Gaziantep, geleneksel yemeklerinin tanıtımına yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında önemli bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kentte bir çok kurumun işbirliği ile mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Bulgur Festivali’ne, Türkiye’nin tüm şehirlerinden bulgur üreticilerinin katılımının sağlanması planlanıyor.

Ticaret Borsasının, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle yapılacak olan festival öncesi ilgililer biraraya geldi. Ticaret Borsası tarafından meclis ve komite üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, borsanın çalışmaları ve ‘Bulgur Festivali’nin detayları hakkında bilgiler verildi.

TANITMA FIRSATI BULMUŞ OLACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, UNESCO Gastronomi kenti unvanını Gaziantep’e kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve ekibini kutlayarak, GTB’nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Memiş, “Anadolu insanının asırlardır sofrasından eksik etmediği bulguru, bu festivalle her kendi topraklarında tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulmuş olacağız” dedi.

TİRYAKİOĞLU: ÇALIŞMALAR BAŞLADI

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu festivale Türkiye’nin tüm bulgur üreticisi şehirlerini davet edeceklerini açıkladı. Bulgur Festivali ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüş alışverişi yaptıktan sonra zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını ifade eden Tiryakioğlu, “Geleneksel Antep sofrasının vazgeçilmez yemeği bulguru tanıtmak ve toplumun tüm kesimlerine sevdirmek amacıyla festival içeriğinde neler yapılacak onlara karar verdik. Festivali bu yılın mayıs ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Seyyar bulgur araçlarıyla yapılan yemekler fuar alanındaki ziyaretçilere ikram edilecek” dedi.

İHTİSAS AÇISINDA FAYDALI

Geleneksel antep yemeklerinin yapıldığı ve tanıtıldığı tüm etkinliklerin Dünya Gastronomi kenti Gaziantep’in uluslararası tanınırlığına kazanç sağlayacağını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de, "Bulgur Festivali’ni ihtisas taşıması açısından önemli bulduğunu söyledi. Bulgurun Gaziantep yemekleri arasında ayrı bir yeri ve önemi olduğuna işaret eden Şahin, ”Bulgurun şehrimizde yaklaşık 50 çeşit yemeği yapılıyor. Geçmişten günümüze kadar uzanan bu yemekler, sadece mutfak değil, kültürel zenginliğimizi de ortaya koyuyor. Bu nedenle Gaziantep’in yaşayan bir Gastronomi kenti olduğunu ortaya koyan tüm etkinlikleri destekliyoruz “ dedi. CİHAN HANCIOĞLU