Gaziantep'te Vali Ali Yerlikaya'nın oturmaktan vazgeçtiği Hayvanat Bahçesi karşısındaki yeni Vali Konağına 150 metre uzaklıkta Akaryakıt ve LPG Satış ve Servis istasyonu yapılacağı öğrenildi. CHP'li meclis üyeleri Uğur Kalkan, Hasan Şencan, Yılmaz Kireç ve Mimarlar Odasının itiraz edip mahkemeye vereceği belirtilen plan değişikliği şu anda Büyükşehir'de askıda.

Gaziantep'te gündemi uzun süre meşgul eden ve bir çok tartışmaya neden olan, Konak Mahallesindeki Vali Konağının yıkılarak yerine akaryakıt ve benzin istasyonu yapılacak olmasının yankıları devam ederken, yeni Vali Konağıyla ilgili de ilginç gelişmeler yaşanıyor.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Geçtiğimiz ay meclis gündemine gelen Şahinbey K. Kızılhisar Mahallesi Pafta 19J ada 1117 parsel 2de kayıtlı mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmaz mevcut imar planında düşük yoğunluklu konut alanı olarak görülmekteyken, Burç Ormanı, Hayvanat Bahçesi, Burç Mahallesi ve İkinci Konut (Bağ evleri) alanlarının kent merkezine bağlantı yolu üzerinde bulunan söz konusu taşınmazın bir kısmında bölgenin ihtiyacının karşılanması gerekçesiyle Akaryakıt ve LPG Satış ve Servis istasyonu alanı planlandı. Nazım imar plan değişikliği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı oturumunda CHP meclis üyeleri Mehmet Sucu, Mahmut Demirel, Ömer Şahin, Cuma Altınbaş ve Hasan Türk 'ün ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

İTİRAZDA BULUNDULAR

CHP'li üyeler benzin istasyonuna, 'Yapılan tadilat ile konut alanlarının ortasında kalan alanın Akaryakıt -LPG ve satış Servis İstasyonuna dönüşmesinin, parsel bazında ele alındığını ve bu değişikliğin plan bütünlüğünü bozduğunu, ayrıca Planlama ilkelerine, üst ölçek plan kararlarına , mekansal planlar yapım yönetmeliğine , imar yönetmeliğine ve imar kanununa aykırı olduklarını belirterek ret oyu verdiklerini belirtirken, meclis üyeleri ve Mimarlar Odası plana askı süresinde itirazda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR'DE DUYURU YAPTI

Büyükşehir Belediyesi imar plan değişikliğini kendi resmi sitesinde duyurdu. İşte o duyuru:1.1.1 Şahinbey Kızılhisar Mah. A+LPG Ağaçlandırılacak Alan ve Yol Alanı Nazım imar Plan Değişikliği

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR.

Şahinbey İlçesi, Kızılhisar Mahallesi Akaryakıt ve LPG Satış ve Servis İstasyonu Alanı, Ağaçlandırılacak Alan ve Yol Alanı nazım imar plan değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.07.2015 tarih ve 485 sayılı kararı ile uygun görülmüştür. Uygun görülen söz konusu nazım imar plan değişikliği, Büyükşehir Belediye binası girişinde 3194 Sayılı Yasanın 8/b maddesi gereği 31.07.2015 tarihinde askıya çıkarılıp, 31.08.2015 tarihinde mesai bitiminde askıdan inecektir. İsteyen vatandaşlar mesai saatleri içerisinde görebilirler. İlanen duyurulur.28.07.2015

Ali ASLAN

Başkan a. Genel Sekreter Yardımcısı

HABER: Meral KINACILAR