DİSK: BU ZAM İŞE YARAMAZ

Hükümetin açıkladığı zam teklifini değerlendiren DİSK Gaziantep Şube Başkanı Ali Güdücü; “Hükümetin sunmuş olduğu zammı çok az buluyorum. Hiçbir zaman ne emekliye, ne de çalışana hak ettiği zam yapılmadı. Hükümetin verdiği zam, artan hayat pahalılığı karşısında hiç birşey” ifadelerini kullandı.

KESK: TALEMİZİN TAKİPÇİSİYİZ

KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez ise; “Biz özellikle bu seneki toplu iş sözleşmeleri süreciyle ilgili taleplerimizi ilettik. İş güvencesine ve demokrasiye yönelik taleplerimiz oldu. Ekonomik taleplerimizde netti, her şeyden önce yüzdelikler üzerinden değil, açlık sınırının baz alındığı bir ortak akıl üzerinden rakamlar belirlenmeliydi. En düşük memur maaşının 3.500 lira civarında olması gerektiğini savunuyoruz. Görüşmeler devam etmeli, taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

KAMUSEN: TEKLİF ÇOK KOMİK

Zam teklifini komik olarak nitelendiren Kamu-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak’da zammı yetersiz bularak; “Hükümetin sunduğu rakamı çok komik buluyoruz. Bizim taleplerimiz karşısında sunulan rakamlar memurun hayatına bir şey katmayacak. Hükümet sözcüleri her açıklamada ülkenin büyüdüğünden söz ediyorlar, eğer ortada bir büyüme varsa kamu emekçileri de bu katma değerden faydalanmalı. Pazarlık devam ediyor ancak ben Memur-Sen’in kamu emekçisi lehine ısrarcı olmayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Tuba CANPOLAT