Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey'in tramvay alımında 2,5 milyon Euro’luk usulsüzlük yapıldığı iddialarına yanıt vermesinin etkileri gündemden düşmüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu konudaki sessizliğini korurken, konuyla ilgili konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise "Görev süresini tamamlamış birinin ardından konuşmak hoş şeyler değil. Bu benim tarzım değil. Fatma Şahin'in de tarzı değildir" dedi.

Fatma Şahin'le 12 yıldır siyaset yaptığını, bir şey söyleyecekse insanların yüzüne söyleyeceğini belirterek, "Ben Fatma Şahin'in ağzından eski döneme ait borç kelimesi duymadım. Tramvayla ilgili 2.5 Milyon Euroluk bir paranın kayıp olduğuyla ilgili bir şey işitmedik. Bence bu tür dedikodulara itibar etmemek gerekir" dedi.

BENİM TARZIM DEĞİL

Ak Parti'den seçilmiş ve 10 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapmış birinin ardından konuşmanın doğru olmadığını belirten Mehmet Sarı, "Görev süresini tamamlamış birinin ardından konuşmak hoş şeyler değil. Bu benim tarzım değil. Fatma Şahin'in de tarzı değildir. Kendisini iyi tanırım. Ne söyleyecekse insanların yüzüne söyler. Arkasından konuşmaz. Ben kendi ağzından eski döneme dair borçla ilgili birşey duymadım. Siz duydunuzmu, sizde onun dilinden duymamışsınızdır. Bunlar sadece söylentiler" diye konuştu.

BİLGİ VE BELGE YOK

'Bazı konularda iddialar varsa bunlarla ilgili belge ve evrak üzerinde konuşmak lazım' diyen Sarı, "Bu konuda özellikle hangi makam ve mevkide olunursa olunsun bizzat o kişinin ağzından duymadığınız beyanların dışındaki dedikodulara itibar etmemek lazım. Benim şu anda kamuoyunda tartışılan konularla ilgili elimde bilgi ve belge yok. Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz" dedi.

Meral KINACILAR