Sanko Holding Onursal Başkanı ve Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, burs verdikleri öğrencilere ‘Sanko’nun gözbebekleri’ diye seslendi. Konukoğlu, "Türkiye’nin kalkınmasında, sizlerin ileride daha faydalı olabilmeniz için elimizden gelen her türlü çalışmayı sizlerle birlikte yapmaya her zaman hazırız’’ dedi. Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması, Grand Hotel’de, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa. Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Rize, Sinop, Şanlıurfa, Sivas, Tokat, Van ve KKTC’den gelen öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

GAZİANTEP TIP MERKEZİ OLACAK

Her sene mezun olan öğrencilerin tamamını istihdam etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Abdulkadir Konukoğlu, Vakıf tarafından öğrencilerin faydasına olacak güzel bir internet sitesi hazırlandığını, öğrencilerin bir şeye ihtiyacı olduğunda buraya yazabileceklerini söyledi. Sanko Üniversitesi’nin bu yıl öğrenci alacağını, burada burslu öğrenciler de olacağını anımsatan Konukoğlu, ‘’Gaziantep’i tıp merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde başı ağrıyan olduğunda aklına Gaziantep gelsin. Suriye, Irak, İran’da başı ağrıyan oldu mu aklına Gaziantep gelsin. Komşu ülkeler dahil bu bölgede Gaziantep’in sağlık konusunda Türkiye lideri bir şehir olduğunu inşallah ileride herkes görecek’’ temennisinde bulundu.

SINAV: HAYAL KURUN

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise öğrencilere hayal kurmaları, çalışmaları ve hedef belirlemeleri çağrısında bulundu. Prof. Dr. Sınav, insanların hayal kurmakla yetinmemeleri, bir de hayal partnerleri olması gerektiğine dikkati çekerek, “Benden 6 yaş büyük ağabeyim, benim hayal partnerim olarak her zaman beni destekledi ve yönlendirdi” diye konuştu.

KÖYLÜOĞLU: TOPLANTILAR ÖNEMLİ

Sanko Holding Eğitim Danışmanı Nilüfer Köylüoğlu da konuşmasında öğrencilere seslenerek, bu toplantılara katılmaya özen göstermelerini istedi. Bu toplantıların hem ülkenin önemli işadamlarından Abdulkadir Konukoğlu’nu dinlemek ve onunla birebir tanışmak, hem değişik üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler arasında bağların sıkılaştırmasını sağlamak ve hem de toplantı sonrasındaki eğitim sunumlarından yararlanmak için önem taşıdığına vurgu yaptı.

AYDIN: BAĞLARI KOPARMAYIN

Sanko Holding İnsan Kaynakları Müdürü Gülşah Aydın da öğrencilere Sanko’nun insan kaynakları uygulamalarına ilişkin bilgi aktardı. İş yaşamına insan kaynakları açısından değerlendirme yapan Aydın, öğrencilerin kendileri ile bağlarını koparmamalarını istedi.

ANKO AİLESİ’NE MİNNETTARLAR

Toplantıda, burs alan öğrenciler de duygularını dile getirdi. 100. Yıl Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümünde okuyan Ali Acar, 3 yıldır bu yemekli toplantılara katıldığını belirterek, ‘’Bu ailenin bir üyesi olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Sanko ailesi ve Sani Konukoğlu Vakfı vasıtasıyla güzel şeyler yapacağıma inanıyorum’’ diye konuştu.

MASALARI DOLAŞTILAR

Konuşmaların ardından Sanko Holding Yöneticileri, yemek sırasında masaları dolaşarak öğrencilerle birebir sohbet ettiler ve onların görüşlerini dinlediler. Bu arada, danışman ve eğitimci-yazar Dr. Şaban Kızıldağ, yemeğin ardından çarpıcı örneklerle bir konferans verdi, öğrencilere üniversite eğitiminin öneminden bahsetti. Öğrenci buluşması toplantısına, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sanko Holding Finans Direktörü Mustafa Günbulut ve Sanko Tekstil Genel Müdürü Ökkeş Cansız da katıldı. HABER MERKEZİ