Yayıktaş İlkokulu tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Uçurtma Şenliği’ne katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerle birlikte uçurtma uçurdu. Heyecanlı dakikaların yaşandığı şenlikte öğrenciler, ip çekme ve çuval oyunlarıyla kıyasıya yarıştı.

Program öğrencilerin ip çekme oyunuyla başladı. İpe asılan çocuklar kıyasıya mücadele verdi. Program daha sonra, çuval oyunuyla devam etti. Kızlar ve erkeklerin beraber yarıştığı çuval oyununda, büyük başarı gösteren kızlar yarışmayı kazandı. Çocukların heyecanla yarıştığı oyunlara ortak olan Başkan Fadıloğlu, daha sonra birlikte uçurtma uçurdu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Öncelikle Yayıktaş İlkokulu Müdürüne ve öğretmenlerine böylesine güzel bir etkinliği düzenlediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklara güzel bir etkinlik tertip etmişler” dedi.

HER YIL SÜRECEK

Yayıktaş İlkokulu Müdürü Mustafa Tanrıkulu, “Yayıktaş İlkokulu yöneticileri olarak, bugün Geleneksel Uçurtma Şenliğimizin ilkini düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra da bu etkinliğimizi her yıl olarak sürdürmek istiyoruz. Öğrencilerimiz bugün düzenlenen yarışmalarla kıyasıya mücadele verdiler. Daha sonra uçurtma uçurdular" diye konuştu. HABER MERKEZİ