Gaziantep’te 2012 yılında Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanında bomba yüklü otomobilin PKK’lı teröristlerce patlatılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişi anıtları önünde, MHP il teşkilatı tarafından düzenlenen törenle anıldı. Hain saldırıya kurban gidenlerin yakınlarının katılmadığı anma törenine patlamada işyerleri hasar gören esnafın da ilgisizliği dikkat çekti. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Anma töreninde PKK aleyhine sloganlar atıldı, tekbir getirildi.

20 Ağustos 2012 tarihinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yanına çekiciyle getirilen bomba yüklü otomobil PKK'lı terörist tarafından uzaktan kumanda ile patlatılmış, 4'ü çocuk 10 kişi hayatını kaybetmiş ve 66 kişi ise yaralanmıştı. Bombalı saldırının 3. yıl dönümünde patlamanın meydana geldiği yerde yapılan anıtın önünde MHP il teşkilatı tarafından tören düzenlendi.

LANETLİYORUZ

Anma töreninde konuşan MHP Gaziantep Milletvekili Tolga Orhan, hain saldırıyı kınayarak, "Bu terör saldırısı Türk milletinin hafızasından hiç çıkmayacak, Gaziantep ve ülkemiz için oynanan oyunları görmek ve gerekli dersleri çıkarmak için bu saldırıyı her yıl dönümde hatırlayacak ve herkese de hatırlatacağız. Sivil ve masumların canına kast edilen bu menfur olayı her sene olduğu bu senede lanetliyoruz" dedi.

YÜREKLER KÜL EDİLİYOR

Her gün gelen şehit haberlerinin milletimizin sinesine ateş parçası gibi düştüğünü, yürekleri yakıp kül ettiğini belirten Orhan, "Yaklaşık 1 aylık süreçte 57 tane güvenlik görevlimiz hain ve kahpece saldırılar sonucu şahadet şerbetini içmiştir. Bu felaket ve musibetlerin kaynağının AKP-HDP-PKK ekseni tarafından yürütülen yıkım ve parçalanma sürecinin bir tezahürü, bir sonucu olduğu Aziz Milletimiz tarafından iyi anlaşılması gerekmektedir" diye konuştu.

MHP HER ZAMAN YANINIZDA

'Sözde “analar ağlamayacak , şehitler gelmiyor, kan dökülmüyor” palavraları ile Aziz Milletimiz oyalanmıştır" diyen Orhan şunları söyledi:"Diğer taraftan çatışmasızlık adı altında Terör örgütünün Güneydoğu-Doğu Anadolu bölgesinde alan hakimiyeti kurmasının ,psikolojik üstünlük sağlamasının önü açılmıştır. Hatta o kadar ileri gidilmiş eli kanlı terör örgütün şehir uzantısı, vilayetlerimizde eş valiler,eş kaymakamlar atama cüretine kadar işi götürmüştür. Şehit ailelerimiz hiçbir zaman şüphe etmesin Milliyetçi Hareket Partililer, ülkücüler her zaman sizlerin yanında ve destekçiniz olacaktır. Tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından anıt mezara karanfiller bırakıldı, hayatlarını kaybedenlerin ruhuna Fatiha okundu. Meral KINACILAR