UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan Gaziantep, 28-29 Mayıs tarihinde çok yoğun bir programa sahne olan Bulgur Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festival ile bulgur yeniden keşfedildi. Bulgur Festivali’nde, Türkiye ve yurtdışından gelen konuklara bulgurla yapılan yemekler tanıtıldı, bulgurun sağlıklı beslenmedeki yeri anlatıldı, dünyaca tanınmış şefler atölye çalışmaları ile bulgurla yapılan yiyecekleri sundu.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLERDEN BULGUR TARİFLERİ

Kazan ateşi yakılmasıyla başlayan Bulgur Festivali’nde sergilenen 101 Bulgur Yemeği Sergisi konukların hayranlığını kazandı. Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GAPDER) üyesi usta şeflerin mutfağa girdiği etkinlikte, Anadolu’da bulgurla hazırlanan 101 çeşit yemeği bir arada yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı.

KATKI SAĞLADI

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, festivalin bitiminde bir toplantıyla basına Festival Sonuç Bildirgesi’ni okudu. Tiryakioğlu, "Bulgur Festivali; Gaziantep'in ve bulgurda imzası olan her Anadolu şehrimizin dolayısıyla ülkemizin turizmine ve sosyal ekonomik refahına stratejik katkı sağlayacak" dedi. Tiryakioğlu, ""Festivalin gelecek senelerde başka illerimizde, daha sonraki aşamalarda da yurt dışında yapılmasını hedefliyoruz. Bu festivalle amaçlarımızı ve hedeflerimiz, Geleneksel yöntemlerle üretilen mutfak ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlara taşınmasına katkıda bulunmak. Tatların ve mutfakların birbirine nasıl etkilendiğini neden ortak duyguyu barındığını hissettirmek." NECMETTİN GÖRGÜN