ÖMER ÇAM UNUTULMADI

Yaklaşık 4 ay önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Çam ve Van depreminde şehit olan 63 öğretmen için hazırlanan slayt gösterisi izletildi. Ömer Çam'ın yakınları ve mesai arkadaşları izledikleri kısa film karşısında duygulu anlar yaşadı. Slayt gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Yurdakul, Ömer Çam'ın eşi Adile Çam'a çiçek ve plaket takdim etti.

İLK TÖREN DEMOKRASİ MEYDANINDA

Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Van depreminde hayatını kaybeden 63 öğretmen için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önüne çelek bıraktı. Program, törene katılan öğrencilerin Türk bayraklarını göklere çekmesiyle son buldu.

SERİN: KUTSAL BİR MESLEK

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise, Van depreminde hayatlarını kaybeden 63 şehit öğretmeni ve merhum Ömer Çam'ı minnetle andıklarını söyledi. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Serin, "Eğitim camiası olarak, meslek hayatlarının henüz çok başında olan gencecik öğretmenlerimizi geçen ay Van depreminde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Temenni ediyorum ki, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, ailelerimiz bir daha böyle acı yaşamasınlar. Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır" dedi.

Polislerden kutlama

Şehitkamil Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Şahinbey İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek okulda görevli öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Toplum Destekli Polisler, gül buketleriyle ziyaret ettikleri öğretmenlere, çok zor ve meşakkatli çalışmalarından dolayı şükranlarını belirterek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Rektör karanfil dağıttı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yavuz Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenleri okulda ziyaret etti. Rektör Coşkun, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi'ne yaptığı ziyarette, okul yönetimi tarafından kapıda karşılandı. Öğrenciler tarafından çiçek takdim edilen Rektör Coşkun daha sonra öğretmenler odasına çıktı. Burada öğretmenlerle bir süre sohbet eden Rektör Coşkun, öğretmenlerin gününü kutladı. Rektör Coşkun daha sonra okulda görev yapan öğretmenlere karanfil dağıttı.

Bedir hocaya gittiler

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler günü doyasıyla tansiyon hastası emekli öğretmen Bedir Zararsız'ı evinde ziyaret ettiler.

Bedir Zararsız ile bir süre sohbet eden Fadıloğlu, "Çocuklarımızın sorumluluğunu, eğitimini, hüznünü, sevincini, gözyaşını paylaşmak, hepsini tek tek ve sabırla dinlemek, yeri geldiğinde onlarla çocuk olabilmek yeri geldiğinde anne baba rolünü üstlenmek dünyanın en zor ama bir o kadar da onurlu işidir. Biz de bu duygu ve düşüncelerle emekli öğretmen Bedir Zararsız'ı evinde ziyaret etmek istedik" dedi.

CHP Cevizli Beldesine gitti

CHP İl Başkanı Ali Peri, il yönetiminin öğretmen üyeleri ve kadın kolları yöneticileri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Cevizli Beldesi İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğretmenleri kutladılar ve sorunları hakkında bilgi aldılar.

Ziyarette konuşan İl Başkanı Ali Peri “Hepimiz için buruk bir kutlama. Van depreminde hayatını kaybeden merhum öğretmenlerimizin acısı henüz hepimiz için çok taze.Bizi burada gözleri pırıl pırıl parlayan minik öğrenciler karşıladı. Onların gözlerindeki ışığın kaynağını siz öğretmenlerini görünce bir kez daha kavradık. Çünkü öğretmenlerinin gözleri de pırıl pırıl. Bu gözlerin arkasındaki meslek ve memleket aşkının sıcaklığı bizleri de ısıtıyor. Gaziantep’in eğitimdeki tüm geri kalmışlığına ve başarısızlığına rağmen, boğuştuğumuz onca soruna rağmen sizler gibi mesleğini seven öğretmenlerin varlığını bilmek ve hissetmek bizlere gelecekle ilgili umut veriyor" dedi.