Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk Eskişehir galibiyetinden sonra ligin son haftasında oynayacakları maç için, “puan olarak ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Son 2 maçı baz alarak ligi 42 puanda tamamlamak istiyoruz” dedi.

Eskişehirspor karşısında elde edilen sonucun kendileri açısından güzel bir galibiyet olduğunu söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “Özellikle hava sıcaklığının çok fazla etkili olacağını düşünüyorduk. Oyuncular belli bölümlerde bunu hissetti ama oyun içinde olmak istediler. Özellikle maçın başında zevk aldık, önde oynadık, gol pozisyonlarına girdik ve 2-0’lık galibiyeti ilk yarıda yakaladık. Rakibe çok fazla da pozisyon vermedik, ikinci yarıya da pozisyonlara girerek başladık. Aslında Abdulkadir’e de devre arasında da söylemiştik ama o da çok iyi oynamasına rağmen performansından çok memnunum ama gördüğü kırmızı kart bizi bir kişi eksik bıraktı ve 10 kişi kaldıktan sonra da yine girdiğimiz pozisyonlar oldu. 3-0’ı yakaladık maç bitti derken aleyhimize bir penaltı ve yediğimiz bir şanssız gol bir anda maçın 3 -2’ye gelmesine ve birazda stres yapmasına neden oldu. Rakibimizin genç oyuncularıyla girdiği pozisyonlar ve yaptıkları denemeler oldu. Bu anlamda hem kendi oyuncularımı kutluyorum hem de Eskişehirspor oyuncularımı kutluyorum. Maçtan önce galibiyeti Karcemarskas’a armağan edelim demiştik bu galibiyeti ona hediye ettik. İnşallah önümüzde ki haftayı da galibiyetle kapatıp ligi güzel bir şekilde sonlandıracağız” dedi.

GENÇ ARKADAŞLARA SÜRE VERMEYE ÇALIŞTIK

Eskişehir maçı öncesi 7 haftadır kazanamadıklarını kaydeden Buruk, “Bu dönemlerde genç arkadaşlarımıza süre vermeye çalıştık. Geçen maçta da hem puan olarak ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Son 2 maçı baz alarak ligi 42 puanda tamamlamak istiyoruz. Bu hafta sonu da çok önemli bir maça çıkacağız. Balıkesirspor bu ligin formda ekiplerinden biri. Her iki maçı kazanmak ve oyuncularımıza güven gelmesi açısından bu iki maçı önemsiyoruz. Her galibiyetin bizlere maddi getirisi var bunları düşünmek zorundayız ve Eskişehirspor maçını kazanmak için çıkmıştık. Tabiki önümüzde ki maçta genç oyuncularımıza daha fazla süre vereceğiz. Eskişehir karşısında maçın gidişatı daha farklı olsaydı başka tercihlerde kullanacaktık ama 3 – 0 devam etseydi genç arkadaşlarımızı kullanacaktık” dedi.

SICAK HAVA ETKİLİYOR

Sıcak havalarda oynanan maçların futbolcular açısından tehlikeli olduğunu belirten Buruk, “Bu kadar sıcağın altında oynamak iyi değil belki saat 5 gibi oynansa yine bir nebze sıcaklık düşmüş olur. Günün en sıcak saatlerinden birinde oynadık. Geçen hafta da Bursa maçında da saat 3’te oynamıştık. Orada da bir yorgunluğumuz vardı. Bir hafta da 3 maç oynadık ve gündüz maçı oyuncuları daha fazla yoruyor. Futbolun kalitesini de düşürüyor. Serin hava da oynana futbol ile sıcakta oynanan arasında fark oluyor. Hem futbol kalitesini hem de futbolcuların performansını arttırmak için bence doğru saatlerde maçları oynatmak çok daha önemli. Federasyonumuzda önümüzde ki sezon bunu göz önünde bulunduracaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.