Uzun bir aradan sonra hem süper lig, hem de PTT ligi, Gaziantepli sporseverler için heyecanlı olacak.. Daha önce yazdığım gibi, her iki takımımızın ayrı kulvarlardaki mücadelesi, hele bu sene biraz da rekabet kokacak bir atmosferde olacak olması, en azından beni çok keyiflendiriyor..

Gaziantepli sporseverler hangi takımı tutacaksa, elbette bu onların keyfiyetine bağlı bişey. Ama ben hem Gaziantepsporun, hem de Büyükşehir Belediyesporun başarılı olmasını isteyenlerdenim.. Her iki kulvarda da aynı heyecanı yaşamak kötü bişey mi, Gaziantepli olarak.. İnşallah bana ve benim gibi düşünenlere bu heyecanı yaşatırlar..

Şu bir gerçek ki, bu sezon Gaziantepte futbol kulüplerin ayrı kulvarda saha içi mücadelesinin yanısıra, saha dışında yönetimlerin yarattıkları çekişme ile farklı bir yarış içinde geçecek.. Olanları zaten biliyorsunuz.. Biz daha derinlerini bildiğimizden elbette sizlere göre avantajlıyız. Aslında yazılarımda bunları sık sık dile getirdim sürekli olarak, ama herkes kendine göre değerlendirdiği için o kadarıyla kaldı..

BÜYÜKŞEHİR DE HEDEF ŞAMPİYONLUK

Bu sezon hem idari boyutta, hemde teknik boyutlarda Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyesporu değerlendirmek gerekir. Şu bir gerçek ki, Büyükşehir çok ciddi hamleler yaptı.. Sayın Fatma Şahin, açıkça söylemese de, Büyükşehiri şampiyon yapmak ve Gaziantepsporun süper lig kulvarına taşımak için tüm kozlarını oynadı.. Hatta oynamaya devam edecek.. Bundan sonrası Nurullah Sağlam ve talebelerine kalmış bir iş.. Tabii yönetimin de rolü büyük olacak.. Sevgili Abdülkadir Gözegir kendi amatör kulvarından profesyonelliğe geçişini eğer iyi değerlendirirse, yönetim fazla sıkıntı yaşamayacak. Şu anda görebildiğim kadarıyla ağır aksak da olsa gidiyorlar. Gelecek adına ciddi stratejik yanlışlar yapsalar da, bunu saha içi başarıyla kapatma şansları yüksek.. Çünkü takım başarılı olursa yönetimin yanlışları görülmeyecek. Başarısızlık halinde ise, şu ana kadar yapılan yanlışlar daha ön plana çıkacak..

FATMA ŞAHİNİN GÖZDESİ NURULLAH SAĞLAM

Büyükşehirde asıl aktör aslında Nurullah Sağlam.. Çünkü Fatma Şahin çok güveniyor kendisine.. Transferlerde tek tabanca olması, takımı genellikle bilinen Nurullah Sağlam klasiği şeklinde oluşturması, ilk bakışta homurdanma getirse de, bu kulvarda bence yapılabilecek en isabetli hamleleri olmuştur.. Tecrübeli, ligin havasını bilen, içinde kaliteli olan futbolcuları getirmesi, Büyükşehir Belediyesporu sıradanlıktan yukarılara çıkartmaya yetmiştir.. Bundan sonrası saha içi başarılardır. Şimdiden söylüyorum, sabırlı olmak gerekiyor.. Başarı hemen gelmeyebilir, takım ağır aksak gidebilir.. İşte bu dönemlerde Nurullah Sağlam ve talebelerine anlayış göstermek gerekir.. Ne var ki, orada biraz tereddütlerim var.. Çünkü kulüp yapısı ve oluşumlar bana bunları söyletmek zorunda bırakıyor.. Bunu zaman içerisinde sizlerle paylaşırım.. Dilerim yazmama gerek kalmaz..

TEKNİK BİLGİDEN YOKSUN KALDIK

Bu arada şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesporu sadece Sivasspor karşısında yarım devre izleyebildiğimi söylemeliyim.. Bu süre içinde Nurullah Sağlamın göze hoş gelen futbol mantalitesinin yanısıra, ayağa paslarla futbolu güzelleştirmesinin, rakip kaleye en kolay yöntemlerle gitmenin uygulamasının izlerini gördüğümü söylemeliyim.. Muhammed ve Ben Yahianın bu düşüncede aktif rol alacağını düşündüğümde, Büyükşehirin izlenirken keyif yaşatacağını şimdiden söylemeliyim.. Burada bir parantez açmak istiyorum.. Gönül isterdi ki, Büyükşehirin antrenmanlarını ve yaptığı özel maçlarını izleyerek teknik analiz yapabileyim.. Ne yazık ki bunu yapamadım.. Özellikle teknik bilgiler verecek spor yazarları etiketine sahip, kulüp tarafından kamplara götürülen bazı arkadaşlardan bilgi edinmek istedim ama onların sadece yemek yerken, hatıra pozları verirken resimleri dışında teknik analizlerini göremedim.. Aslında Gaziantepte spor yazarlığının en zayıf halkası da galiba bu.. Oysa benim gibi binlerce insan, hem Gaziantepsporun, hem de Büyükşehir Belediyesporun kamplara götürdüğü spor yazarlarından her iki kulübümüzün teknik analizlerini yazmalarını bekledi. Umarım zaman içerisinde kulüpler tarafından kamplara götürülen Gaziantepli spor yazarları, takımlarımız hakkında teknik yönde bilgi verecek seviyeye geleceklerdir..

GAZİANTEPSPOR BAŞARILI OLMALI

Gaziantepspor için Sivas deplasmanı gerçekten çok zorlu geçecek. Sivası Büyükşehir belediyespor karşısında izlediğimde, görüntüsüne çok beğenmedim. Gaziantepsporu izlemediğim için bişey diyemiyorum.. Ama gelen haberler ve tahminlerim doğrultusunda Sivassporu zorlayacak seviyede görüyorum.. Bu sezon kadrosunun büyük bölümünü değiştiren ve yepyeni bir takım havasına giren Gaziantepspor için birkaç hafta sonra teknik analiz yapacağım.. Şimdilik sadece yönetim olarak ayakta kalma mücadelesi veren ve ilginçtir ki, benim dışımda herkesi şaşırtan İbrahim Kızıl ve yönetiminin oluşturduğu kadronun başarılı olacağı yönünde işaretler almam.. Ancak dediğim gibi beklemek ve gördükten sonra değerlendirme yapmam lazım.. Ben her iki kulübümüze de başarılar diliyorum..