5 Şubat'ta 9 kişiyi öldüren Yusuf Taş hala bulunamadı. Olayın detaylı bir şekilde soruşturulması ve zanlının kısa sürede yakalanması için özel birim kurulmuş, bölgedeki mobese ve güvenlik kameraları incelemeye alınmış, Suriye'ye kaçması ihtimali üzerine ise sınır birlikleri uyarılmıştı. Acil koduyla her yerde aranan Yusuf Taş, olayın üzerinden geçen 42 güne rağmen halen bulunamadı. Her iki ailenin fertlerinin gergin bekleyiş sürüyor.

KAYINVALİDE POLİS KORUMASINA ALINMIŞTI

Olayın yaşandığı 5 Şubat gecesi kızı ve akrabalarının öldürüldüğü olay yerinde kendisinin de bulunduğunu belirten kayınvalide Kudret Taş, damadı Yusuf Taş’ın elini cebine atmasıyla silah çıkaracağını anladığını ve zanlıyı iterek elinden kurtulduğunu söylemişti. Zanlı Yusuf Taş'ın cinayetleri planlı olarak işlediğini ileri süren kayınvalide Kudret Taş'ın açıklamalarının ardından, zanlı olayın yaşandığı ve Kudret Taş'ın kaldığı mahallede görüldüğü iddia edilmişti. Bunun üzerine ise Tuğba Taş’ın annesi Kudret Taş, dayısı Emre Taş, ninesi Ayşe Taş ve dedesi Abdurrahman Taş ile katliamdan sağ kurtulan teyzesinin kızı 3 yaşındaki Belinay Çakmak, farklı adreslere taşınarak 24 saat polis koruması altına alınmıştı.

KARDEŞLER TABURCU OLDU

Yusuf Taş’ın ilk olarak gittiği ve 4 kişiyi öldürdüğü Düztepe Mahallesi'ndeki evde yaralanan, ölen eşinin teyzesi Şenel Çakmak’ın çocukları 15 yaşındaki Melisa ile 11 yaşındaki Mehmet Can Çakmak kardeşlerin hastanelerdeki tedavileri tamamlandı. Taburcu olan kardeşlerin de akrabaları ile birlikte güvenli bir adrese taşınarak, polis koruması altına alındığı öğrenildi. İHA