CHP'li gençlerle birlikte Kobani'ye 2 tır yardım götüren CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici, "Cicdanımız parçalandı, orada adeta insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar aç, perişan. Bu vahşete birileri dur desin" dedi.

CHP KOBANİ İÇİN YOLLARDA

CHP Gençlik kollarının, Türkiye çapında başlatmış olduğu 'Kobani'ye Yardım' kampanyasına, Gaziantep’li partililer de destek verdi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçe sınırında bekleyen Suriyeliler için toplanılan yardım paketleri pazar günü ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı. Yardım dağıtımına CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP'nin genç PM Üyeleri Sera Kadıgil ve İrfan Önal, CHP Gençlik Kolları MYK Üyeleri Nafer Çapar, Erhan Çetinkaya ve Sezgi Kadıoğlu, Ankara İl Başkan Yardımcısı Deniz Demir, Gaziantep İl Gençlik Örgütü ve Şanlıurfa İl Gençlik Örgütü, Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlı, İl gençlik örgütleri üyelerininden oluşan heyet katıldı.

İNSANLIK DRAMI

Suriye sınırının sıfır noktasına gittiklerini belirten Ekici, "Bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar aç perişan. Su sıkıntısı var. Küçücük dükkanlarda 20 kişi yaşıyor. Vicdanım parçalandı. İyiki halı ve çocuk bezi götürmüşüz. Sefaleti ortaya çıkaranlar, Ortadoğuyu bataklığa ve kan gölüne dönüştürenler, 22 ülkenin coğrafyasını değiştirmek isteyenler ve bunlara eşbaşkanlık yapanlar burada yaşanan insanlık dramının bedelini ödemelidir" diye konuştu.

VAHŞETE DUR DEYİN

Bölgede yaşanan vahşete dur demesi gerekenlerin sustuğunu, kınamadan öte gidemediklerini söyleyen Ekici, "Biz her zaman zulmün karşısında durduk, insanların kardeşe yaşadığı bu topraklara vahşeti yaşatanları teşhir ederek, masum insanların yanında olacağız. Yine bu zulmü yaşatan terör örgütleri ve bu örgütlere destek verenler ellerini buradan biran önce çekmelidir. Ortadoğu’da artık huzurun hakim olmasını istiyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR