Gaziantepspor tarihinde yaşanmamış olaylar yaşanıyor..Cenk’in Beşiktaş’a transferiyle gelişen olaylar, kişisel meselelere döküldü. At hırsızlığı suçlamasına kadar gitti. İbrahim Kızıl konuştu, Beşiktaş cevap verdi. Kızıl konuştu Beşiktaş belge çıkardı. Tüm bunlar yaşanırken, Gaziantepspor adına üzücü ve düşünülmesi gereken olayların yaşanması, kentte ciddi sıkıntılar yarattı..

Cenk Tosun transferinde herşey geçen hafta başladı. Milli futbolcu İstanbul'a giderek Beşiktaş ile imza attı ve forma giyerek fotoğraf çektirmesi fitili ateşledi. Bu imza Türkiye'nin gündemini oluştururken Gaziantepspor cephesi maç gününe kadar cevap vermedi. Ne olduysa Beşiktaş'a 2-1 mağlubiyetten sonra oldu.

İLK AÇIKLAMA KIZIL'DAN

7 Şubat Cuma günü oynanan Beşiktaş maçından hemen sonra Canlı yayına bağlanan Başkan İbrahim Kızıl inanılmaz sözler sarfetti.

KIZIL NE DEMİŞTİ?

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Cenk Tosun'u alan Beşiktaş'a olay yaratacak sözlerle öfke kustu! Kızıl Beşiktaş'a "Yaptıkları resmen hırsızlık. Yaptıkları ahlak dışı. Bir de at hırsızı gibi poz vermişler" gibi eşine az rastlanır sözlerle tepki gösterdi.

Kızıl, "Cenk Tosun transferiyle ilgili demeç verdim, vermeyede devam edeceğim. Özellikle büyük takımların böyle davranışlarda bulunmaması lazım. Büyük takımlar camialarından dolayı büyüktür. Yoksa bizden hiçbir farkları yok. Beşiktaş'ta 50 tane futbolcu var. Beşiktaş yaklaşık 1,5 yıldır gerek yönetim gerek Mehmet Atalay olsun takımın içine girdiler ve Cenk'i bedava götürmek için elinden gelini yaptılar. Hırsızlık bu başka birşey değil" dedi.

"HIRSIZLIK YAPTILAR"

Sözleşme uzatmak için Cenk'e teklifte bulunduklarını söyleyen Kızıl, "Beşiktaş, Cenk ve ailesi ile sürekli görüşerek çocuğun aklını çeldiler. Biz Serdar Kurtuluş transferinde Beşiktaş'a yardımcı olduk. Bunun karşılığını böyle aldık. Bu tür davranışlar etik değil. Resmen hırsızlık. Cenk Tosun'u 4 milyon euroya verdi Lokomotiv Moskova. Fenerbahçe, Cenk Tosun'u istedi ama kendisi Beşiktaş'a gitmek istediğini söyledi. Fenerbahçe transferden vazgeçti" diye konuştu.

"AT HIRSIZI GİBİ POZ VERDİLER"

Beşiktaş'ın çok büyük terbiyesizlik yaptığını söyleyen Kızıl, "Fikret Orman da utanmadan Cenk ile poz veriyor. Bu davranışla Fikret Orman, Gaziantep şehrine çok büyük saygısızlık yapmıştır. Bu olay burada bitmeyecek. Bunu yapanlardan hesap soracağız. Bu tür emek hırsızlığı yapan insanları lanetliyorum. Cenk'in hiçbir suçu yok ahlak dışı davranışı Beşiktaş yapmıştır. Gaziantepspor'un içine at hırsızı gibi girdiler çocuğun aklını çeldiler" şeklinde konuştu.

AHMET ÇEBİ ANINDA CEVAP VERDİ

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın Beşiktaş hakkındaki olay yaratan sözlerine yanıt gecikmedi. NTV Spor'a konuşan Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Elimizde Gaziantepspor'un Cenk Tosun ile görüşebileceğimiz konusunda yazılı izni var" dedi.

İbrahim Kızıl'ı şaşkınlıkla dinlediğini belirten Çebi, "Eğer böyle bir açıklama yapmışsa seviyesi çok düşük bir açıklama. Beşiktaş o seviyeye inemez" dedi.

BİZE İZİN VERDİLER

Sözlerini "Beşiktaş ile boy ölçüşecek bir yönetici değil kendisi" diye sürdüren Çebi, Beşiktaş Kulübü'nün gereken cevabı çok sert biçimde vereceğini vurguladı.

Ellerinde Gaziantepspor'dan kendilerine gelen Cenk Tosun ile görüşebileceklerine dair imzalı izin yazısı olduğunu açıklayan Ahmet Nur Çebi, "Bize Cenk Tosun ile görüşmemiz konusunda kendileri müsaade ettiler" dedi.

Kızıl'ın "Beşiktaş'ın yaptığı etik değil" eleştirisine "O kim ki Beşiktaş^'ın etik olduğunu tartışacak!" diye yanıt veren Çebi, Gaziantepspor Başkanı'nın haddini aştığını savundu.

CUMARTESİ İPLER KOPTU

Cuma günü sıcağı sıcağına bu gelişmeler yaşanırken Beşiktaş resmi sitesinden belge yayınladı. İbrahim Kızıl imzalı bu icazet belgesini yayılayan Beşiktaş İbrahim Kızıl'a ise göndermede bulundu.

İŞTE RESMİ SİTEDEN YAYINLANAN BELGE

Cenk Tosun'un, 2014-2015 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere, kulübümüze transfer olmasına Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın gösterdiği abartılı tepki ve söylediği yakışıksız sözlere yanıt vererek seviyemizi düşüremeyeceğimiz, daha önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi aşikardır.

Söz konusu transfer görüşmeleri İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve As Başkanımız Deniz Atalay tarafından, Türk futboluna örnek teşkil edecek bir etik anlayışla yürütülmüş ve tamamlanmıştır.

Beşiktaşımız'ın Cenk Tosun'un transferine yönelik örnek teşkil edecek bu etik davranışını açıkça ortaya koyan ve ikikulüp arasında imzalanan, aşağıda orjinali yer alan 'İCAZETNAME', İbrahim Kızıl'a verilebilecek en güzel cevaptır...

Bu belge Kızıl'ın tecahülüarif (*) sanatındaki ustalığının da göstergesidir.

Takdir spor kamuoyunundur.
Saygılarımızla,
Beşiktaş JK

*Türk Dil Kurumu'na göre 'tecahülüarif', 'Bilmezlikten gelme' demektir.

FİKRET ORMAN DEVREYE GİRDİ AĞIR KONUŞTU

İbrahim Kızıl'ın kullandığı bul kelimelerden sonra Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'da ağır hakaretlerde bulundu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın kendilerine yönelik 'at hırsızı' benzetmesine tepki gösterdi. Orman, "Kimin neye benzediği, tiplerimize bakılırsa çok daha net görülür." ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçın ardından kendisi ve yönetimi hakkında ağır ifadeler kullanan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın açıklamalarını değerlendiren Başkan Fikret Orman, "Yani çok cevap verebilirim; ama bizim Beşiktaş'ta yönettiğimiz bir üslup var. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Kendi üslubumuzca ikinci başkanımız Ahmet Nur Çebi kendilerine cevap vermiş. Karşımızda başkan değil; bir Gaziantep camiası var. Sevdiğimiz Gaziantep halkını da karşımıza almak istemem. Çok da kale alınacak bir kişi olarak görmüyorum açıkçası. Benim bir hayat duruşum, kişiliğim var. Türk spor camiası beni tanır. Arkadaşlarım tanır. Beşiktaş camiasını tanır. Kimin neye benzediği tiplerimize bakılırsa çok daha net görülür yani. Onun için çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum." diye konuştu.

BUGÜNE KADAR GÖTÜRDÜKLERİNE BAKSINLAR

Cenk Tosun'un tranfseri konusunda Gazianetpspor'un bilgisi dahilinde görüşmeler yaptıklarını da kaydeden Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cenk Tosun'la görüşme Gaziantepspor'un bilgisi dahilinde olan, onlarla yapılan kontratlar var. Onlardan alınan muvafakatnameler var. Ona göre yapılmış bir şey. O fotoğrafı da Cenk Tosun'un babası çekti. Elimizde Beşiktaş başkanıyla formalı bir fotoğrafı bulunsun diye ben de çekin dedim; ama medyaya ve gazetelere veren Cenk olmuş. Çocuk Beşiktaş'a geliyor. Onun heyecanını paylaşmış. Ben de kızdım, gerek yok çünkü. Benim bilgim dışında olan bir şey. Öyle şeyleri sevmem de zaten. Bugüne kadar hiçbir transferde imzam yoktur. Böyle şeyleri yöneticiler yapar. Şu anda da Önder Özen yapıyor. Bu bir aile fotoğrafıydı. Farklı noktalara gelmiş. Fark etmez, biz neticede yasal süreçlerin bize vermiş olduğu süreçler içinde ona göre haraket ettik. Gaziantepspor başkanını anlıyorum. O futbolcu satıp para kazanmak istiyor; ama Beşiktaş'tan son 8 senede milyon doların üzerinde paralar almışlar. Bugüne kadar götürdüklerine aldıklarına baksınlar. Onun için bundan sonra öyle şey yok. Avukatıma söyledim. Hakaret içeren ifadeler var. Avukatım gerekli olan şeye bakacak. Kısaca dava açacağız. Hakaret ve tazminat davası açacağız. Yazık, üzülüyorum. Spor adamını bırakın normal bir insana yakışmayacak şeyler."

KIZIL KAALE ALINACAK BİRİ DEĞİL

Çok kaale alınacak birisi olarak görmüyorum. Türk sporu için duruşum ortada. İbrahim Kızıl’ın ki de ortada. Kim neye benzediğini Türk spor kamuoyu görür. Tipimize bakan herkes cevap verir. Onun suçlaması önemli değil. Tazminat davası da açtırıcam kendisine. Kaale alınacak biri değil. Önemsenecek bir kişilik değil.

KIZIL TEKRAR AÇIKLAMA YAPTI

Beşiktaş Kulübü ile Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl arasında Cenk Tosun transferi için yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmedi. İbrahim Kızıl Cumartesi akşamı canlı yayınlara bağlanarak yeni açıklamalar yaptı.

"Ben at hırsızlığı kelimesini kimsenin şahsına söylemedim" diyen Kızıl, "Benim bu hitabım 1.5 yılın birikimidir. Bu olay 6 ay içerisinde olsaydı hiç konuşmazdım ama Deniz Atalay 1.5 yıldır Cenk'in aklını çok karıştırdı. Biz Cenk'e her zaman söyledik sen anlaşmanı imzala biz seni sezon sonunda nereye istersen gönderelim dedik.

CENK’İ KANDIRDILAR

Beşiktaş’ın Cenk Tosun hamlesi Serdar Kurtuluş transferiyle başladı. O zamanki hocamız Bülent Uygun ile Deniz Atalay yakın arkadaşlar. Ta o zamanlar başladılar görüşmeye. Ve çocuğun aklını çeldiler. Biz oyuncuyla sözleşme uzatmak istedik ama bir türlü yanaşmadı. Cenk’in Beşiktaş’la anlaşması yeni değil 1 yılı aşkın süredir gizli bir protokol imzalanmış. Beşiktaş yönetimi Cenk’in ailesini bile aramış. Onlarla dahi görüşmüşler.

O BELGEYİ İMZALAMASAYDIK 1 KURUŞ BİLE ALAMAYACAKTIK!

Beşiktaş yönetimi Yeniköy’deki ofisime birilerini gönderip bize bir belge yollayıp bize imzalattılar. Eğer imzalamasaydık Cenk’ten 1 kuruş bile para kazanamayacaktık. Bu belge ise Beşiktaş’tan 500 bin Euro alacağız. Cenk de 470 bin Euro alacağını hibe edecek. Siz olsanız napardınız? Hiç para kazanamamaktansa keza Cenk’in ara devrede de Beşiktaş’a gitme durumu vardı. Hem para kazandık hem de Cenk’ten 4 ay daha yararlanma şansımız doğdu. Yani son gün son saat resmen zorla imzalamak zorunda bırakıldık. Yapabileceğimiz pek bir şey de yoktu. Kamuoyundaki baskılar sonrası Beşiktaş yönetimi zor da kaldı ve böyle bir istekte bulundu. Transferin son dakikasına bırakıp bizi köşeye sıkıştırdılar.

DANY TRANSFERLERİ NAMUSLU BİR DAVRANIŞ MI?

Dany’nin ayrılık haberleri sonrası adı ilk kimle anıldı? Bizle anıldı… Peki ne oldu da Beşiktaş devreye girdi? Bizim Dany’e verdiğimiz paranın 3 mislini verip oyuncuyu kadrolarına kazandırdılar. Bu davranış namuslu bir davranış mı? Etik mi peki?

BEŞİKTAŞ BÜYÜK AMA YÖNETENLERİ KÜÇÜK!

Beşiktaş büyük bir camia. Benim bir sorunum yok. Ama o kulübü yönetenler küçük… Bana laf ediyorlar. Görüp okuyorum. Ben ne dediğimi bilen bir insanım. Okumuş, kendini geliştirmiş biriyim. Kimse merak etmesin.

TABATA’YI ZORLA MI VERDİK? ALMASALARDI…

Beşiktaşlı yöneticiler bu transferde Tabata’yı kıyaslıyor. Yahu ne alakası var. Yok Tabata gibi transfer yapmıyorlarmış ondan bu kadar konuşuyor muşum… Ben Tabata’yı zorla mı verdim? Kimse kimseye zorla oyuncu veremez. Sayın Demirören geldi nazı geçtiği için bu transferi bitirdi. Sunulan teklifi kabul ettik. Burada benim ne suçum var ki? Madem öyle almasalardı…