Gaziantep’in Düşman işgalinden kurtuluşu, Almanya'nın Frantfurt kentinde de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

2005 yılında dernekleşen Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından, bu sene birincisi düzenlenen Geleneksel Gaziantep’in düman işgalinden kurtuluşunu anma gecesine Almanya’nın bir çok kentinden Gaziantepliler ve dostları katıldı.

Franfurt’ta Dr . Hoch’s Konservatorıum’da düzenlenen ve 350 yakın gurbetçiyi bir araya getiren etkinlikte ayrıca öncelik Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı anma günü ve gelecek nesillere yaşatmaktı. Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, "Gaziantep Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir. Gaziantep’in hikayesi hepimizi etkileyen bir hikayedir. Bu sebeple burada olmak benim için büyük bir onurdur” dedi.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konferansa katılanların büyük beğenisini kazanan konferans, programın başından sonuna kadar büyük bir ilgiyle takip edildi. Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’a konuşması sonunda Frankfurt Gaziantepliler Derneği Başkan'ı Ökkeş Toy tarafından teşekkür plaketi verildi. Türkiyeli Öğretmenler Derneği'nin öğretmenlerden oluşan TÖDER Halk Müziği Grubu'nun Gaziantep yöresi ve kahramanlık türküleriyle renk kattığı etkinlikte salonda açılan ‘Fotoğraflarla Gaziantep Savunması Sergisi’ de gezildi. Etkinlik öncesi sunulan kokteylde ayrıca sunulan Gaziantep Mutfağı’ndan leziz yemekler büyük beğeni topladı. İHA