GAGİAD tarafından, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Mezun olmak yeterli mi?’ konulu panelde, konuşmacılar öğrencilerle deneyimlerini paylaşıp, hayatın başarısına dair altın tavsiyelerde bulundu.

Moderatörlüğünü GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak’ın yaptığı panelde, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GÜLSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ile Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir konuşmacı olarak yer aldı. Paneli, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk ve öğrencilerden oluşan geniş bir izleyici topluluğu takip etti.

HAYATIN İÇİNDE ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ

Panelin ilk konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, hayattan kopuk değil hayatın içinde yetişen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini, bu amaçla da intörn mühendislik uygulaması başta olmak üzere Türkiye’de ‘İlk’ olan projelere imza attıklarını vurguladı.

ÖZDEMİR: DAYISI OLAN BİR YERE GELMİYOR

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise öğrencilere iş hayatına atılırken işverenden uçuk isteklerde bulunmamaları çağrısında bulundu, ‘Hiçbir zaman ‘Ben gideyim en yüksekten başlayayım, şurada iş isterim, Ankara’da iş isterim, Gaziantep’in merkezinde iş isterim gibi tercihlerde bulunmayın” dedi. Yetenekli gençlerin bir şekilde fark edilip layık oldukları mevkilere geleceğini ifade eden Özdemir, “İş hayatında amiyane tabiriyle ‘Dayısı olanlar’ biryerlere gelmiyorlar mı? Geliyorlar. Ama, inanın bu şekilde gelenler 6 ay sonra geri dönüyorlar. Ama, hakkıyla zirveye çıkanlar hep orada kalıyorlar” dedi.

TOPÇUOĞLU: ÖNCE KENDİNİZE GÜVENİN

Konuşmasında özgüvenin önemine değinen GÜLSAN Holding Yönetim Kurul Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise, kendine güvenen insanların iş yaşamında önemli başarılar elde ettiğinin altını çizdi. Türkiye’nin özellikle son on beş yılda yatığı ataklarla dünyaya kendini kabul ettirdiğine işaret eden Topçuoğlu, “Bu nedenle gençler siz şanslı bir nesilsiniz. Güzel bir alt yapı, imkân ve fırsatlar var. Bunların hepsinden faydalanabilmek için bir hedefiniz olmalı. Herkesten farklı işler yapmanız lazım” dedi. BÜLTEN