Spor Toto Süper Ligin 26’ıncı haftasında Pazartesi günü kendi evinde lider Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Gaziantepspor’un bu sezon 4 büyüklerle oynadığı maçlarda karnesi zayıf çıktı.

Bu sezonun 8’inci haftasından sonra başarılı bir grafik çizen kırmızı-siyahlılar, bu performansını büyük takımlarla oynadığı maçlara yansıtamadı. Evinde büyük takımlardan sadece Trabzonspor'u yenen Gaziantepspor’un Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı galibiyeti bulunmuyor.

SADECE TRABZON'U YENDİK

Sezonun ilk yarısında İstanbul takımları ile deplasmanlarda oynayan temsilcimiz, sadece Karadeniz temsilcisi ile kendi evinde oynadı. İkinci yarıda ise kendi evine Galatasaray ile golsüz berabere kalan ekibimiz, Beşiktaş’a ise 2 – 1 mağlup oldu.

Sahasında bu sezon Karabük, Elazığspor, Trabzonspor ve Kayserispor’u yenmeyi başaran Gaziantepspor, bu başarı grafiğini Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşmasında da sürdüremedi. Gaziantepspor, bu sezonun ilk yarısında deplasmanlarda oynadığı maçlarda Galatasaray’a 2-1, Beşiktaş’a 2-0 ve Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olurken, sadece kendi evinde oynadığı Trabzonspor’u 3-2 mağlup etti.

11 GOL YEDİK

Temsilcimiz Fenerbahçe maçı öncesi oynadığı 6 karşılaşmadan 4 mağlubiyet, bir beraberlik ve birde galibiyet elde etti. Dört büyüklerden şu ana kadar 11 golü kalesinde gören kırmızı – siyahlılar, rakip filelere ise 6 gol gönderebildi.

CENK ÖNDE

Gaziantepspor’un dört büyükler ile oynadığı maçlarda atılan gollerde Cenk Tosun’un ismi öne çıkıyor. Rakip filelere atılan 6 golün 2’sinde genç forvet Cenk Tosun’un imzası yer alıyor. Cenk ligin 20’inci haftasında Kamil Ocak stadyumunda oynanan Trabzonspor maçında 5 ve 31’inci dakikalarda attığı gollerle taraftarlarını sevindirdi. Yine aynı maçın 63’üncü dakikasında Abdou Razack Traore’nin golü galibiyeti ilan etti.

Diğer maçlarda ise Muhammet Demir Galatasaray’a, Semir Stiliç Fenerbahçe’ye ve Marek Sapara ise Beşiktaş’a birer gol atma başarısı gösterdiler.