Kırmızı - siyahlı dev adamlar son çeyrekte final atışlarında ki beceriksizlikleri nedeniyle mağlubiyet serisine bir yenisini daha eklendi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu 9.hafta mücadelesi, grubun dibindeki iki takımı karşı karşıya getirdi. 8 maçta 2 galibiyet alan Gaziantep Basketbol ile PAOK’un mücadelesinde uzatmada 77-65’lik skorla kazanan ve 3.galibiyetini alarak grubun dibinden çıkan takım PAOK oldu.

Gaziantep Basketbol’da Robert Carter Jr 17 sayı 10 ribaunt Sean Armand 11 sayı Roland Freimanis 13 sayıyla oynadılar.

PAOK’ta Charalampopoulos 11 sayı Klassen 10 sayı Zaras 12 sayıyla oynadılar.

MAÇIN ÖZETİ: PAOK maça hızlı başladı ve 10-3 öne fırladı. Lyons ve Fremanis’in basketleriyle temsilcimiz farkı 2’ye indirdi. Fremanis’in üst üste basketleriyle içeriyi iyi kullanan temsilcimiz 15-14’te öne geçti. İlk çeyrek ise PAOK’un iyi hücumları sonrası 19-16 Yunan ekibi üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan ekip PAOK oldu ve temsilcimiz Fremanis’in sayılarıyla ayakta kaldı. PAOK yeniden farkı açarmış gibi olsa da temsilcimiz Armand’ın üst üste 4 serbest atışıyla skoru 25-22’ye getirdi. Hücumda düşük tempoyu koruyan ve sabırlı oynanan konuk ekip, Charampapoulos’un basketiyle farkı 7 sayıya çıkarınca Markovic devrenin bitimine 1.51 kala molasına başvurdu. Moladan daha iyi dönen taraf olan Gaziantep, Carter’ın üst üste 4 sayısıyla devreye 34-30 geride gitti.

İkinci yarı Charalampopoulos ve Carter’ın karşılıklı sayılarıyla başladı. Temsilcimizde Carter üst üste bulduğu isabetlerle skoru yakın tutan oyuncu oldu. Antep, Balazic’in üçlüğüyle skoru 44-43’e getirip uzun süre sonra öne geçti ve çeyreğin bitimine 3.19 kala PAOK molasına gidildi. Moladan da Carter’ın savunmada ve hücumdaki gayretiyle daha iyi dönen taraf olan temsilcimiz, periyodu 50-47 önde kapattı.

Son çeyrek Katsivelis’in ve Krubally’nin sayılarıyla başlasa da onlara cevap Can’ın üçlüğüyle geldi ve 07.04 kala molaya 53-51’lik skorla girildi. Bu bölümde temsilcimizin faul hakkının erken bitmesini iyi kullanan PAOK, skoru 59-55’e getirerek 4 sayı öne geçti. Temsilcimiz Can’ın üçlüğü ve Carter’ın serbest atışlarıyla 60-59 öne geçti ve 3.22 kala konuk ekip mola aldı. Moladan sonra iki takım da skor bulmakta çok zorlandı ve son 1 dakikaya 62-62’lik eşitlikle girildi. Son dakikada iki takım Rudd ve Goss’un üçlük denemelerinden skor bulamayınca maç bu skorla uzadı.

Uzatma Goss’un basketiyle başladı. Lyons basket faulle temsilcimizi öne geçirdi ancak Charalampopoulos, üçlüğüyle ona cevap verdi. Bulduğu boş şutlardan yararlanamayan Gaziantep’e serbest atış isabetleriyle cevap veren konuk ekip, son 1.28’e 71-65 öne girdi. Bir üçlük isabeti daha bulan PAOK, maçı 77-65 kazandı.