Gençler U – 19 Türkiye şampiyonası birinci etap müsabakalarının Gaziantep ayağında oynanan Tarsusgücü – Adana Seyhan Belediyesi maçında resmen vahşet yaşandı.

Şehitkamil İlçe Stadyumunda oynanan maçta Tarsusgücü taraftarları ve bazı futbolcuları, hakem gözlemcisi Mehmet Açıkgöz’e saldırarak kalça kemiğini kırdı.

ACIMASIZCA SALDIRDILAR

Maçın ilk yarısını önde kapatan Tarsusgücü takımı ikinci yarıda kalesinde gördüğü ikinci golün ardından maçın hakemi Emre Yıldırım’a sürekli itirazlar etmeye başladı. Mersin temsilcisinin antrenörünün yapmış olduğu itirazların dozu artında karşılaşmanın 78’incidakşikasında orta hakem tarafından tribüne gönderildi. Bu durum karşısında tribünde bulunan taraftarların sahaya atlamasını önlemeye çalışan hakem gözlemcisi Mehmet Açıkgöz, insafsızca darbelere maruz kaldı. Acımasızca saldırılara maruz kalan Mehmet Açıkgöz’ün kaşında açılma, yanağında ve kolunda kanamalar olurken, kalça kemiğinde ise kırık oluştu. Maçın gözlemcisi Hacı Budak ise aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı alnında yaralanmalar ve dizinde sıyrıklar oluşmuştu.

HAKEMLERDEN KINAMA GELDİ

Pazar günü gelişen olayların ardından dün Gaziantep Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği olayları kınayan bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şunlar denildi:

-HATALI TRANSFER YAPTIĞI İÇİN KALÇA KEMİĞİ KIRILAN YÖNETİCİ...

-HATALI TAKTİK VERDİĞİ İÇİN KALÇA KEMİĞİ KIRILAN TEKNİK SORUMLU...

-HATALI PAS VERDIGI İÇİN KALÇA KEMİĞİ KIRILAN OYUNCU...

-Hatalı karar verdigi düşünüldüğü için kalça kemiği kırılan Hakem ya da Hakemini savunan ve savunduğu için kalça kemiği kırılan GÖZLEMCİ...

Evet bu sıralama da sizi şaşırtan eminiz ki sonuncu hariç hepsi.Çünkü futbolda Hakemin günah keçisi ilan edilmesi en kolayı. Hakemlere yapılan sözlü ve fiili saldırılarda en çok alışılmış olanı. Diğerlerini hiç duyamazsınız zaten.Çünkü onlar hep Hatasızdır.

08.05.2016 Pazar günü saat 11.00 de Şehitkamil stadında oynanan U-19 Grup Final müsabakasında Tarsus Gücü Spor tarftarları Müsabaka Hakemi Emre YILDIRIM à sözlü saldırıları olmuştur.İtirazları ilerleten taraftarlar sahaya sandalye ve pet şişeler atmıştır. Saha içinde de bir pozisyon sonunda Tarsus Gücü Spor Teknik Sorumlusu Onur BİÇER denen şahsiyet müsabaka hakemlerine saldırmaya çalışırken araya giren müsabaka gözlemcisi Sayın Mehmet AÇİKGÖZ hocamıza ve İHK Hakem atama sorumlusu Sn.Haci BUDAK hocamıza Tarsus Gücü Spor taraftarlarının sporcularının ve Kulübesinin sözlü ve fiili saldırısı olmuştur.

Bu saldırıda Sn.Mehmet AÇİKGÖZ hocamızın aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı kaşı açılmış yanağında ve kolunda kanamalar olmuştur. Ve en önemlisi KALÇA KEMİĞİ KIRILMIŞTIR. Şuan Şehitkamil Devlet Hastanesinde ameliyat saatini beklemektedir. Yapılacak ameliyat sonrası 5-6 ay yatağa mahkum olacaktır. Yani bul saldırıyı yapan vicdan yoksunu şahsiyetler bu olayı unuttuklarında hocamız hala bu olayın acısını çekecektir.

Sn.Hacı BUDAK hocamız ise aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı alnında yaralanmalar ve dizinde sıyrıklar oluşmuştur.ve yürüme sıkıntısı yaşadığından iş göremez raporunu almıştır. Doktor gözetimi devam edip dizinden aldığı darbeler nedeniyle ameliyat olma durumu söz konusudur. Hakemlerimiz ve Gözlemcilerimiz Tarsus Gücü Spor, Taraftar, Yönetici ve Sporcularından şikâyetçi olmuşlardır.

Bu olayları üzüntü ile takip etmekteyiz. Sporun barış, kardeşlik, sevgi, saygı olduğunu unutup olayları bu boyuta getiren şahsiyetleri şiddetle kınıyoruz. Ve böyle şahsiyetlerin spor camiasında olmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. Çünkü spor insana çok şey öğretir sevinci, hüznü, kazanmayı kaybetmeyi, paylaşmayı umudu... Lakin 64 yaşındaki yıllarını spora vermiş bi insana zalimce saldıranlara hiçbir şey veremez. Hatanın Futbolun bir parçası olduğunu hepimiz biliriz ama hata yapan bir futbolcunun Teknik sorumlunun yâda yöneticinin fiili saldırı sonucu kafasının yarıldığını yâda kalça kemiğinin kırıldığını hiç duydunuz mu? Son dönemlerde bu tarz olayların sıkça yaşanması spor camiasının üyelerine artık sıradan gelmeye başlamıştır. Oysaki bu yaşananlar herkesin şapkasını önüne koymasını gerektirirken aksine daha farklı daha kötü olayların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu olaylar en üst liglerden en alt liglere kadar domino etkisi yaratmaktadir. Olumsuz eylemler kamuoyu tarafından destek gördüğünde sağduyu yerine daha kötü olayların doğmasına neden olmaktadır. Tıpkı genç takım maçlarında çocukların hakeme kart göstermesi gibi! Tıpkı hakeme saldırınca popüler olan gençler gibi! Müsabaka esnasında çaldığı yada çalmadığı düdüklerle, oyunun oynanmasında yada durmasın da etkili olan hakemin verdiği yüzlerce karardan sadece bir tanesini alıp onu hakeme karşı kullanmak oldukça yanlıştır.

Hakemin de hata yapabileceğini düşünüp ona saygı duyduğunuz da göreceksiniz hem siz hakem hem sporcu kendi işini daha iyi yapacaktır. Sadece onlarında insan olduğunu bir işi, bir ailesi, bir saygınlığı olduğunu ve futbolda hatanın yeri olduğunu unutmayın yeter. Tffhgd Gaziantep Şubesi olarak hakem ve Gözlemcilerimize yapılan bu saldırıları şiddetle kınar, adli Mercilerde de bu olayın takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Bu tarz olayların da artık camiamızda son bulmasını canı gönülden dileriz.

MUHARREM TÜRKOĞLU