*Hepimizin Kasımpaşa maçından çıkaracağı çok büyük dersler var

* En büyük sıkıntımız çok fazla top kaybı yapmak ve önde topu tutamamak

* Oğulcan geldi haketti formayı aldı. Başkası hak edecek başkası alacak

Gaziantepspor Teknik direktörü Okan Buruk Kasımpaşa maçındaki oyunu bir daha görmeyeceklerini ve buna izin vermeyeceğini söyleyerek ilk yarı hedeflerinin en az 20 puanla bitirmek olduğunu belirtti.

Ligin 6. haftasını oynayaklarını söyleyen Buruk, "İlk 5 haftalık sürece baktığımızda puan olarak çok kötü durumda değiliz. Gaziantepspor adına son yılların en iyi başlangıçlarından birini yaptık. Ama yeter mi yetmez. Hem oyun anlamında hem puan anlamında daha büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak içinde bu hafta oynayacağımız Karabükspor maçı büyük önem taşıyor. Tabiki Milli takım arası, hazırlık maçlarında oyuncularımızın son durumlarını görmek. Bizim düşüncelerimizi sahaya yansıtmak, yeni oyuncularımızı görmek açısından faydalı geçti. Milli takım arasını iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz.

KARABÜK MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

Hafta sonu Karabük maçı bizim için büyük önem taşıyor. Kazandığımız takdirde 8 puana geleceğiz. Bu hem moral olarak, hemde puan tablosunda yerimiz olarak fayda sağlayacak. İleriye daha iyi bakmamızı sağlayacak. Oyuncularımız içinde büyük güven olacak. Ligin daha çok başı ve çok erken. Takımların hazır olma dönemi, milli maç araları, ligin geç başlaması tam olarak bütün takımlar tempo yakalayamadı. Üst düzeye kimse ulaşamadı, yavaş yavaş bir yerlere gelmeye çalışıyoruz.

BUNDAN SONRA ÇOK FARKLI OLACAK

Hep aynı şeyi söyledik belki ama biliyorsunuz 18 yeni oyuncu aldık. Yeni takım olduğumuz için bu süreçte toplayabildiğimiz puanları toplayıp, zamanla takım olma yolunda adım atmak istiyorduk. Adımları da yavaş yavaş atıyoruz. Geçen hafta gerçekten geldiğimizden beri en kötü maçı yaşadık. Hem oyun anlamında hem de kişisel hatalar olarak. Belki buna bizim kendi hatalarımızda eklenmiş olabilir. Çünkü maçın içinde denemeye çalışıyoruz. Maç elden gitmeye başladığı zaman hamlelerimiz oluyor. Tabiki Hepimizin Kasımpaşa maçından çıkaracağı çok büyük dersler var. Bu dersler içinde de oyuncularımızın daha iyiye götürme, kendimizi daha iyiye götürme, takımı daha iyiye götürme adına bize büyük bir ders oldu. Bundan sonra çok daha farklı olacak. Sahada çok daha fazla şey yapacağız. çok daha dikkatli olacağız, çok daha iyi konsantre olacağız ve takım gibi oynayacağız.

EN BÜYÜK SIKINTI FAZLA TOP KAYBI

Zaman zaman tabiki bazen hücum hattındaki oyuncularımız iyi oynayacak, bazen defans hattındaki oyuncularımız iyi oynayacak. İkisi birden iyi oynamadığı zaman bizde sıkıntı oluyor. Son Kasımpaşa maçında 2-0'dan sonra 2-1'i yakaladık, sonlara doğru 2-2 yakalayacağız derken kaptırdığımız topla hazırlıksız yakalanıp 3-1'e geldi sonra 4-1 oldu. Ama 2-0'dan maçı döndürebilirdik. Tabiki bunlar olacak. İnişler olacak çıkışlar olacak. Maç içinde gelgitler olacak. Ama daha stabil ortamda maçları götürmek istiyorsak önce takım savunmasını yapacağız. Mümkün olduğunca öndeki oyuncularımız topa sahip olacak. En büyük sıkıntımız çok fazla top kaybı yapmak ve önde topu tutamamak. Bu da önde tutamadığımız zamanda arkada sıkıntılar yaşatıyor. O yüzden buna uygun çalışmalar yaptık. Maça kadar devam ettireceğiz. Taktik anlamında çok önem veriyoruz. Hatalarımızı telafi edeceğiz. Takımın oturması oyuncuları tanımak bir şablon oturtmak zaman alabiliyor. Başta da söyledim kötü durumda değiliz. Orta seviyedeyiz. Ama daha iyi olmak zorundayız. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.

İLK YARIDA HEDEF EN AZ 20 PUAN

Puan hedefi ilk yarıda en az 20 olacak. Hedefimiz 20 puanın üzerine çıkmak. Tabi çıkarız çıkmayız, daha altta oluruz buna şimdi birşey diyemeyiz. Ama 16 maç olarak düşündüğümüzde, ikinci yarı 18 maç olarak düşündüğümüzde en az 20 puan toplamak istiyoruz.

KİM HAK EDİYORSA FORMAYI ONA VERİRİM

Oyuncu deneme değil, herkese şans vermeye çalışıyoruz. Rakibin oynadığı oyuna göre de zaman zaman kadromuzu şekillendiriyoruz. Ama 1-2 mevkide daha fazla değişiklik yaptık. Daha iyi olmak zorundayız. oynayan oyuncularımız maksimumu yakalayıp, en iyisini verirse tabiki bu oyuncuları tercih edeceğiz. Zaman zaman form düşüklüğü olacak, hatalar olacak, yanlışlıklar olacak. Bunda da yeni oyunculara şans vermeyi düşünüyoruz. Herkes kaliteli hepsi oynayabilecek durumda. Kim oynuyorsa, kim hakediyorsa ben ona forma vermek zorundayım. İsme bakmadan, yaşa bakmadan Oğulcan geldi haketti formayı aldı. Başkası hak edecek başkası alacak. O yüzden ama ilk baştan beri 8-9 tane oyuncu çok değişmedi. 1-2 mevkide değişiklik oldu. Ama ligin gidişatını düşündüğümüzde bütün takımlar kadro yapısını değiştiriyor. Aynı oyuncu grubuyla çıkan takım yoktur. Özellikle bizim gibi yeni bir takımda birşeyleri denemek görmek normal.

BU TAKIMA GÜVENİYORUM

Şunu çok net söyleyeyim. Çok iyi niyetli düzgün bir oyuncu gurubuyla çalışıyorum. Çalışmalarından inanılmaz memnunum. Hiçbir şeyi bahane etmeden çalışıyorlar. Zaman zaman hatalar yanlışlıklar formsuzluklar olabilir. Ama oyuncularımızın iyi niyetlerinden inanılmaz memnunum. Ama daha fazlasını verebilirler. Bunun için oyuncularımıza bunu öğretmek gerekiyor. Öğrenmenin yaşı yok. 30 yaşına gelseniz de birşeyler öğreniyorsunuz. Ne kadar çalışırsanız çalışın ama sahaya çıktığında bir anlık konsantrasyon eksikliğinden hatalar yapabiliyor. Burda önemli olan konsantrasyonunu yükset tutmak. Hepsine çok güveniyorum. Bu takıma güveniyorum. İyi yerlere ulaşacağız.

TARAFTARLIK TAKIMA DESTEK OLMAKTIR

Futbolun en önemlisi seyirci. Seyirci olmadı mı futbol maçları antrenman maçına dönüşüyor. İki takım içinde çok zevksiz oluyor. Bu sene bunu sıkça görüyoruz. Tabii dolan statlar var. Bu anlamda bizim sıkıntımız büyük. Deminde söyledim yeni takımız dedim. Özellikle seyirci desteğine çok büyük ihtiyacımız var. Genç takımız, ligin tecrübe olarak çok iyisi değiliz. Ama en son içerde oynadığımız maç pazartesi günüydü. Gün nedeniyle çok az seyirciye oynadık. Motivasyonunu düşürüyor. Seyircimizin daha fazla ilgi göstermesini istiyoruz. Taraftarlık takıma destek olmak demektir. İyi bir taraftarsanız kulübü seviyorsanız ihtiyacı olduğunda takımının yanında olmak çok daha önemli. Bizim takımımızında buna ihtiyacı var. Stada bekliyoruz. Fedakarlık bekliyoruz. Onlarla daha iyi olacağız.

MİLLİ TAKIM ZAMANLA İYİ OLACAKTIR

Milli Takım ile ilgili değerlendirmede bulunan Buruk, “Türk futbolunun genel yapısından kaynaklanan bir sıkıntı var. Sadece milli takım düzeyinde biz başarısız değiliz. Yani kulüp düzeyinde başarısız, teknik olarak da çok başarılı değiliz. Ligimizin seviyesi özellikle tempo anlamında, Avrupa liglerinin çok gerisindedir. Biz bunları ne zaman yukarı taşırsak ne zaman yurt dışına daha fazla futbolcu ithal edersek ve ne zaman kendi içimizde bir şeyler oluşturabilirsek. Milli takımda o zaman iyi olacaktır. Eleştirmekten çok Türk futbolu için ne yapabiliriz. Türkiye için ne yapabiliriz. Milli takım için ne yapabiliriz deyip özellikle bu anlamda federasyona, Fatih hocaya destek olmak gerekiyor” açıklamasını yaptı.