Gaziantepspor taraftarlarının en çok sevdiği futbolcuların başında yer alan tecrübeli file bekçisi Karcemarskas, sezona bomba gibi giriyor.

Kalesinde yaptığı akıl almaz kurtarışların yanı sıra refleksleriyle futbolun görselliğine renk katan Litvanyalı file bekçisi, ‘Ben hazırım’ mesajı verdi.

Karcemarskas kamp döneminde ki çalışmalarda ve hazırlık maçlarında gösterdiği olağanüstü performansla teknik heyet ve yönetimin yüzünü güldürüyor. Litvanyalı eldivenin kalede güven vermesi, Bora Sevim ve Alperen Uysal’ın antrenmanlarda daha fazla efor sarf etmelerini sağlıyor.

BURASI BENİM EVİM

Gaziantepspor’u fazlasıyla benimsediğini ve artık kırmızı – siyahlı renklerin taraftarı olduğunu söyleyen Zydrunas Karcemarskas, “Bu şehir artık benim evim sayılır. Ailem de burayı çok benimsedi ve hiç yabancılık çekmiyorlar. Nerdeyse Litvanya ile burayı aynı eş değerde görüyoruz. Gaziantep şehrini ve taraftarları çok seviyoruz. Geçen sezonlarda göstermiş olduğum performansı bu sene de devam ettirmek ve ligi ilk 5 takım arasında tamamlamak istiyoruz” dedi.

KENDİ ARALARINDA OYNUYORLAR

Uzun yıllar Süper ligde görev almasından kaynaklanan tecrübeye dayanarak Türk futbolcuların daha tecrübeli olmaları gerektiğini savunan Karcemarskas, “ Türk futbolcular ülkelerinde çok fazla kalıyor. Avrupa'ya çıkmıyor ve bu yüzden farklı tecrübeler kazanamıyorlar. Türkler sadece Türklerle maç yapıyor; kendi aralarında oynuyorlar. Dışarıya çıkarlarsa oyunları iyileşir ve döndüklerinde ligin kalitesi yükselir. Umarım bu yeni yabancı kuralı, Türk futbolcuların Avrupa'ya daha fazla açılmasına yardımcı olur” dedi.

KALİTE ARTACAK

İlk defa bu sezon uygulamaya geçecek olan yabacı kuralları konusunda da açıklama yapan Karcemarskas, “Lige daha çok kalite getirecek ve seviyeyi yükselecektir. Avrupa'nın diğer önemli liglerine baktığımız zaman da çok fazla yabancı olduğunu görüyoruz. Ancak milli takımdaki başarıları düşmüyor. Bu yeni kuralın, Türk Milli Takımı'nı çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Milli takıma zarar vermeyecektir” açıklamalarında bulundu.