Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü…. Eğitim hakkından mahrum bırakılan, şiddet gören, ayrımcılığa maruz kalan, işsiz kalan, aç yatan ve bir çok sorunun nesnesi durumuna gelen kadınlar… Bunun yanı sıra ekonomik özgürlüğü olan ve bir çok platformda söz sahibi olan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun….

BAKBAK: Kadına yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu bildirdi. Bakbak, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadının erkekle eşit olmadığı toplumların geri kalmaya mahkum olacağını belirtti. Kadını dışlamış toplumların tümünün gerilik ve yokluk içinde olduğunu ifade eden Bakbak, "Kadına karşı cinsiyet ayrımının ırkçılıktan daha kötü kabul edildiği günümüzde, kadınların insan olarak özgürleşmesi azınlıkla ilgili bir sorun değil, toplumsal kalkınma, evrensel gelişme sürecinin temel bir unsurudur. Kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu biliyoruz" dedi.

ŞAHİN: Kadınlarımız en büyük kahramanımız

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, kadınların, kahramanlıkları, başarıları, sadakatleri, üstün nitelikleri ve girişimci ruhlarıyla, vatanı kalkınma yönünde hep ileri sevk ettiklerini bildirdi. Sporda, sanatta, sanayide, siyaset ve ticarette kadınların başarılı adımlar attığını ifade eden Şahin, "Kadınlarımız kahramanlıkları, başarıları, sadakatleri, üstün nitelikleriyle ve girişimci ruhlarıyla, vatanımızı kalkınma yönünde hep ileri sevk etmişlerdir. Kadınların tüm girişimci faaliyetlerini destekleyen bir milletvekili olarak devletimizin ve sivil toplum örgütlerinin kadınlarla ilgili attığı her adımı ilgiyle takip ediyor, kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, eğitim hakkının ihlal edilmesi gibi olumsuzlukların Türkiye gibi çağdaş bir ülkede kabul edilemez olduğunu özellikle belirtmek istiyorum"

MAZICIOĞLU: Kadınlar için çaba harcanıyor


AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da, kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük çaba içinde olduklarını bildirdi. Türk kültüründe baş tacı edilen, yuvayı yapan olarak yüceltilen kadınların toplum içerisinde üstlendikleri rol ve aldıkları sorumluluğun, dünya hayatının gelişmesinde ve güzelleşmesinde önemli bir etken olarak öne çıktığını belirten Mazıcıoğlu, kadınların zaman zaman haksızlığa, şiddete, ayrımcılığa uğradığını ifade etti.

SARI: Emekleri unutulmaz

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise toplum kavramının temelinin aileye dayandığını bildirdi Aile faktörünün biçimlenmesinde kadınların emeğinin inanılmaz derecede fazla olduğunu belirten Sarı, kadınların fedakarlıkları ile ailenin en önemli bağlayıcı ve birleştirici temel taşı şekline geldiğini ve topluma sağlıklı bireyler yetişmesinde temel faktör olduğunu ifade etti.

UZER: Kadınlar artık tüm alanlarda

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Türkiye'de terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacağını bildirdi. Uzer, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadın ve anne olmanın aynı gönül diliyle konuşma anlamına geldiğini belirtti. Artık kadınlar hayatın bütün alanlarında yer alarak daha kararlı bir duruşa sahip olduklarını dile getiren Uzer, "AK Parti'nin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. Merkezinde insan çizgisinde hizmet olan AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir" diye konuştu.''

ERDOĞAN: Kadınlarımız başımızın tacı

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmaktadır. Ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızın ve ülkemizin kalkınmasının bütün ayrımcılıklardan olduğu gibi cinsiyet ayrımcılığından da kurtulmamıza bağlı olduğuna inanıyorum. Milletimizin en temel vasıflarından biri bin yıllardır aile değerlerini gözümüzün ışığı gibi korumamız, kadını baş tacı edinmemizdir"

ŞEKER: Tehlike çanları çalıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, nedeniyle yayımladığı mesajında “Bir buçuk asır önce 8 Mart’ta, kadınlar daha iyi koşullarda çalışmak için canlarından oldular, bugün ise kendi hayatları ile ilgili karar almak istedikleri için canlarından oluyorlar” dedi. Rakamların tehlike çanları çaldığının altını çizen Şeker şöyle devam etti: “Tüm bu oranlar göstermektedir ki; kadın iş hayatında, siyasette yeterince yok, hâlâ eğitimden uzak tutulmaya çalışılıyor. Kadın sadece ‘evde’ görülmek isteniyor. Oysaki Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi güçlü bir millet olmanın yolu, kadınların her alanda yükselmelerini sağlamaktan geçmektedir. Bu yapılmadıkça Türkiye listelerde geri kalmış ülkelerle yan yana durmaya devam edecektir"

TAHMAZOĞLU: Kadınlar için çalışıyoruz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "kadın sorunlarının çözümünde aktif rol almayı hedefleyen bir belediyedir. Kadınlara yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız her geçen gün artıyor. Hanımlara verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak sadece Hanımların faydalanacağı Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezimiz tamamlanmak üzere. Tesisimizi önümüzdeki ay içinde hizmete sunacağız. Ayrıca sosyal tesislerimizin kapıları bütün kadınlarımıza açıktır. Çünkü biz, kadının ihmal edildiği bir toplumun sağlıklı gelişeceğine inanmıyoruz. Ev ve iş yaşantısında büyük başarılara imza atan Türk Kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü eşitlik, kalkınma ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlamaları en büyük dileğimizdir"

FADILOĞLU: YARININ MİMARLARI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadın, Kurtuluş Savaş’ımızda cephe gerisinin kahramanı oldu. İstiklal Savaşı'nda canını gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Sosyal belediyeciliğin öncelikli şartı; toplumda mutlu, huzurlu ve başarılı bireyler yetiştirmek ve onlara bu imkanları sağlamaktır. Bu vesileyle yarınların mimarı kadınlarımıza saygılarımı sunuyor günlerini kutluyorum"

ÖZDEMİR: Kadınlar hayatımıza damga vuruyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir “21. yüzyıla ve hayatımıza damgasını vuran bilimsel ve teknolojik tüm gelişmelere rağmen, dünyanın her yerinde ve her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınların çeşitli sorunlarının olduğunu görüyoruz. Kadının başta anne, anneanne, babaanne, teyze, hala, kız kardeş, eş, iş arkadaşı, meslektaş vb. rolleri dikkate alındığında; toplumdaki ve hayatımızdaki yeri düşünüldüğünde bu sorunların, sadece kadınların değil, hepimizin sorunları olduğu daha iyi anlaşılır. Başka bir ifade ile kadınla ilgi sorunlar insan olmanın ve insanlığın sorunlarıdır"dedi.

MERİÇ: Sorunlar bitirilmeli

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalarda gelmiş olduğumuz noktanın önemli olduğunu söyledi. Melih Meriç Çağdaşlaşma yolundaki uzun yürüyüşünde hedefe en yakın olan Türk Kadınının bunu fazlasıyla hak ettiğini belirterek “ Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Bizler her zaman kadınlarımızın yanındayız ve yaşamın her alanında onlara olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bilmemiz gereken, kadının erkekler ile eşit varlıklar olarak toplumuzda yerini alması uygarlık yolunda kaydedeceğimiz bir aşamadır. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.


KONUKOĞLU: Ailenin temel taşları

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmek gerektiğini belirtti. Konukoğlu, ailenin temel taşı olan kadınların toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli rol üstlendiğini bildirdi. Sağlıklı bir toplum için kadınların eğitimli ve bilgili olması, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, "Son yıllarda kadın istihdamı alanında izlenen politikalar ve yürütülen projelerle, kadınların iş gücüne katılımında ve istihdamında artışlar gerçekleşti. Ancak hala AB ülkeleri düzeyini yakalayamadık. Fırsat eşitliği prensibi çerçevesinde kadınlar hayatın her alanına ortak edilmelidir."

KISA: Şefkat abidesi

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamaların sona erdirilmesinde tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz bir gerçek. Bu konuda devletimizin yanı sıra, üniversite olarak kadın örgütleri, diğer sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organlarıyla işbirliğinde her zaman kadınlarımızın yanında olacağız"

GİAD: Çalışan kadınların sayısı artmalı

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği’ne (GİAD) bağlı Kadınlar Kurulu Başkanı Özge Balık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Çalışan kadınlarımızın sayısının artması iş dünyasına farklı bir boyut kazandırdığı gibi ekonomiye de büyük katkılar sağlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında kadın girişimcilerin desteklenmesi önem arz etmektedir"dedi. Kadınlar Kurulu Başkanı Özge Balık mesajında, “Türkiye’deki GİAD’lar içerisinde ilk ve tek Kadınlar Kurulunu kuran dernek olarak ve bunun gururunu taşıyarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Ataerkil bir toplumda yetişen kadınlarımızın bugün ekonomik gücünün, yaşama hakkın, eşitlik hakkının, özgürlük ve güvenlik hakkının, korunma hakkının, güvenilir ve eşit koşullarda çalışma hakkının devletimizin de izlediği politikalarla iyileştiğini görüyoruz."dedi.

ARIKAN: Dünya kadınlar gününü kutlarız

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkan Yardımcısı İslim Arıkan, "İş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunan tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, ülkemizdeki her bireyin, enerji kazanımı noktasında katkı koyması ümidi ile hiçbir kadınımızın, insanımızın haksızlığa uğramadığı adil bir dünya olmasını diler, başta komşu ülkemiz Suriye’de ve savaş altındaki tüm ülkelerdeki kadın,çocuk ve yaşlılara uygulanan zulmün son bulmasını temenni eder, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar,saygılar sunarım.

ÇEKER: En fedekar kadınlarımız

Primer Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Bilal Çeker "huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun ve ailemizin temel taşları olan varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve sevgiyi temsil eden kadınlarımız sonsuz sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesilleri geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren ve sevginin simgesi olan kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyor sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum" dedi.

BAYINDIR: Şiddeti kınıyoruz

Özel Kemal Bayındır Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Kemal Bayındır, "Şiddetin kime yapılırsa yapılsın hiçbir zaman hoş görülen bir olay olamadığını özellikle belirtmek istiyoruz. Tüm kadınları; Anne, kardeş ,evlat , eş olarak görmeliyiz. Kısacası kadınların erkeklerin canlarının bir parçası olduğunu asla unutmayalım . Onun için şiddetin, zulmün insani bir duygu olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne kadının, ne de erkeğin şiddete başvurma hakkı olmalı. Çünkü Allah her ikisini birbirlerini tamamlamak için yaratmıştır. Yani erkek kadınsız, kadında erkeksiz olmayacağının her an bilincini taşımalıyız" dedi.

NABİOĞLU: Günümüz kutlu olsun

Serbest Muhasabeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, "Kadınlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkmaları, toplumun temel bireyi anne olarak yaratıcılıklarını ortaya koymaları,daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstermeleri,çağdaş Türkiye özlemini gerçekleştirmenin ön koşuludur. Ayırımcılığın önlendiği, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetiminin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlarım"