Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği koordinatörlüğünde faaliyet gösteren MBTG, Uzakdoğu ve Rusya fuarlarından sonra tanıtım atağını Amerika kıtasına taşıdı.

Brezilya ‘da “SIAL Brazil 2014” ve Amerika’da “New York Summer Fancy Food Show 2014” fuarlarına katılan MBTG, Anadolu’nun geleneksel ürünlerini Türk aşçıların hazırladığı eşsiz yemeklerle tanıttı. Latin Amerikalılar ilk defa yedikleri bulgur pilavına hayran kaldılar.

ÖNEMLİ BİR BULUŞMA

Amaçlarının makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlar gibi önemli Türk tarım ürünlerini tüm dünya mutfaklarına taşımak olduğunu ifade eden MBTG Başkanı Surur Aydın, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk kez katılım gösterdiği “SIAL Brazil” fuarında Brezilyalı alıcılarla önemli bir buluşma platformu oluşturduklarını kaydetti.

HEDEFİMİZ TÜM DÜNYA PAZARLARI

1955 yılından bu yana düzenlenen ve Kuzey Amerika'nın en büyük ihtisas gıda ve içecek pazarı olarak kabul edilen “New York Summer Fancy Food Show 2014” fuarında da yer aldıklarını kaydeden MBTG Başkanı Aydın, bu fuarda da Anadolu’nun geleneksel ürünlerini çeşitli yemekler eşliğinde tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi. Brezilya’da olduğu gibi Amerika’da da Türk aşçıların maharetli elleriyle hazırladığı leziz yemeklerin ziyaretçilere dağıtıldığını anlatan Aydın,” Bulgur’un içerdiği protein ve lifler bakımından sağlık dostu bir ürün olduğunu anlatan broşürlerimizi okuyan Amerikalılar bu ürünümüze büyük ilgi gösterdiler. Bulgur ile yapılan geleneksel yemeklerimiz fuarın gözdesi oldu ” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT