TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, torba yasası kanun tasarısının görüşülmeye başlanacağını belirterek, tasarının hızlı bir şekilde genel kuruldan geçerek, kanunlaşacağına inandığını söyledi.

Tasarının hızlı bir şekilde komisyondan geçeceğine inandığını belirten Koçer, "1 Kasım Seçimlerinden bu yana henüz 4 ay geçmesine rağmen AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerinin yüzde 80’i gerçekleşti. Yine bu beyannamenin bir gereği olarak hükümetimizin hazırladığı yeni bir kanun tasarısının görüşmelerine önümüzdeki günlerde Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayacağız. Meclis'in kanun mutfağı olan komisyonumuzda yapacağımız çalışma neticesinde tasarının genel kuruldan da hızla geçerek en kısa zamanda kanunlaşmasını temenni ediyorum" dedi.

TASARININ KAPSAMI

Milletvekili Koçer, Torba Yasa'da çok önemli düzenlemeler olduğunu ifade ederek, her maddenin ayrı birer müjde niteliğinde olduğunu vurguladı. Tasarının kapsamı ile ilgili bilgi veren Koçer, "Gençlere yönelik olarak öğrenimini bitirip, bir işte çalışmayan gençlerimizden 25 yaşına kadar olanların Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları silinecek. Memurluk ataması bekleyenler için Sosyal Güvenlik Kurumu’na 2 bin 610 denetmen kadrosu tahsis edilecek. 65 yaş aylığı alan yaşlılarımız için çocuklarının yanında yaşasalar bile, aylık bağlanmasında sadece kendileri ve eşlerinin gelirleri dikkate alınacak. Kişi başına düşen gelirleri asgari ücretin üçte birinden az ise aylık bağlanacak. İşverenlerimiz için Sosyal yardımlardan yararlanan kişileri istihdam ederlerse 1 yıl süreyle sigorta primi desteği verilecek. Kamu çalışanlarının kurduğu sendikalarımız; şehit yakınları ve gazilere, nakit mevcutlarının yüzde 10’una kadar varan tutarda yardımda bulunabilecek. İşçilerimiz 3 kez kullandıkları yıllık ücretli izinlerini 6 gün üzerinden 5 kez kullanılabilecek. Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına girecek. Meslek liselerinde 4 yıl çıraklık eğitimi verilecek.Stajyer ve çıraklara, işyerinin büyüklüğüne göre asgari ücretin yüzde 15’ ile 30’u arasında ücret ödenecek. Önümüzdeki günlerde komisyonumuzda görüşüp karara bağlayacağımız bu maddeler çok önemli. Ülkemiz ve insanımız refahı,mutluluğu,hizmeti hak ediyor. Birileri Türkiye'nin önüne set çekmek ve bölücülük yapmak isterken biz ülkemizin, milletimizin geleceği ve refahı için çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. İHA