*Futbolcuların isteklerinden, çalışma tempolarından, özellikle %100'ünü vermelerinden memnunum Aramıza katılacak 3-4 tane daha arkadaşımız olacak. Onlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor

*Yeni sezondan ben çok umutluyum taraftarımızın ve şehrin bize destek vermesi yeni bir hava yakalamak çok önemli.

*Başarıya çok aç ve kazanmayı isteyen bir takım olduk. Çok fazla oyuncunun ayrılması, yeni oyuncuların katılması ve onların istekleri bu anlamda bizim için çok büyük artı getirecek

Gaziantepspor Teknik patronu Okan Buruk ilk röportajını gazetemize verirken, takımından umutlu olduğunu söyledi. Buruk. takımdaki son durum ve transferlerle ilgili bilgi verirken bu arada taraftarlara da seslendi ve “bu sezon bambaşka bir takım izleyeceksiniz, bizi yalnız bırakmayın”dedi.

Yeni sezon hazırlıklarında üçüncü haftaya girdiklerini aktaran Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor, bunu özellikle oyuncularıma da söyledim. Futbolcularında isteklerinden, çalışma tempolarından, özellikle %100'ünü vermelerinden memnunum. Oyuncularımın isteklerinden, çalışma tempoları beni çok sevindiriyor. İyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz, yeni arkadaşlarımız var, her geçen gün daha iyi bir takım oluyoruz. Aramıza katılacak 3-4 tane daha arkadaşımız olacak. Onlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yeni, genç, diri, istekli, arzulu bir takım olma yolunda ilerliyoruz, bu da beni gerçekten sevindiriyor ve bana umut veriyor ileriye dönük inşallah kalan transferlerimizi de tamamlarsak 4 Ağustosta kampa birlikte gideriz. Kampta özellikle maçlarımız var ve iyi maçlar oynayacağız, ilk bölümümüzü Türkiye’de tamamlayıp ondan sonra kampta da hazırlık maçlarında takımımızın durumunu daha iyi göreceğiz ama dediğim gibi çok sezondan umutluyum, oyuncu grubundan, hem kişiliklerinden hem çalışma tempolarından çok memnunum” dedi.

SAKAT OLMAMASINI İSTİYORUZ

Lig öncesi sakatlıkların olmaması en büyük temennileri olduğunu aktaran Buruk, “bu anlamda olumsuz bir durum olmaması için önümüzde çok uzun bir çalışma süresi var, yaklaşık 7,5 haftaya yakın o yüzden dikkatli bir şekilde programlı bir şekilde gidiyoruz. Yüklemeleri de yavaş yavaş üstüne koya koya gidiyoruz. O yüzden oyuncularımın sakatlanmamaları çok önemli. Bizde buna ortam sağlamamak için çok dikkat ediyoruz. Oyuncularla ilgili bütün testlerimizi yaptık. Bu hafta bir test daha yapacağız, bu testlerde hem sakatlık, hem oyunculara yükleme acısından çok önemli, oldukça dikkatli ve kontrollü bir şekilde gidiyoruz. Sezona da inşallah aynı şekilde, devam ederiz. Sakatsız olmak çok önemli, özellikle hazırlık kampı bu açıdan önemlidir. Sizin özellikle ilk yarıda takıma ne yükleyeceğiniz, takım size ne karşılık verecek. Bunu görme acısından çok önemli. Burada yaptıklarımızla sezon öncesi hazırlıklarımızla sezonu götüreceğiz, hem çok dikkatliyiz hem de çalışma temposundan, oyuncuların isteklerinden arzularından çok memnunuz” dedi.

TARAFTAR ÇOK ÖNEMLİ

Taraftarın her zaman yanlarında olmasını isteyen Buruk, “ tribünlerin desteğini çok istiyoruz çünkü takımlar kötü günler geçirebilir önemli olan o takıma destek veriyorsanız, en kötü günlerinde yanlarında olmaktır. Stada gelen herkesi memnun edecek oyun oynamayı düşünüyoruz. Şu andaki oyuncu grubu üzerinde gördüğümüz bu, o yüzden biz sahaya çıkıp her şeyimizle %100'ümüzü vereceğiz, taraftarımızda bize destek olursa bu potansiyelimiz çok daha büyük bir şekilde sahaya yansıyacaktır. Yeni sezondan ben çok umutluyum taraftarımızın ve şehrin bize destek vermesi yeni bir hava yakalamak çok önemli. İnşallah bunu da biz hazırlık maçlarıyla başlayarak, ligle de devam ettirerek, takımımızın ne kadar iyi bir takım olduğunu göstererek, taraftarımız desteği ile inşallah iyi yerlere ulaşacağız.

KAZANMAYA AÇ TAKIM OLDUK

Biz yeni bir takım olduk açıkçası, geçen seneden çok ayrılan oyuncu oldu. Yeni bir takım oldu çok fazla giden oyuncuda oldu, çok fazla gelen oyuncu oldu. Tabi ki bunların artıları eksileri karşılaştırmayı sezon içinde daha iyi göreceğiz ama dediğim gibi başarıya çok aç kazanmayı isteyen %100'nü veren bir takım olduk. Çok fazla oyuncunun ayrılması, yeni oyuncuların katılması ve onların istekleri bu anlamda bizim için çok büyük artı” dedi.

TAKVİYE DEVAM EDECEK

Süper ligde ki diğer takımlardan iyi transfer yapanların olduğunu açıklayan Buruk, “Kadrolarını koruyan takımlar var bunun üzerine çok küçük eklemeler yapan takımlar var. Sezon başlayınca herhâlde herkesin yüzü ortaya çıkacak lig başladıktan sonra transfer şansımız çok olmuyor, lig başladıktan hemen sonra transfer kapanıyor zaten, o yüzden hazırlık döneminde görüp diğer takımlarda aynı şekilde hazırlık döneminde takıma ne verecek, hazırlık maçlarında onu görüp takviyeler herkes için devam edecektir” şeklinde konuştu.