Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, dün çok tartışılan mesajına açıklık getirdi ve "ne söylediysem sözümün arkasındayım"dedi. Twitter'a pazar gecesi 'Cumhurbaşkanının mitingine gitmek zoruna giden personel içimizdeki hainler olsa gerek. Bence gözden geçirelim' diyen Halil Uğur, kendisine yönelik tepkilere cevap verdi ve "Cumhurbaşkanı kendi memleketine yapılan yatırımları açmak için geliyor. Açılış programına katılmak senin zoruna gidiyorsa bunun adı hainliktir" diye konuştu.

ZORLA GÖTÜRME YOK

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, belediye personellerinin sosyal medyada açılış törenlerine zorla götürüldükleri yönündeki paylaşımları üzerine böyle bir paylaşımda bulunduğunu belirterek, "Seversin, sevmezsin, kabul edersin, kabul etmezsin, ancak halkın seçtiği Cumhurbaşkanı toplu açılış için şehrine geliyor, sen çıkıyorsun beni zorla götürdüler, beni belediye zorla götürdü diyorsun. Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil personeli olabilirsin. Farklı ideolojiye, farklı zihniyete sahip de olabilirsin, ama bu senin belediyenin bir yatırımı, bir açılışı, bu yatırımda senin de emeğin var. Bunun adı zorla götürme değilki. Kendi memleketine yatırım yapılmış, Cumhurbaşkanı bunun açılışını yapmak üzere geliyor. Açılış programına katılmak senin zoruna gidiyorsa bunun adı hainliktir.

GERÇEKTEN AYIP

Siyaseten kendini farklı görüyor olabilirsin, ancak Cumhurbaşkanı sadece Ak Partililerin değil, herkesin Cumhurbaşkanı. Bırakın partili olmayı, CHP'li de, MHP'li de olsa gitmeli. Çünkü gelen insan bir Cumhurbaşkanı. Bir müzik grubu olsa, ünlü bir sanatçı, şöhret olsa koşar gidersin. Ama ülkenin Cumhurbaşkanı geliyor gitmek zoruna gidiyor. O zaman senin hiç orada çalışmaya hakkında olmaması lazım. Üstelik zorla kimse kimseyi götürmedi. Belediyenin açılışlarına belediyenin personeli katılır. Belediyede çalışan biri, 300-500 metrelik yere beni zorla götürdüler diyorsa, gerçekten ayıp. Bunu söylerken bile insanın utanması gerek.

SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılımın oldukça yüksek olduğunu, havanın da güzel olmasıyla insanların koşarak geldiğini dile getiren Uğur, "Şehitkamil'den 69 köyden de katılım oldu. Coşku güzeldi, katılım güzeldi. Yine bir Recep Tayyip Erdoğan sevgisi yaşandı. İnsanlar kendi imkanlarıyla otobüs, servis, dolmuş tutup gelmişlerdi. Daire başkanı, hadi arkadaşlar açılışa gidelim demişse, bu niye birilerinin zoruna gidiyor. Ben söylediklerimin arkasındayım. Cumhurbaşkanının programına katılmak istemeyenler için içimizdeki hainler dedim.

TWİTTER'DAN KALDIRDI

Öte yandan Halil Uğur bu açıklamasından sonra dün akşam saatlerinde bir gün önce atmış olduğu Twiti sayfasından kaldırdı. Halil Uğur'un sessizce yazısını kaldırması farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Meral KINACILAR