Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor, zorlu deplasmanda Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Bursaspor ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi.Bursa Atatürk Stadı'nda ev sahibi ekibin cezası nedeniyle yalnızca kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Barış Şimşek'in düdük çaldığı mücadelede sahadan galibiyet ile ayrılan taraf 2-1'lik skor ile Torku Konyaspor oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 66. ve 72. dakikalarda Theofani Gekas'tan gelirken, Bursaspor'un tek sayısı ise 90. dakikada Enes Ünal'dan geldi.Alınan bu sonucun ardından Bursaspor 34 puanda kalırken, zorlu deplasmandan 3 puan ile ayrılmayı başaran Torku Konyaspor ise puanını 31'e yükseltti. Ligde önümüzdeki hafta Bursaspor, Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken Torku Konyaspor ise sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak.

Ayrıca mücadelenin 27. dakikasında sarı kart gören Erdinç Yavuz, mücadelenin uzatma dakikalarında Bursaspor'un attığı golün ardından Sercan Yıldırım ile tartışınca Barış Şimşek tarafından bir kez daha sarı kart ile cezalandırıldı ve ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

SESSİZLİĞİ GEKAS BOZDU!Mücadeleye risk almayarak kontollü bir futbol anlayışı ile başlayan her iki ekip, ilk 45 dakika boyunca rakip kalelerde fazla tehlikeli olamadılar ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile gidildi.Karşılaşmanın ikinci yarısına ise Theofani Gekas damgasını vurdu. 66. dakikada sahneye çıkan Yunan golcü, Torku Konyaspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün yalnızca 6 dakika sonrasında bir kez daha 'ben buradayım' diyen Gekas, 72. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek Konyaspor'a rahat bir nefes aldırdı. Bursaspor adına tek golü ise 90. dakikada, mücadelenin 77. dakikasında Fernandao'nun yerine dahil olan genç yıldız Enes Ünal kaydetti.

Deneyimli golcü Gekas'ın sayıları Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında atılan ilk goller olarak dikkat çekerken, Bursaspor ayrıca 8 hafta sonra sahasında mağlubiyet görmüş oldu. Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de son mağlubiyetini 10. haftada Fenerbahçe'ye karşı 3-2'lik skor ile almıştı.