Bu yıl 29.’su Kutlanan Ahilik Haftası Kutlamalarında Şahinbey Belediyesi Mehteran takımı yer aldı.

Maarif kavşağından Almacı Pazarına kadar yapılan kortej yürüyüşünde ise caddelerde Mehter Marşları yankılandı. Kortej yürüyüşüne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törene katılım yoğundu. Etkinlikte Yılın Ahisi seçilen bakır ustası Celal Açık’a ahilik cübbesi ve plaket verildi. Yılın ahi adaylarından Yemenici Cihangir Kelemci’ye AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer, terzi Figen Erdem’e ise AK Parti Milletvekili Abdulkadir Yüksel tarafından ahilik cübbesi giydirilerek, plaket verdi. Etkinlikler kapsamında Çeled Uşakları, Ahilik Haftası'nı anlatan tiyatro gösterisi sergiledi.

KÜSBEOĞLU’NDAN ŞAHİN’E ZİYARET

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, “Ahilik Haftası” kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Şahin, makamındaki ziyarette, Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “Ahiliğin” anlamının halk arasında pek bilinmediğini ve unutulmaya başlandığını söyledi.

KÜSBEOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Küsbeoğlu da aslanın dişisi ve erkeği olmadığını belirterek, Şahin’e esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Küsbeoğlu, Şahin’e günün anısına Şahin’in resminin işlendiği bir halı hediye etti. .BÜLTEN