Gaziantepspor aldığı kötü sonuçlara bir yenisini daha ekledi ve Gençlerbirliği'ne mağlup oldu. Ateş hattına doğru yol alan kırmızı-siyahlılar aldığı bu mağlubiyetle 36 puanda kaldı ve küme kalma savaşının içine girdi. Gençlerbirliği'ne oldukça kritik 3 puanı getiren golü 52. dakikada Bosna Hersekli yıldız Ermin Zec attı.

Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 41'e yükselterek, düşük de olsa Avrupa şansını sürdürdü. Birkaç hafta önce Avrupa yarışında olan Gaziantepspor ise 36 puanda kalarak kümede kalma savaşının içerisine girdi. Süper Lig'de gelecek hafta Gaziantepspor, Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Gençlerbirliği ise sahasında Bursaspor'u ağırlayacak.

İLK YARI KISIR GEÇTİ

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça temposuz ve yoğun tedbirle başladı. Maçı kaybetmek istemeyen ve savunma güvenliğini ön planda tutan iki takım, orta sahayı kalabalık tutma ve burada kendi gücünü kabul ettirme isteğindeydi.

Mücadele çok uzun süre orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da pas yapmakta ve organize olmakta büyük güçlük çekti. Çözüm olarak, kanat aksiyonlarıyla ortalar yapıldı ancak kalabalık savunma oyuncuları, bu ortalardan herhangi bir pozisyon çıkmasına mani oldu. İlk yarı boyunca her iki takımın da gole en yakın olduğu anlar duran toplar oldu ama bu pozisyonlarda da yeteri kadar iyi vuruşlar gelmeyince ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

ÇABA GÖSTERDİLER AMA OLMADI

Maçtaki kısır düzeni, pas hatalarını, organizasyon eksikliğine Jean-Jacques Gosso'nun ara pası son verdi. Gosso'nun muhteşem ara pası, Ermin Zec'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Bosnalı golcü, Karcemarskas'ı da geçerek topu boş ağlara gönderdi ve takımını 52. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Gaziantepspor, daha fazla hücum etme gayretindeydi ancak bu çabalarda başarılı olamadı. Kanatlardan gelen toplar ve duran toplarla atak yapabildi. Herhangi bir pozisyona giremeyen Gaziantepspor, uzatma dakikalarında en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Yine kanattan gelen ev sahibinde, yapılan orta sonucu Traore iyi bir kafa vuruşu yaptı ancak İsveçli kaleci Dahlin adeta uzayarak bu topu kurtardı ve takımına 3 puanı getirdi.

STAT: Kamil Ocak

HAKEMLER: Volkan Bayarslan **, Kemal Yılmaz **, Serdar Diyadin **

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas **, Şenol *, Medunjanin * (Turgut dk. 56), Bekir * (Muhamed dk. 77), Traore *, Ekrem *, Serdar * (Sapara dk. 56), Stankevicius *, Binya *, Mustafa *, Cenk *

YEDEKLER: Orhan, İbrahim, Kemal, Serdar Kulbilge

GENÇLERBİRLİĞİ: Dahlin **, Tosic **, Ahmet **, Nizamettin ** (Petrovic dk. 62), Ante **, Ermin Zec **, Oktay ** (Deniz dk. 76), Gosso **, Doğa **, Jakup ** (Uğur dk. 84), Hakan **

YEDEKLER: Ferhat, Fatih, Übeyd, Sedat

GOL: Ermin Zec (dk. 53) (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Tosic (Gençlerbirliği), Şenol (Gaziantepspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Mustafa’nın ortasında topla buluşan Cenk'in kaleci ile karşı karşıya vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Dahlin'de kaldı.

14. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Oktay’ın sert vuruşunda kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı yumruklayarak çıkardı.

24. dakikada Serdar'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert vuruşunda top kaleci Dahlin'de kaldı.

44. dakikada Stankevicius'un pasında topla buluşan Binya’nın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Ermin Zec, kaleci Karcemarskas ile karşı karşı kaldığı pozisyonda, kaleciyi de çalımlayarak topu boş ağlara gönderdi. 0-1

69. dakikada gelişen Traore’nin pasıyla topla buluşan Sapara’nın kaleye sert şutunda Dahlin, topu kornere çeldi.

78. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında ceza sahası ön çizgisinde topla bulaşan Ermin Zec'in sert şutunda kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı yumruklayarak tehlikeyi önledi.

90. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Şenol sağ kanattan topu ceza sahası içine gönderdi. Ceza sahası içinde topa yükselen Traore'nin kafa vuruşu top üst direkten auta çıktı.