ÖZEL Halk ve belediye otobüs şoförleri dertli mi dertli.. Çünkü tuvalet konusunda çaresiz durumdalar. Nedeni duraklarda tuvalet olmayışı.. Bu nedenle ihtiyaçlarını gidermek için dolaşıp duruyorlar.. Bazıları ise boş buldukları alanda ihtiyaçlarını gideriyorlar. Özellikle Gazikent hattında çalışan şoförler, belediyeden son durakta tuvalet ihtiyaçlarını giderecekleri bir tesis veya küçük bir tuvalet yapılmasını istiyor. Tuvalet olmadığını, asfalt olmadığı için yeni araçların tozun toprağın içinde kaldığını anlatan şoförler, "Böyle bir rezillik dünyanın hiç bir yerinde yok. Mahalleli de bizden rahatsız. Yetkililerin en kısa zaman da buraya bir çözüm üretmesini istiyoruz" dediler.

Süre sıkıntısından dolayı dinlenmeye fırsat bulamadıklarını belirten şoförler, "Duraklara yanaşamıyoruz her yere araç park ediyorlar. Yolun ortasında yolcu indirmek zorunda kalıyoruz millet bize küfür ediyor. Taşeronun taşeronu olmaz. Belediyemizin 7 tane taşeron firması var . Bizden kesilen paralar belediyeye kalsa bişey demiyeceğiz taşerona kalıyor"

İŞTE ŞOFÖR ESNAFININ ŞİKAYETLERİ

Metin Bozkurt (ŞOFÖR)

"Mikrop içinde çalışıyoruz"

"Tuvaletimiz yok her yer mikrop dolu tozun toprağın içinde çalışıyoruz sıkıntılıyız. Son durak uzadı, yolcularda sıkıntı yaşıyor. Böyle bir rezillik dünyanın hiç bir yerinde yok. Mahalleli de bizden rahatsız, karşıdaki binalar bizden rahatsız. Haklılar heryerde aileler var. Ben burada otursam pompalı silahla duraktakilere ateş açarım. Yetkililerin en kısa zamanda buraya bir çözüm üretmesini istiyoruz"

İsmail Kısacık (ŞOFÖR)

“Taşeronun taşeronu olmaz”

"Duraklara yanaşamıyoruz, her yere araç park ediyorlar. Yolun ortasında yolcu indirmek zorunda kalıyoruz, millet bize küfür ediyor. Taşeronun taşeronu olmaz. Bbelediyemizin 7 tane taşeron firması var. Bizden kesilen paralar belediyeye kalsa bir şey demiyeceğiz taşerona kalıyor . Son durağımızın hali ortada, namaz kılıyoruz abdest alacak yer yok, tuvalet yok. Sayın başkanımızın bizat gelip sıkıntılarımızı bizim ağzımızdan dinlemesini istiyorum. Asfalt yok sıfır arabaları tozun toprağın içine koyuyoruz yazık.."

Savaş Hastaoğlu (ŞOFÖR)

“Son durak değişti zamanımız yetişmiyor”

"Son durak değişti zamanımız yetişmiyor. Sosyal tesisimiz yok. Yeme, içme, tuvalet çok sorunlu elimizi yüzümüzü yıkayacak yer yok . Eşim kıyafetlerimi gördüğünde tamircide mi çalışıyorsun diye sitem ediyor. İki isteğim var şu son durağı düzeltsinler ve zamanımızı düzene soksunlar 5 dakika dinlenmek bizim de hakkımız.."

M. Ali Öztürk (ŞOFÖR)

“Her yer toz toprak içinde”

"Tuvaletimiz yok ihtiyaç gidereceğimiz bir yer, karnımızı doyuracağımız bir çay kahve içeceğimiz bir yer yok. Her yer toz toprak içinde belediye bu kadar aciz mi? Bir an önce buraya el atmalarını istiyoruz "

Hamit Aytekin (ŞOFÖR)

“Son durağa bakın tuvalet yok sosyal tesis yok “

"Sabah 5’ten akşam 10’a kadar her türlü haksızlığa uğruyoruz. Bir de bunun üstüne gelin son durağa bakın tuvalet yok sosyal tesis yok, her yer toz. Özel halk otobüsü şöförleri hiç bir yardımdan yararlanamıyor. Şuan tek isteğimiz bu sorunlarımızı çözsünler biz bunu hak etmiyoruz"

M. Erdal Şeren (ŞOFÖR)

“Bizi ya şikayet ediyor ya da tehtit ediyorlar”

"En acil sorunumuz son durakta tuvalet sıkıntısı ve toz toprak içinde çalışmak zorunda kalmak. Dolmuş- Halk otobüslerinin çoğu zaman almadığı 65 yaş üstü serbest kartlı yolcuları büyük saygı içinde taşımamıza rağmen, onlar bile bize hakaret ediyor. Vatandaşın kartında para olmadığı zaman 16 metrelik bu araçları kart dolduran yerlerde durdurmak istiyorlar. Yasak olduğunu söylediğimiz zamanda bizi ya şikayet ediyor ya da tehdit ediyorlar zor durumda kalıyoruz bu sorunlara çözüm istiyorum"

Mehmet Çakır (ŞOFÖR)

“Zamanlamayı tutturamıyoruz”

"Ben 11 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işi öldürdüler. Tuvaletten dolayı sıkıntılarımızı söyledik düzeltiyoruz diyorlar. Zamanlamayı tutturamıyoruz cezalar yazılıyor nasıl ödeyelim. Zamanlamayı ve tesis işini bir an önce halletmelerini istiyoruz".Mansur YALVAÇ