Gaziantepspor Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönüyor. Kırmızı-siyahlılar rakibi karşısında gol pozisyonları bulmasına rağmen değerlendiremedi ancak maçın 90+2'nci dakikasında sahneye Muhammet demir çıktı ve takımına ilk üç puanı getiren golü kaydetti.

90' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Balazs Dzsudzsak geçiyor. Dzsudzsak'ın ortasına yükselmek isteyen Serdar Aziz hava topu mücadelesinde Zydrunas Karcemarskas'a faul yapıyor. Pozisyonun ardından hakeme itirazlarda bulunan Serdar Aziz sarı kart görüyor.

90' GOOOLL!! Gaziantepspor, Muhammet Demir'in attığı golle Bursaspor deplasmanında 1-0 öne geçiyor.

90' Gaziantepspor karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Daniel Larsson'un yerine Orkan Çınar'ı oyuna alarak kullanıyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

89' Sağ kanattan Balazs Dzsudzsak'ın yaptığı orta ile arka direkte buluşan Josue topu kafayla içeri çıkarmak istiyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas yumruklayarak topu kornere uzaklaştırıyor.

85' Gaziantepspor karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Aboubacar Camara'nın yerine Mustafa Durak'ı oyuna alarak kullanıyor.

85' Bu dakikada Zydrunas Karcemarskas vakit geçirmeye yönelik hareketleri nedeni ile sarı kart görüyor.

85' Hakemin penaltı kararı vermemesinin ardından itirazlarını sürdüren Josue sarı kart görüyor.

84' Kaleci Zydrunas Karcemarskas'tan dönen topla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Emre Taşdemir, Barış Yardımcı ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalıyor ve penaltı bekliyor ancak karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya karşılaşmayı devam ettiriyor.

84' Josue'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Balazs Dzsudzsak topu soluna çektikten sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas bu şutu çelmeyi başarıyor.

80' John Chibuike'nin yerden pası ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında topla buluşan Muhammet Demir'in gelişine çektiği şuta Luis Advincula son anda ayağı ile müdahale ediyor ve top kornere çıkıyor.

79' Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Muhammet Demir'in pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Aboubacar Camara'nın çektiği şut Luis Advincula'ya çarpıp taca çıkıyor.

78' Gaziantepspor yarı alanının ortalarında sağ kanatta topla buluşan Josue, Fernando Marcal'ın arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonun ardından Fernando Marcal sarı kart görüyor.

76' Bursaspor karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Cristobal Jorquera'nın yerine Bekir Yılmaz'ı oyuna alarak kullanıyor.

75' Josue'nin yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Miroslav Stoch topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top çok az farkla yandan dışarı çıkıyor.

73' Sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Sercan Yıldırım, Gbenga Arokoyo'dan sıyrıldıktan sonra altıpasın hemen dışından sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

72' John Chibuike'nin pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Daniel Larsson seri çalımlarla ceza sahası içerisine girdikten sonra sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Tomas Sivok son anda kayarak yaptığı müdahale ile topu taca uzaklaştırıyor.

70' Daniel Larsson'un pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan John Chibuike'nin yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

69' Gaziantepspor bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Abdülkadir Kayalı oyundan çıkarken yerine Erdem Şen giriyor.

65' Abdülkadir Kayalı'nın Cristobal Jorquera'ya yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Miroslav Stoch geçiyor. Stoch'un ortasına yükselen Serdar Aziz'in hava topu mücadelesinde top eline çarpıyor ve hakem Gaziantepspor lehine serbest vuruşa kararı veriyor.

61' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına John Chibuike geçiyor. Chibuike'nin ortasına penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Muhammet Demir'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

59' Gbenga Arokoyo'nun Sercan Yıldırım'a yaptığı faulün ardından sağ çaprazdan kaleye yaklaşık 35 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Balazs Dzsudzsak geçiyor. Dzsudzsak'ın ortasında kaleye yönelen top çok az farkla direğin üzerinden dışarı çıkıyor.

58' Sercan Yıldırım'ın yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Cristobal Jorquera'nın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

55' Sercan Yıldırım'ın sol kanattan yaptığı ortayı Gaziantepspor savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Balazs Dzsudzsak'a geliyor. Dzsudzsak'ın gelişine sol ayağı ile çektiği şutu kaleci Zydrunas Karcemarskas kornere çeliyor.

54' Josue'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Emre Taşdemir'in gelişine sol ayağı ile çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

52' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Daniel Larsson geçiyor. Daniel Larsson'ın ortası kaleci Mert Günok'ta kalıyor.

52' Serdar Aziz'in uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Abuda'nın çektiği şut Tomas Sivok'un ayağından sekip kornere çıkıyor.

50' John Chibuike'nin Luis Advincula'ya yaptığı faulün ardından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Josue geçiyor. Josue'nin yerden çektiği şut kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın kucağında kalıyor.

48' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Josue'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Miroslav Stoch, penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Sercan Yıldırım'a pasını vermek istiyor ancak son anda araya giren Gaziantepspor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

46' Bursaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Isaac Cuenca oyundan çıkarken yerine Miroslav Stoch giriyor.

46' İkinci yarı Gaziantepsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45' Emre Taşdemir'in uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayı dışında sol çaprazda buluşan Fernando Marcal'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

45' İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

45' Muhammet Demir'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Barış Yardımcı'nın ortası kaleci Mert Günok'ta kalıyor.

40' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına John Chibuike geçiyor. Chibuike'nin ortası herkesi aşıyor ve top ters kanattan oyun alanının dışına çıkıyor.

39' Muhammet Demir'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Fernando Marcal kaleye açısı dar olmasına rağmen şutunu çekiyor, Mert Günok bu şutu parmaklarının ucuyla kornere uzaklaştırıyor.

36' Josue'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Balazs Dzsudzsak topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top Gaziantepspor savunmasından dönüyor.

35' Daniel Larsson'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Fernando Marcal'ın ortasını Serdar Aziz uzaklaştırıyor.

32' Aboubacar Camara'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Abuda'nın çektiği şut Bursaspor savunmasından dönüyor.

31' Balazs Dzsudzsak'ın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Emre Taşdemir'in gelişine sol ayağı ile çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

29' Ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Balazs Dzsudzsak topu soluna çekip sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas bu sert şutu kurtarmayı başarıyor.

27' Bursaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Abuda'nın gelişine yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

27' Sol çaprazda topla buluşan John Chibuike ceza sahası içerisine girer girmez ortasını yapıyor ancak Emre Taşdemir kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

23' Josue'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Balazs Dzsudzsak hiç bekletmeden ortasını yapıyor. Dzsudzsak'ın ortası ile arka direkte topla buluşan Tomas Sivok'un kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

20' Josue'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sercan Yıldırım'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

16' Ceza sahası yayı dışında sol çaprazda topla buluşan Muhammet Demir'in yerden çektiği şut kaleci Mert Günok'ta kalıyor.

14' Serdar Aziz'in Muhammet Demir'e yaptığı faulün ardından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Daniel Larsson geçiyor. Daniel Larsson'un ortasını Bursaspor savunması uzaklaştırıyor.

10' Bu dakikalarda yapılan fauller nedeniyle karşılaşma sık sık duruyor.

7' John Chibuike'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Daniel Larsson yerden ortasını yapıyor ancak Tomas Sivok tehlikeyi uzaklaştırıyor.

2' Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan John Chibuike'nin yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

1' Karşılaşma Bursasporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

MÖ Gaziantepspor'un yeni transferlerinden Daniel Larsson, Abuda ve Fernando Marcal bu maçla birlikte bu sezon ilk kez bir maçta ilk 11'de sahaya çıkacak.

MÖ Bursaspor'un yeni transferlerinden Isaac Cuenca ve Balazs Dzsudzsak bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıkarken yedek kulübesinde maça başlayan Miroslav Stoch hocası Ertuğrul Sağlam'dan bu maçta şans bekleyecek.

MÖ İlk haftada kendi sahasında Kasımpaşa ile karşılaşan Gaziantepspor ise 3-0'lık mağlubiyete engel olamamıştı.

MÖ Ligin ilk haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

MÖ Geçen sezon ligde oynanan her 2 maçı da Bursaspor kazanmıştı. Bursa'da oynanan maçı 2-0 kazanan yeşil-beyazlı ekip Gaziantep'te oynanan maçtan da 2-1'lik skorla üstün ayrılmıştı.

MÖ İki ekip bugüne kadar 56 kez karşılaşırken bu maçların 22'sini Bursaspor, 22'sini Gaziantepspor kazandı, 12 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Atılan gol sayılarında da 78-78 eşitlik bulunuyor.

MÖ Gaziantepspor'da ise ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Elyasa Süme, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

MÖ Bursaspor'da tek eksik sakatlığı bulunan Tomas Necid.

MÖ Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta mücadelesinde Bursaspor, kendi sahasında Gaziantepspor'u konuk ediyor. Saat 19:30'da başlayacak müsabakayı Özgür Yankaya yönetecek.

Karcemarskas, Barış, Arokoyo, Viranjes, Marcal, Abuldakir, Abuda, Larrson, Chibuike, Camara, Muhammet

Bursaspor: Mert, Advincula, Sivok, Serdar, Emre, Şamil, Jorquera, Cuenca, Josue, Dzsudzak, Sercan Yıldırım