SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, her zaman yeni bir şeyler öğrenmek için çaba gösterenlerin başarıya odaklanacağını belirterek, “Çok biliyorum diyen, mütevazı olmayan kaybeder. İnsan yükseldikçe, büyüdükçe küçülmeli” dedi. Konukoğlu, TTNET Liderlik Forumu’nun, “Liderlerle Bir gün, Tecrübeleriyle Bir Ömür” teması ile Ankara Rixos Otel’de düzenlediği etkinliğe katıldı. Düzenleme komitesinin, 67 üniversiteden başvuran 4 bin 387 öğrenci arasından seçtiği 200 öğrenciye seslenen Konukoğlu, iş yaşamını anlattı, deneyimlerini paylaştı.

LİDERLİK ÖZELLİĞİNİ FARKEDİN

Konukoğlu, herkesin içerisindeki liderlik özelliklerini fark etmesi gerektiğine vurgu yaparak, gelinen yerin hazmedilebilmesi için merdivenlerin birer birer çıkılmasını istedi. Merdivenleri 3’er 4er çıkarak geldiği görevi hazmedemeyenlerin o görevden ayrıldıklarında etraflarında kimseyi bulamayacaklarını anlatan Konukoğlu, sinerji yaratan ve takım çalışması yapanların ise her yerde, her zaman çekim merkezi olacaklarının altını çizdi.

HER TÜRLÜ ALT YAPI VAR

Şimdiki gençliğin başarılı olma şansının kendi dönemlerine göre daha yüksek olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Başarılı olmak için her türlü altyapı var. Bir yazılım yapabilen köşeyi dönebilir. Her akıllı telefon bir işyeri demek. Herkesin işyeri cebinde. Yeter ki, bu olanakları amacına uygun kullanın ve değerlendirin. Hayalini kurun, gerçekleştirin” diye konuştu. BÜLTEN