayan Prof. Dr. Sınav, ‘’Sanko Üniversitesi’ni, ailenin sosyal sorumluluk projelerinin tacı’’ olarak ifade etti. Üniversitenin kuruluş hikayesini anlatırken, "Bölgemizde kaliteli salık profesyonelleri yetiştiren okula ihtiyaç olduğu tespit edilmiş. Bunun üzerine sağlık alanında bir tematik üniversite olarak kurulmuş’’ diyen Prof. Dr. Sınav, ‘’Tıp bilimleri alanında dünya stantlarında bilim üretmek, eğitim vermek ve hizmet sunmak istiyoruz’’ diye konuştu.

BAŞARIYA ÖDÜL

Sanko Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bulunduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Sınav, bu yıl Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerine 60’ar öğrenci alınacağını söyledi. Prof. Dr. Sınav, harçlıklara değinerek şu bilgileri verdi: “Başarıyı ödüllendireceğiz. Bize başarılı olarak gelen öğrencilere, eğitim-öğretim ücreti muafiyetinin yanı sıra 2 bin liraya varan cep harçlığı bile vereceğiz. Yılda 8 ay olmak üzere, ilk 100’en gelenlere ayda 2.000, 101-500 dilimindekilere 1.750, 501-1000’den gelenlere 1.500, 1001-2000 dilimindekilere 750, 2001-3000’den gelenlere 375 ve 3001-5000 diliminden gelenlere ise ayda 250 TL harçlık verilecek.”

ÜST DÜZEYDE EĞİTİM

Rektör Prof. Dr. Sınav, öğretim üyelerinden tam performans alabilmek için Sanko Üniversitesi’nde eğitim dilini Türkçe olarak seçtiklerini, ama üst düzeyde ve yoğun yabancı dil eğitimi de verileceğini kaydetti. Sunucunun, daha önce tıp eğitimi için İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere gidildiğini anımsatarak, ‘’Şimdi tam tersi olur mu?’’ sorusu üzerine Prof. Dr. Sınav, Gaziantep’in yerel özelliklerini koruyan global ölçekte bir şehir olduğuna dikkayi çekerek, ‘’Amacımız o. Gaziantep’te aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz’’ sözlerine yer verdi. BÜLTEN