Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ilk devrenin iyi geçtiğini belirterek, “İlk yarının sonunda 20 puanın üzerine çıkmayı hedefliyorduk ve 20 puanın üzerine çıktık bu bizim açımızdan önemli. Yeni kurulmuş bir takımız 18 yeni oyuncumuz var. Çok genç ve bütçesi sınırlı bir takımız. Bu ölçülere baktığımız zaman iyi bir puan topladık’’ dedi.

Transfer çalışmaları yaptıklarını ve takımı yeni isimlerle takviye etmek istediklerini de kaydeden genç çalıştırıcı, ‘’Ara transfer döneminde takıma katkı yapabilecek 3-4 futbolcu almak istiyoruz’’ dedi. Bu sezon takımın hedefinin üst sıralar olduğunu da kaydeden Buruk, ‘’Biz ekip olarak hep şunu söylüyoruz, aşağıya yaklaşmayalım. Düşme korkusu yaşamayalım çünkü 8 takım bunun içinde. Bunu yaşamamak için üst sıralarda nereye kadar tırmanırsak o bizim için bir hedef’’ diye konuştu.

DAHA FAZLA PUAN TOPLAYABİLİRDİK

İlk yarının son 3 haftasında iki deplasman galibiyeti elde ettiklerini, bunun da 20 puanın üzerine çıkmalarını sağladığını ifade eden Buruk, "Daha fazla puan da toplayabilirdik çünkü 9. haftada 15 puana ulaşmıştık. Son dakikalarda yediğimiz goller olmasa daha iyi yerlere gelebilirdik, bunlar canımızı acıttı. Çok zor bir lig oynuyoruz, ikinci yarı daha da zor olacak. O yüzden nerede olduğumuza ve puan durumuna çok fazla takılmamak gerekiyor. Aynı ciddiyet ve istekle devam etmeliyiz" diye konuştu.

TRANSFERLERİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Okan Buruk, yabancı oyuncu transfer etmek için çalışmalar yaptıklarını ve bu isimleri kampa yetiştirmek istediklerini vurgulayarak, kampa getirdikleri altyapı oyuncularının performanslarını da yakından takip edeceklerini dile getirdi.

TEK SUÇLU HAKEM DEĞİL

Buruk, kendi hatalarından kaybettikleri maçların yanı sıra hakem hataları nedeniyle de puan yitirdiklerini savunarak, "Yapılan hatalarda futbolcu, teknik heyet, başkan, taraftar herkese pay düşüyor. Bunun içinde hakemler de var ancak tek suçlu hiçbir zaman hakemler değil" dedi.

ASIL SORUN ALTYAPI

Gelecek sezondan itibaren uygulamaya girecek yabancı oyuncu kuralıyla ilgili de Buruk, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Her zaman Türk oyuncuları korumak lazım. Bu kural hazırlanırken Türk futbolcuların düşünülerek hazırlandığına inanıyorum. Şu an tam olarak ne olduğunu açıklamadılar. Yabancı oyuncu aldığımız zaman ne kadar ödeyeceğiz, Türk oyuncu oynattığımızda ne kadar para kazanacağız, bunlar da açıklanınca kural daha da netleşecek.

Asıl sorunumuz yabancı oyuncular değil, altyapıdan futbolcu yetiştirememek. Almanya, Hollanda ve İspanya'da oyunculara ne imkanlar sağlanıyorsa, bizim de bunları sağlamamız lazım. Gelecek nesillere adil bir şekilde rekabet edebilecek imkanları oluşturmamız lazım. Bunu yaparsak devamı gelecektir."

2016 UMUDU BİTMİŞ DEĞİL

Futbolculuk döneminden sonra teknik adam olarak da uzun yıllar milli takımımızda görev yapan Buruk, 2016 Avrupa Şampiyonası hedefinin henüz bitmediğini, bu konuda sorumluluğun oyuncularda olduğunu belirterek, ‘’Turnuvaya kötü başladık. Zaman zaman böyle şanssızlıklar olabiliyor. Bunu teknik direktöre ve oyunculara bağlamamak lazım. Ama ellerinde tekrardan bir yakalama şansı var. Artık oyuncuların buna odaklanıp Milli takımı bir yerlere getirmesi lazım. Ayrıca şu sıkıntı da var. Alttan oyuncu gelmiyor. Baktığımız zaman Türkiye’den yetişmiş yurtdışında bir tek Arda Turan oynuyor. Bizlerin bu sayıyı arttırması gerekiyor. Milli takımın kemik kadrosunu oluşturacak oyuncu sayısını arttırmamız lazım’’ diye konuştu.