CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, basın toplantısında uzun süredir devam eden sessizliğine son verdi ve kentte seslerini çıkarması gerekenlerin sessiz kaldığını ve toplumsal muhalefetin eksikliğine dikkat çekti. Şeker, “4 senedir gördüğüm şey, sivil toplum örgütleri yok, sanayici sesini çıkartmıyor, ticaret odası sesini çıkartmıyor. O diyorki Suriyeliler gelmeseydi işçi bulamazdık, öbürü diyorki Suriyeli geldi 500 liralık evimi 1000 liraya veriyorum diyor. Bu şehrin sosyal yapısı değişiyor, trafik sorunu gündeme geliyor. 400 bin insana temiz içme suyu bulması lazım. Bunlar gündeme geldi kimse sesini çıkartmadı. Toplumsal muhalefet yok oluşmadı. Bütün dünyada iktidar var. Muhalefet sadece demokrasilerde var. Muhalefet yaptığınızda bir taraf sizi görmezden geliyor, sivil toplum örgütleri sizi görmezden geliyor. Seçim zamanı bize diyorki bizi ziyaret etmediniz diyor. Ama siz bu şehir için hangi toplumsal muhalefeti yaptınız? Basın başlı başına toplumsal muhalefet olmalı. Fatma hanım bana kızar, Tahmazoğlu şöyle der dersek biz o zaman hiçbir yere gelemeyiz. Benim de bir hukukum var. Ama çıkar muhalefetimi yaparım” diye konuştu. Şeker, Şahinbey Belediyesi’nin 19 Mayıs için 110 bin eşofman dağıtmasını da eleştirerek, “Niye seçimden önce yapıyorsunuz? 9’uncu sınıflara tablet dağıtılacaktı. Şimdi dağıtılıyor. Oysa onlar derse başladıklarında aylardanEylül’dü. Sebebi siyaset” dedi.

BÜROKRATLAR SİYASETE KARIŞTIRILMAMALI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de kendisi gibi bir aday olduğunu ancak, devletin valisi, kurum yetkilileri, müdürlerinin peşinde gezdiğini belirterek, “Demokrasi olsa, sadece Mehmet Şimşekbakan olduğu için gidip Nizip’te,İslahiye’de, bir başka yerde, valiyle, kaymakamla program yapılır mı? Bunlar doğru değil, ahlaki değil, etik değil. Bu ülkenin demokrasisine zarar veren şeyler. Yarın birgün bunların hesabını sorarlar. İnsanların burnundan fitil fitil getirirler” dedi.

CHP il başkanı Sait Köse, Gaziantep İhtisas Kulübünde Milletvekili Mehmet Şeker ve il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın Gaziantep’te yapacağı miting öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Mehmet Şeker, ülkede demokrasi olmadığının altını çizerek, Maliye Bakanı Şimşek’in programlarında devlet görevlilerinin yer almasını eleştirdi. Şeker, eDemokrasi olsa, sadece Mehmet Şimşek bakan olduğu için gidip Nizip’te,İslahiye’de, bir başka yerde, valiyle, kaymakamla program yapılır mı? Mehmet Şimşek şu an benim gibi bir aday. Adaylık için gidiyor. Bakanlıkla ilgili bir projeyle gezmiyor. Ama devletin valisi, kurum yetkilileri, müdürleri peşinde geziyorlar. Bunlar doğru değil, ahlaki değil, etik değil. Bu ülkenin demokrasisine zarar veren şeyler. Yarın birgün bunların hesabını sorarlar. İnsanların burnundan fitil fitil getirirler.’ diye konuştu.

KENDİ ÖĞRENCİNE DE SAHİP ÇIK!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Gaziantep’te öncelikli olarak Suriyeli öğrencilerin okuyacağı Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağına ilişkin sözlerini de değerlendirdi. Şeker, “ 9 ilde Suriyeli öğrencileri beyan esas alınmak şartıyla üniversitelere alacaklardı, aldılar. Sadece beyanla. Ücret, katkı payı, konaklama bedeli yok. Sağlık giderlerinde para alınmıyor. Tamam mağdurlara yardımcı olalım. Ama kendi ülkendeki öğrenciye de sahip çık. Kendi ülkende okulu bitiremeyen çocukların harç parasını yatıramadığı için ilişiği kesiliyor. Nabi Avcı burada üniversite açacağına yurt açsın da çocuklar rezil olmasın” diye konuştu.

HALKIN BAKIŞ AÇISI

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, bir soru üzerine halkın Ak Parti ne olursa olsun iktidardan gitsin anlayışında gidip oy kullanmadığını belirterek, “Halkın bize söylediği şu. ‘Ekonomik durumumuz iyi değil, sıkıntı yaşıyoruz, bundan dolayı da rahatsızız. İşsizlik var, ev kiraları yüksek, Suriyelilerden dolayı rahatsızız. Çocuklarımız işe gidemiyor, okula gönderemiyoruz. Bu paralarla geçinemiyoruz. Vatandaşın kafasında Ak Parti gitsin bende HDP’ye oy vereyim böyle bir şey yok. Onu söyleyen politize insanlar. Siyaset yapmış insanların bakış açısı. Halkın öyle bir bakış açısı yok” dedi.

ÜLKEDE DEMOKRASİ YOK

‘Ülkede demokrasi olsa Cumhurbaşkanı çıkıp iktidar partisini destekler mi? Yıllardır 19 Mayısı kutlamayan Şahinbey Belediyesi 110 bin tane eşofman dağıtır mı?’ diyen Şeker, “Demokrasi olsa Mehmet Şimşek, Nizip’te, İslahiye’de bir başka yerde Valiyle kaymakamla program yapılır mı? Mehmet Şimşek ama devletin valisi kurum yetkilileri müdürleri peşinde geziyorlar. Bunlar doğru değil, etik değil, ahlaki de değil. Bu ülkenin demokrasisine zarar veren şeyler. Yarın bir gün bunların hesabını sorarlar. İnsanların burnundan fitil fitil getirirler” dedi.

4 BAKAN İÇİN ÖNERGE VERECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, HSYK’nın 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar hakkında verdiği meslekten ihraç kararına tepki gösterdi. Şeker, “Yolsuzluğu ortaya çıkaran hakim ve savcılar görevden alınıyor. O zaman bu 4 bakana yazık değil mi? Niye görevden aldınız? Bakanlık koltuğundan olan 4 ismin göreve iadesi için Meclis’e önerge vereceğim” dedi.

‘Madem dürüst adamlarmış, doğru adamlarmış, böyle bir hırsızlık olmamış. Bu hırsızlığı ortaya çıkartan savcıları görevden aldınız. Ben rica ediyorum. Meclis’e de önerge veriyorum. Lütfen bu 4 bakanı görevlerine iade etsinler’ diyen Şeker, “Suçsuz adamı niye görevden alıyorsun? Adamı niçin itibarsızlaştırıyorsun? Madem suçlu olan hakim ve savcılarmış, bunu yapan polislermiş, o zaman bu adamları görevlerine iade edin. Böyle komik bir ülke olamaz.’ diye konuştu.

RAKAMLAR RESMİ

Gaziantep sanayisinin ülke için de çok önemli olduğunu, sanayimizin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, “Sanayide sorunlar var deniyor. Olacak, çözümü noktasında da el birliği ile mücadele edeceğiz. Fakat rakamları biz söylemiyoruz. BDDK Gaziantep Türkiye’nin en borçlu ili diyor. TÜİK en çok protesto edilen senet oranının olduğu il diyor. Yüzde 60 artış var diyor. Bu sorunların düzeltilmesi lazım diyorum” dedi.

SU ZAMMI İPTAL

Suya yapılan zammı iptal ettirdiğini de belirten Şeker, “Suya yüzd 23.15 zam yaptılar. Cuma günü mahkeme benim lehime karar verdi. Büyükşehirin, GASKİ’nin böyle bir zam yapamayacağını belirtti. Ama ne mahkeme, ne hukuk dinliyorlar iki gün sonra toplanıp yine zam yapıyorlar” dedi.

SİLİVRİ BUNLARI BEKLİYOR

‘Bir okulda Ak Parti adaylarıyla Kaymakam çorba dağıtıyor. Böyle siyaset anlayışıyla Türkiye üçüncü liğden kinci lige çıkamaz’ diyen Şeker, “Siyaset Türkiye’ye yön vermeli, Türkiye’nin önünü açmalı. Gaziantep’in önünü açmalı.

Silivri bunlar için hazır bekliyor, yargılanacaklar. Bizde her türlü bilgi belge var. Adalet geç tecelli eder ama edecek” dedi.

KAYNAK MİLLETİMİZ

Seçim vaadlerini eleştiren Maliye Bakanına kaynak millet diyen Şeker, “Sanayici akıllı adım. 1000 lira verirken devlete 1800 lira ödüyor. Niye batsın. Bu ülke batmaz çok ciddi geliri var. Para farklı yerlere harcanıyor. Suriye ile savaşı bitireceğiz barışı sağlarsanız işte size kaynak. Kaynak milletimiz” dedi.

KÖSE:BASINI

AYRIŞTIRMADIK

CHP İl Başkanı Sait Köse ise, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 15 Mayıs cuma günü saat 17.00’de Gaziantep’e gelerek miting yapacağını söyledi.

Asgari ücret eleştirileriyle ilgili de, “Sadece borçları ödeyebilmek için iktidar döneminde 600 milyar dolar faizi ödenmiş” dedi. Köse basını ayrıştırmadıklarını, bize yakın bize uzak diye farklı bir davranış içerisine girmediklerini belirtti.

Celal Doğan’ın niçin CHP’den aday olmadığıyla ilgili bir soruya ise Köse şöyle cevap verdi:”Bu kişilerin hak ve özgürlüğü içerisindedir. Bizde demokrasi kuralları işler. Partinin üyesi, milletvekili adayı olmak için genel başkan adayı olmak için herhangi bir şekilde koşulların uygun olduğu durumlarda aday olabilir. Arzu etseydi bizde siyaset yapmaya devam edebilirdi. Ama onun bu arzusunu biz uygun bulduğumuz koşullarda, CHP’nin üyesinin olması gerektiği nitelikte, özellikte siyaset yapma hakkını verirdik. Talep etmiş olsaydı önce incelenirdi, sonra yolumuza devam ederdik” dedi. Meral KINACILAR