Okan Buruk, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nın çekişmeli maçlara sahne olacağını ve favorilerinin İspanya, Almanya ve Brezilya olduğunu söyledi. 

Futbolseverleri heyecan dolu bir turnuvanın beklediğini belirten Buruk, “Özellikle Brezilya, evinde oynayacağı için önemli bir favori olacak. Yine İspanya ve Almanya da kadroları bakımından favori gösterebileceğimiz takımlar arasında yer alıyor ancak bana göre Brezilya biraz daha öne çıkıyor. Diğer takımların da iddiası olabilir ama bu 3 takımı favori olarak görüyorum” diye konuştu.

ÜÇ FUTBOLCU ÖNE ÇIKAR

Güney Kore ve Japonya’da düzenlenen 2002 Dünya Kupası’nda A Milli Futbol Takımı’nın kadrosunda da yer alan Buruk, 2014 Dünya Kupası’nda Messi, Neymar ve Ronaldo’nun öne çıkacak futbolcular olacağını ifade etti. Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Arjantin Milli Takımı’ndan Lionel Messi, Portekiz Milli Takımı’ndan Cristiano Ronaldo ve Brezilya Milli Takımı’ndan Neymar’ın kupada oynayacakları futbolla adından söz ettireceğini düşünüyorum. İspanya Milli Takımı’ndan Diego Costa, turnuvada öne çıkabilir. Bunlar genelde bildiğimiz oyuncular, çok da yeni bir oyuncunun gelip de turnuvaya damga vuracağını düşünmüyorum.” 

ÖZİL BİZİ GURURLANDIRIYOR

Almanya Milli Takımı’nda da kaliteli oyuncular olduğunu ifade eden Buruk, “Almanya Milli Takımı’nda Mesut Özil’in yer alması bizi gururlandırıyor. Takımın önemli oyuncularından biri, etkili olması halinde Almanya Milli Takımı’nı finale taşıyacağına inanıyorum” dedi.