Dün bir saat arayla yaralamalı iki farklı kazanın yaşandığı yolda yine bir çok vatandaş yaralandı. Organize Besi Bölgesi esnafı yetkililerden kazaların önüne geçilmesi acilen bu yola, ışık veya kavşak yapılmasını istedi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROLSÜZ

E-5 karayolu besi bölgesi bağlantı yolunda sık sık kazaların yaşandığını anlatan bölge esnafı, herhangi bir önlem alınmamasından yakındı. Organize Besi Bölgesine girişte sinyalizasyon ve kavşak olmadığı için kazaların meydana geldiğini belirten esnaf, "E-5'in organizeye dönüş yolu kazalara davetiye çıkarıyor. Burası transit yol, kavşak yok,sinyalizasyon yok. Organizeye giriş çıkışlar kontrolsüz. Süratli geliyor, karşıdan geleni görmüyor ve vuruyor. Ne kadar söylediysek sesimizi duyuramadık. Ya o yola ışık konulmalı ya da kavşak yapılmalı" dedi.

ÇÖZÜM BULUNMALI

Dün sabah saatlerinde iki ayrı kazanın yaşandığını anlatan esnaf, şunları dile getirdi:"Sabah saat 06.00'da bir kaza, saat 07.30'da ayrı bir kaza meydana geldi. İki kazada da yaralılar var. Ambulansı çağırdık. Yaralıları götürdüler. Buraya bir çözüm bulunmalı. Transit geçiş olduğu ve ışık olmadığı için herkes süratle geliyor. Şimdiye kadar onlarca kaza yaşandı. Sinyalizasyon istedik konulmadı, kavşak istedik yapılmadı. Kazaların önüne geçmek için buraya ışık da konmalı,kavşakta yapılmalı. En azından araçlar kavşakta veya ışıkta durur ve yavaşlar" diye konuştu. Meral KINACILAR