MBTG Yönetim Kurulu Başkanı M. Surur Aydın, bulguru dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını söyledi. Aydın, hedeflerinin ‘milli yiyecek’ olarak nitelendirilen bulguru dünya mutfağına koymak olduğunu ifade etti.

Türk mutfağında önemli bir yere sahip vitamin deposu bulguru Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dağıtılan yardım paketleri içerisine koymak için çalıştıklarını belirten Aydın, şu an için bir sonuç alınamadığını ancak bu yönde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Son olarak Brezilya ve Amerika’da düzenlenen fuarlarda bulgur tanıtımı yaptıklarını ve görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren M. Surur Aydın, girilecek yeni pazarlarla birlikte tüm dünya ülkelerine bulgur yedirmeyi amaçladıklarını aktardı.

FUARLARA KATILIM

MBTG Yönetim Kurulu Başkanı M. Surur Aydın, fuarlarda yapılan çalışmalara ilişkin şu açıklamada bulundu: “Gittiğimiz her yere beraberimizde aşçı götürüyoruz. Ürünlerimizi yağımızla birlikte pişiriyoruz, tattırıyoruz. Amerika’da ve Brezilya’da boş durmadık. Ticari ataşelerimizle konsolosluklarımız aracılığıyla oradaki alıcılarla buluştuk, görüşlerini aldık. Amerika’da da aynı yöntemi farklı metotlarla irdeledik. Amerika’da tam Tahıl Konseyi Başkanı, Gıda İmalatçıları Derneği Başkanı, Birleşmiş Milletler Satın Alma Komisyonu Dairesi ile görüşmemiz oldu. Bizim hedefimiz Birleşmiş Milletlerin yurtdışında yaptığı yardım paketleri içerisine bizim ‘milli yiyeceğimiz’ olan bulguru pirinçle beraber sunmalarını istemekti. Ancak onlar orada sadece askeri konularla ilgilendiklerini bize anlattılar. Olumlu bir görüşmeydi. Ticari ataşemiz ile bu ürünlerimizi Amerika pazarına nasıl sokabiliriz, nasıl satabiliriz konusunu irdeledik" İHA