Gençlerin attığı "Afrin bizimdir bizim kalacak" sloganını eleştiren Uzer, "Afrin bizimdir bizim kalacak şeklindeki sloganların çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizin geleceği için de her türlü tedbiri alırız" dedi. Kongereye katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Uzer'i onaylayarak, "Asla bir başka ülkenin topraklarında gözümüz yok. Bu harekat teröristleri hedef alıyor bir meşru müdafadır" dedi.

MİLLETVEKİLİNDEN GENÇLERE SLOGAN ELEŞTİRİSİ

Kongrede "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Başkan bizi Afrin'e götür" ve "Afrin bizimdir bizim kalacak" şeklinde atılan sloganlara AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'den eleştiri geldi. konuşma yapmak için kürsüye çıktığında gençleri slogan atarken dikkatli olamaya davet eden Uzer, "Sevgili gençler. Slogan atarken de dikkat edelim. Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Ama kendi güvenliğimiz için de her türlü tedbiri ve hareketi yapma kudretimiz de var. 'Afrin bizimdir bizim kalacak' şeklindeki sloganların çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Ama ülkemizin geleceği için de her türlü tedbiri alırız" dedi.

"20 SENE GECİKMEM VAR"

Siyasete çok geç girdiği için de pişmanlık duyduğunu kaydeden Uzer, konuşmasına şöyle devam etti; "Bir partinin gençlik kollarında siyasete başlamak siyaset için çok büyük bir avantaj. Ben çok üzülürüm. Çünkü ben 38 yaşında siyasete girdim. 20 sene gecikmem var. Keşke 18 yaşında girseydim. Daha önemli hizmetler yapardım. Ama sizler çok şanslısınız."

ZAFERİN SIRRI 'İMAN'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de kongrede yaptığı konuşmada başarının ve zaferin sırrının imanda gizli olduğuna işaret ederek, "Yaklaşık 100 yıl önce de düşmalar bu topraklara ayak basmak istediklerinde karşısında iman vardı. Şehit Kamil'in imanı vardı, Karayılan'ın imanı vardı. Karşı tarafta toplar, tüfekler, cephanelikler vardı. Ama iman dolu yürek öyle bir yürektir ki; topa, türeğe, zalimlere haddini bildiren o iman dolu yürektir" dedi.

"ZEYTİN DALI MEŞRU MÜDAFADIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Büyük davalar büyük bedeller ödenerek kazanılır" sözünü de hatırlatan Gül, "Bunu en iyi gösteren gençlerdir. Bu harekat Türkiye'nin ve 80 milyonun güvenliği ve huzuru için başlatılmıştır. Asla bir başka ülkenin topraklarında gözümüz yok. Ahmet bey de söyledi. Asla siviller hedef değildir. Bu harekat teröristleri hedef alıyor bir meşru müdafadır. Askerlerimiz sivillere özel hassasiyet göstermektedir. Bu hassasiyeti dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz" diye konuştu.

SİYASETİN FAKÜLTESİ OLMAZ

Siyaset gençlerin ve kadınların eli değdikçe daha da güzelleştiğini de söylemeden geçmeyen Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti; "Siyasetin okulu ve fakültesi olmaz. Siyasetin mektebi afişler üzerinde uyuyakalarak olur, mitingler düzenleyerek olur, bayrak ütülemekle olur. Kol kola marş söylemektir. Sizler de buralardan gelerek yetişeceksiniz."

NARİN DEMİRCİ