Gaziantep'in ilk çocuk üniversitesi Yener Grup tarafından hizmete açıldı. Yener Çocuk Üniversitesi, kendi alanında uzman branş hocaları ile, çocuğunuzun yaratıcılık ve öğrenme hızının en yoğun olduğu dönemde onu kendinden emin, lider kişilikli, kendilerine ve başkalarına saygılı bir birey olarak geleceğe hazırlıyor.

İLGİ OLDUKÇA FAZLA

Güneykent Mahallesi 224 Nolu Sokakta hizmete açılan 4 katlı son derece modern ve her türlü donanıma sahip Yener Çocuk Üniversitesi'ne ailelerin ilgisi oldukça fazla. Genel Müdür Hatice Kübra Kuday, 2-6 yaş grubundaki çocukların, satranç, bale, halk oyunları, İngilizce, drama, müzik-ritm, jimnastik, görsel sanatlarla düşüncelerini ve duygularını dil, sanat, müzik ve hareketlerle yaratıcı olarak ifade etmeyi öğrendiklerini söyledi. Aldıkları eğitimle başarı duygusunu tatan çocukların, öz saygı kazanırken, sağlıklı bir ruhsal bir yapıya sahip olmanın da temel altyapısını aldıklarını ifade eden Kuday, "Oyunlarla, gözlemleme, deney yapma, araştırma, keşfetme, düşünme, genelleme yapma ve kavramsallaştırma becerilerini geliştiriyorlar" dedi.

KENDİNE SAYGI VE ÖZGÜVEN KAZANIYORLAR

Kuday, Yener Çocuk Üniversitesi ‘nin felsefesinin çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek, çocukların keşfederek öğrenmeleri ve araştırma yapmalarının sağlanması, böylelikle çocuklarda kendine saygı ve özgüven gelişiminin desteklenmesi olduğunu belirtti.

MUTLU, SAĞLIKLI, HUZURLU ÇOCUKLAR

Bir çocuğu tanımada yedi yaşın gerçekten çok geç olduğunu savunan Kuday, "Erken yaşta yapılan müdahalelerle çocuklara ve ailelere kendilerini, becerilerini tanımada, adlandırmada ve geleceğe yönlendirmede destek olmaktadır. Önce çocukların mutlu, sağlıklı ve huzurlu olmalarına önem gösteren ekibimiz amatör heyecanla ve profesyonel adımlarla sürdürmektedir" dedi.

HİGH SCOPE PEK ÇOK ÜLKEDE UYGULANIYOR

Eğitim Programlarına değinen Kuday, bunlardan birinin High Scope Eğitim yaklaşımı olduğunu belirterek, "Bugün dünyanın bir çok ülkesinde uygulanmakta olan bir okul öncesi eğitim yaklaşımıdır. High Scope Programı erken çocukluk eğitiminde “etkin öğrenme” kavramını temel alır. Çocukların kendi tercihlerini yapmalarına, karar alma mekanizmalarının geliştirilmesine,sorumluluk almayı öğrenmelerine,öz disiplin ve yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilir" dedi.

KEŞFETMEYİ ÖĞRENİYORLAR

Bir diğer eğitim programının Etkin Öğrenme- Uygulanması olduğunu dile getiren Kuday bu programla ilgili de şunları söyledi:"Etkin öğrenme yaparak öğrenmedir. Çocuk (öğrenen) tarafından başlatılan ve devam ettirilen öğrenme sürecidir. “Etkin öğrenme” çocuğun yeni bir kavramı deneyimleri sonucu keşfetmesidir. Etkin öğrenme sayesinde çocuk kendi merakı doğrultusunda keşfederek yeni bilgiler üretir, problemlerini çözer."

HAYAL GÜÇLERİ HAREKETE GEÇİYOR

GEMS programının ise öğrencilere fen ve matematiği erken yaşlarda eğlenceli etkinlikleriyle sevdirmeyi, aktif öğrenme yoluyla bilimin tüm süreçlerini yaşama imkanı vermeyi amaçlayan kaliteli ve esnek bir ders programı olduğunu söyleyen Kuday, "Dev boyutlu sabun köpükleri oluşturulması, güneş ısısı deneylerinin yapılması, parmak izi tespiti gibi bütün GEMS etkinliklerinin amacı öğrencilerin hayal gücünü harekete geçirmektir" dedi.

HOBİ BAHÇEMİZ VAR

4 kattan oluşan son derece modern binalarında hijyen bir mutfak ve yemekhane, oyun alanı ve spor salonu, dans salonu, sinema salonu, toplantı salonu, uyku odası ve çocukların yaratıcılıklarını ön plana çıkaracak ve yeni şeyler keşfedebilecekleri çeşitli etkinlik odaları bulunduğunu anlatan Kuday, "Okulumuz bahçesinde çocuklarımızın doğal yollarla yetiştirebilecekleri,sebze ve meyvelerin olgunlaşma süreçlerini baştan sona takip edebilecekleri bir hobi bahçemiz bulunmaktadır. Çocuklarımızın spora olan ilgilerini arttırma amaçlı faydalanabilecekleri çeşitli oyun sahaları da mevcuttur" diye konuştu.

YENER ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ'NİN HEDEFLERİ

*Düşünebilen, diğer çocuklarla ve yetişkinlerle etkili bir şekilde çalışan,

• Problem çözücü ve kara verici,

• Bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen,

• Bedensel,zihinsel,duygusal ve sosyal yönden gelişmiş ve iyi alışkanlıklar kazanmış,

• Hayal güçlerinin gelişimi yaratıcı yollarla düşünce ve duygularını anlatabilen,

• Dilini doğru ve güzel konuşan,

• İnsan sevgisini benimsemiş kendine güvenen çevresiyle iyi iletişim kurabilen ve sorumluluklarını bilen saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü,

• Sevgi,saygı,işbirliği,katılımcılık,yardımlaşma ve paylaşma duygularına sahip,

• Sanat ve estetiğe duyarlı,

• Dürüst ve ahlaklı,

• Meraklı,yaratıcı,üretken,

• Beslenme,uyku,öz bakım becerileri doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmış ve bunun yanı sıra doğa sevgisiyle çevreye duyarlı, birer bireyler yetiştirmek. Kudan, iç ve dış mekanların 24 saat güvenlik kameralarıyla izlendiğini sözlerine ekledi. Meral KINACILAR