Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi toplantısında adeta gözdağı verdi ve "Eğer 1 Kasım'da siyasi istikrarı yakalayamazsak, güçlü reformları hayata geçirecek bir hükümet kurulamazsa maalesef kısır döngüye girme ile karşı karşıyayız" dedi. Şimşek ekonominin istikrara girmesini aksi takdirde 7 Haziran öncesinin mumla aranacağını söyleyerek " 1 Kasım'da Türkiye'de siyasi istikrarı yakalamaz, güçlü bir hükümet kurulamaz reformlar yapılamazsa, bugünleri dahi mumla aramak riskiyle karşı karşıyayız. Türkiye koalisyonlara mahkum olursa, 7 Haziran öncesini mumla arar. Çin kaynaklı ciddi küresel endişeler var. Tek çıkış yolu var o da reform. Çari açığı çözmek için yapısal reformlara ihtiyaç var. Bunu yapamazsanız, ikincisi küçülerek, fakirleşerek kontrol altına alabilirsiniz. Kamu maliyesi uzun bir süre siyasi belirsizlikleri, geçici hükümetleri, zayıf koalisyonları kaldıramaz. Türkiye'nin siyasi risk primi hızla yükseliyor."şeklinde konuştu.

KATILIM YOĞUNDU

Ak Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi toplantısı Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milletvekilleri Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan ve Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun da katıldığı toplantıda seçim startı verildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği danışma meclisi toplantısında, siyasi istikrar vurgusu yapıldı. Büyük Birlik Partisi'nden Ak Parti'ye geçenlere rozetleri takıldı.

ÖZKEÇECİ:OYUNLARI BOZACAĞIZ

Danışma meclisi toplantısının açılışında konuşan il Başkanı Eyüp Özkeçeci, ülkemizin zor ve çetin bir süreçten geçtiğini, kendini bilmezlerin siyasi ve etniksel çabalarla ülkemizde huzur, barış ve kardeşlik ortamını bozmaya çalıştığını söyledi. Özkeçeci, "Kan ve gözyaşından beslenenlere karşı baş veren ama baş eğmeyen yiğitlerin diyarı Gaziantep bunlara asla izin vermeyecektir. Huzurumuzu ve istikrarımızı bozmak isteyenlere karşı Türkü, Kürdü, Alevisi Sünnisi, Ak Parti şemsiyesi altında bunlara gereken cevabı verecektir. Onların oyunlarını bozacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Terör olayı bizi üzüyor, şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bin yıldır beraber yaşayan kadim hakların arasını bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ak Parti mazlumların yanındadır. Filistin, Suriye, Mısır, Bosna'nın, Kerkük'ün umududur" dedi.

NİYETİMİZ HAYIR…,

Türkiye'nin Ak Parti ile büyüdüğünü, Gaziantep'in Ak Parti ile istikrar ateşini yaktığını söyleyen Özkeçeci, "Türkiye'nin itibarı Ak Parti ile her geçen gün artıyor. Ak Parti huzurun, barışın kardeşliğin teminatı olmuştur. Ak Parti demek huzur, barış demektir. Hatırlayın, toplumun ayrışması Ak Parti dönemiyle son buldu. Devletin halka, halkın devlete ihtiyacı kalmamıştı. Milletin gönlünde Ak Parti doğdu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde canla başla çalıştık. Sandıktan çıkan iradeye saygı duyduk. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olacaktır. Önümüzde aydınlık bir gelecek var" diye konuştu.

CANDEMİR ÇELİK:ÇALIŞTIK, ÇALIŞTIK, ÇALIŞTIK…,

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, Gaziantep'in tarihi, kültürü ve sanayisiyle bölgenin ve Ortadoğu'nun gözbebeği bir şehri olduğunu, Ak Parti'nin gıdasını da Anadolu topraklarından aldığını söyledi.

7 Haziran seçimleri öncesi yoğun bir seçim süreci yaşadıklarını, Ak Parti aleyhine her türlü algı ve siyaset mühendisliğinin yapıldığını belirten Çelik, "Çalıştık, çalıştık ve çalıştık. 8 Haziran'da istemediğimiz sonuçlar, Türkiye'nin istemediği sonuçlar aldık. Milletin iradesi başımızın tacıdır" dedi.

SEÇİM SONUÇLARINI İSTİŞARE ETTİK

Seçim sonuçlarından dersler çıkarmaya gayret ettiklerini belirten Candemir Çelik, "Teşkilatlarla, kadın gençlik kolları, ana kademe, mahalle temsilcileriyle yaptığımız istişarelerle seçim sonuçları gözden geçirildi" dedi.

Koalisyon görüşmelerinde Ak Parti'nin en şeffaf ve samimiyet görüntüsü veren tek parti olduğunu anlatan Çelik, "Koalisyon sürecini şeffaf şekilde samimiyetle götüren parti oldu. Ülkenin istikrarı, büyümesi için çalışan tek parti Ak Partidir" dedi.

İFTİRAYI KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a CHP'li bir vekil tarafından atılan iftirayı da kınayan Çelik,"Bu iftirayla hedef devletin başını, devletin güvenliğini tehdit etmektir. Hep beraber kınıyorum" dedi.

Çelik, algı operasyonlarının Türkiye'nin bölge ve dünyada güçlü olmasını engellemek için yapıldığını belirtirken,

MHP'nin koalisyonlara hayır demekle anılacağını söyledi.

1 Kasım seçimleri için çok çalışacaklarını dile getiren Çelik, "Durmak yok yola devam diyeceğiz. Hedeflerimiz var, 2023, 2071'de Türkiye için hayallerimiz, arzularımız var. Türkiye'nin Ak Parti'ye ihtiyacı var. Çok çalışmaya ihtiyacımız var. Durmak yok yola devam" dedi.

ŞİMŞEK:ENFLASYON TEK HANEYE İNDİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, yeni bir süreç başladığını, Türkiye'nin birkaç ayda 13 yılın sonunda ciddi bir takım risklerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bunun temelinde siyasi istikrarsızlık olduğunu belirten Şimşek, "Bundan 5 ay önce geçici seçim hükümeti kurulacağını söyleselerdi kimse inanmazdı. 13 yıllık Ak Parti deneyiminden sonra siyasi istikrarın ne kadar büyük tehdit olduğu, kazanımların tehlikede olduğunu görüyoruz. Ak Parti pek çok soruna köklü çözümler üretti. 30-40 yıl bir enflasyon canavarı vardı, Ak Parti döneminde kalıcı olarak kontrol altına alındı, tek haneye düştü. Bu sayede faizler düştü, yatırımlar, istihdam arttı, refah arttı" dedi.

GÜÇLÜ HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR

Ak Parti hükümetinden önce Türkiye'de kamunun çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu anlatan Şimşek, "Türkiye iflasın eşiğinden Ak Parti ile döndü. Bugün çok şükür böyle bir endişe yok. Çok temel sorunları çözdük. Türkiye bugün siyasi belirsizliklere, savaşlara içerde hortlayan teröre büyük bir direnç gösteriyorsa bu Ak Parti'nin yaptığı yapısal reformlar sayesindedir. Altyapıda 3. dünya ülkesiydik. Şimdi, kara, hava, demir yolunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kaliteli altyapıya sahibiz. Ak Parti'den önce bankacılıkta önemli sorunlar yaşanmıştı. Ak Parti dönemiyle bankacılık sistemindeki sorunlar kökünden çözüldü. Ama Türkiye'nin hala çözüme ihtiyaç duyduğu yapısal sorunlar var. Bu da ancak reformlarla çözülür. Bunun için de uzun soluklu siyasi istikrar ve güçlü hükümete ihtiyaç var" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SİYASİ RİSK PRİMİ YÜKSELİYOR

'Eğer 1 Kasım'da siyasi istikrarı yakalayamazsak, güçlü reformları hayata geçirecek bir hükümet kurulamazsa maalesef kısır döngüye girme ile karşı karşıyayız' diyen Şimşek şunları dile getirdi:"Bu Türkiye'nin Ak Parti ile 13 yılda elde ettiği kazanımları için de bir tehdittir. 1 Kasım'da Türkiye'de siyasi istikrarı yakalamaz, güçlü bir hükümet kurulamazsa, maalesef reformlar yapılamazsa, bugünleri dahi mumla aramak riskiyle karşı karşıyayız. Türkiye koalisyonlara mahkum olursa, 7 Haziran öncesini mumla arar. Çin kaynaklı ciddi küresel endişeler var. Tek çıkış yolu var o da reform. Çari açıgı çözmek için yapısal reformlara ihtiyaç var. Bunu yapamazsanız, ikincisi küçülerek, fakirleşerek kontrol altına alabilirsiniz. Kamu maliyesi uzun bir süre siyasi belirsizlikleri, geçici hükümetleri, zayıf koalisyonları kaldıramaz. Türkiye'nin siyasi risk primi hızla yükseliyor."

BELEDİYELER GAZİANTEP'TE ÇÖZÜM ÜSTÜNE ÇÖZÜM ÜRETTİ

Ak Parti'nin Türkiye ve Gaziantep vizyonunun çok güçlü olduğunu belirten Şimşek, "Katma değeri yüksek kendi uçağımızı, otomobilimizi, savaş teçhizatını, savunma teçhizatını bir ekonomik yapıyı sağlayacak 1300'e yakın mikro yapısal ölçekte reform programıyla yoluna devam edecektir. Ak Parti bu kadrolarla Türkiye'nin umudunu boşa çıkartmayacaktır. Ak Parti belediyeleri Gaziantep'te çözüm üstüne çözüm üretti. Bir eski, bir yeni Gaziantep var. Yüzde 70-75 gecekondu olan kesim kentsel dönüşümle dönüşüyor. Planlı, parklarıyla, geniş bulvarıyla muhteşem bir Gaziantep var. Bu muazzam bir başarı hikayesidir. Gazi-Ray, çok geniş metro ağıyla ulaşımda çığır açacak. Hızlı tren inşa halinde, havalimanı terminal binası, eğitim seferberliği devam ediyor, ilave derslik için kaynak çıkarttık. 3 yeni hastane yapılacak. Düzbağ Projesi önemli bir proje. 5.5 milyon metrekare alana 50 bin konut yapılacak" şeklinde konuştu." dedi.

'Terör örgütleriyle anladıkları dilden konuşacağız' diyen Şimşek, "Demokrasimizi ileriye taşıyacağız" dedi.

YÜZDE 41 İYİ SONUÇ

7 Haziran'da alınan yüzde 41"lik oyun da az olmadığını belirten Şimşek, "Yüzde 41, 83'deki Özal'la birlikte alınan en iyi sonuç" dedi.

Konuşmaların ardından Büyük Birlik Partisi'nden Ak Parti'ye geçenlere rozetleri takıldı. Meral KINACILAR