Son haftalarda oldukça eleştiri alan Gaziantepspor Teknik direktörü Okan Buruk yaptıklarını savundu. Çok yeni bir takım olduklarını söyleyen Buruk, "eleştirirken bilinmesi gereken şeyler var. Hep aynı şeyi söylüyoruz ama belki dışarıdan yeni bir takımız olduğumuz farkedilmiyor. 24 kişilik ve kalecilerle beraber 27 kişilik kadromuz var. Bunun içinden seçim yapmakta bizim için zor oluyor" dedi.

"Tabiki kadronun değişecek" diyen Buruk, "Maç maç, rakibin oyun şekline göre, bizim kendi taktiğimize göre kadro oluşturuyoruz. İlk maçı kazandık. Sivas deplasmanı, Fenerbahçe deplasmanı, Kasımpaşa deplasmanı ligin en zor deplasmanları desek çok doğru olacak. O yüzden deplasmana çıkarken ona göre kadro seçiyorsunuz, kendi sahanızda oynarken rakibe göre kadronuzu zaman zaman değiştiriyoruz. Tabiki eleştirirken bilinmesi gereken şeyler var. Hep aynı şeyi söylüyoruz ama belki dışarıdan farkedilmiyor yeni bir takımız olduğumuz" ifadesini kullandı.

OYUN OLARAK İSTEDİĞİMİZ YERE GELEMEDİK

Yeni bir takımız. 18 yeni oyuncu takıma katıldı. Teknik heyet te yeni. Oyuncuları tanımak kendi anlayışımızı oturtmak oyuncuların kendi performansların en üzerine çıkması zaman alıyor. Oyun olarak istediğimiz yere gelemedik. Ama geleceğimizi umuyoruz.

TAKTİĞE KİM UYUYORSA ONU DEĞİŞTİRECEĞİZ

Oyuncuları göreceğiz, deneyeceğiz.. Performansı düşük olanlar, yukarı çıkanlar hafta hafta değişebiliyor. En iyi durumdaki oyunculara forma şansı vermeye çalışıyoruz. Burada hiçbir isme bakmıyoruz. Mesela Oğulcan iyi bir dönem geçirdi formayı aldı. Bundan önce neyi var ne yapmış çok önemli değil. Serhan çok iyi çok iyi çalışıyor ileride ona da formayı vereceğiz. Diğer oyuncular içinde geçerli. Performansını kim yükseltiyorsa takımı kim yukarıya doğru kim çekmeye çalışıyorsa ve maçlardaki oynayacağımız taktiğe kim uyuyorsa onları değiştireceğiz. Bu nedenle geniş kadro kurduk..

KARABÜK MAÇINDA TARAFTAR İSTİYORUZ

Hep aynı şeyi söylüyoruz. Yeni takımız, genç takımız. Biraz daha fazla taraftarımızın desteği bizim yanımızda olursa oyuncularımızın da motivasyonu yüksek olacak. İç saha maçları bizim için çok önemli. Tekrar aynı çağırıyı yapıyoruz ama en önemli maçlarımızdan birisinde taraftarın gelmesi destek vermesi çok önemli.

KADRO SEÇİMİ YAPMAKTA ZORLANIYORUZ

Puan olarak kötü bir yerde değiliz. İki maç ta çok şey değişebiliyor. Oyun olarak ta istediğimiz yere ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki zaman içerisinde oyuncu değişiklikleri oluyor. 24 kişilik, kalecilerle beraber 27 kişilik kadromuz var. Bunun içinden seçim yapmakta bizim için zor oluyor.

PERFORMANS EN YUKARIYA ÇIKMALI

Herkes çok iyi niyetle çalışıyor, en iyisini yapmaya çalışıyor. Zaman zaman değişimler olacak. Oyuncularımızı da en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Takım olarak ta bunu yakalamamız gerekiyor. Artık Özellikle bu 6. hafta da kendi sahamızda oynayacağımız Karabük maçında performans olarak en yukarıya çıkmamız gereken maç.

KARABÜK ÇOK ÖNEMLİ MAÇ

Milli maç arası bize iyi geldi. Doğru bir zamanlama oldu. Hazırlıklar devam ediyor. Üç günlük iznimiz oldu. Çok futbolculara çok fazla izin verememiştik Ara vermeden karabük maçına kadar çalışacağız. Çok şükür sakat cezalı yok. Sezon başından beri hep futbolcuların temposundan memnun olduğumuzu söyledik. Geçen hafta kötü bir maç oynadık. Tabi bunun üzüntüsü moral bozukluğu üzerimizde vardı ama orada kalmamak gerekiyor. Çok önemli bir Karabük maçı var. İyi çalışıyoruz. İstek arzu yerinde. En iyi şekilde hazırlanacağız.

İLK HEDEFİMİZ KAZANMAK

Karabük tabiki zor takım. Kadro yapısı olarak kaliteli takım. Teknik Heyeti de çok kaliteli. Kendi sahamızda oynuyoruz. İlk hedefimiz kazanmak. Seyirci desteğine ihtiyacımız var. Kendi sahamızda olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Bu çok önemli. Seyirci çok önemli.