Sergisinde, ?İnsanın yakın ve uzak çevresinde bulunan objelerin insan ile olan ilişkisini yorumladığını? belirten Çağlar, bugüne kadar Gaziantep, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere değişik kentlerde 11 sergi açtığını söyledi. Çağlar, Sanko Sanat Galerisi'nde, yağlıboya tekniği ile yaptığı 22 eserini Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

SANATÇININ ÖZGEÇMİŞİ

İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamlayan sanatçı, 2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Bölümü'nden mezun oldu.
Mezuniyeti sonrasında Gaziantep'te Resim öğretmenliğine başlayan sanatçı, 2009'da Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne atandı. Resim öğretmenliğini ve resim çalışmalarını sürdüren Çağlar, yakın ve uzak çevresinde bulunan objelerin insan ile olan bağıntılarını leke, renk, biçim, boya kaygısı ile yorumluyor.
2004 yılında Jandarma Okullar Komutanlığı anma ve sunum binası müzesi için 4 adet 5,5 metre ve 4 adet de 2,5 metrelik karakalem resim çalışması yapan Çağlar, 2007 yılında Türk Eczacılar Birliği 50. Yıl resim yarışmasında ?Mor Variller? isimli 120x150 cm ölçüsündeki yağlıboya çalışması ile mansiyon ödülü aldı.
Aynı yıl Aksaray Kültür Evi'nde heykel çalışmaları yapan sanatçı, İslahiye Fevzipaşa İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda iç duvar resim çalışmaları gerçekleştirdi.
2008 yılında Zeugma'dan çıkarılan Mars heykelinin biblosunu ve Gaziantep Savaş Müzesi'nin heykel çalışmalarını gerçekleştiren Çağlar, 2010 - 2011 yıllarında ise Fevzipaşa İstasyonu'na, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişini betimleyen anıt yaptı.