Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, patent farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen “Bu Fikir Satar” paneli Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlikte, iki önemli buluşunu Gaziantep Üniversitesi’ne bağışlayan 6 Bilim adamına Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından yarışmalarda kazandıkları madalyaları takılırken buluşlardan elde edilen gelirin Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak verileceği açıklandı.

Cerrahi operasyonlarda kolaylık sağlayan bir aletin yapılması projesi olan ‘Bir parçalayıcı’ buluşunun patentini ekibindeki Op. Dr. Cumhur Esin, Op. Dr. Cemal Kara, Op. Dr. Erdal Aktan, Yrd. Doç. Dr. Aykut Soyder, Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz ile birlikte Gaziantep Üniversitesi’ne bağışlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ, “Buluşumuz, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Buluş Fuarı’nda gümüş madalya kazandı ve çok sevindik. Dünyada benzeri olmayan bu alet cerrahi bilimine hizmet edecek. Bir sonraki aşama aletin üretilmesi ve ihraç edilmesi. Bu sayede Türkiye ekonomisine katkı sağlaması mümkün olacak. Bugün burada “Bir parçalayıcı” adlı buluş Gaziantep Üniversitesine bağışlandı. Buluşumuzdan bize düşecek pay Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak verilecek. Ayrıca bireysel olarak buluşu Op. Dr. Cemal Kara’ya ait olan ve Gaziantep Üniversitesi’ne bağışladığımız Laparoskopik Torbalı Taş Toplama Pensi buluşunun patentinden elde edilecek gelir de yine öğrencilere burs olarak verilecek” dedi.

MADALYA VERİLDİ

Etkinliğin sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Bayram’ın katılımıyla protokol imzalandı. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Coşkun tarafından “Bir Parçalayıcı” buluşuyla İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ’a ekibi adına, Üst Çene Tedavisi için Yeni Bir Dental Maske buluşu ile GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren İşman’a da madalya verildi. HABER MERKEZİ