BU ŞEHRİN VALİSİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Vali Erdal Ata, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugün Valisi olmaktan büyük bir onur duyduğum Gazi şehrimizin, Milli Mücadeleye ve Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan o muhteşem direnişi, tarihe “Gaziantep Savunması” adıyla altın harflerle nakşedilmiş, büyük bir mücadele olarak geçti” dedi.

Vali Ata, mesajında, “Bu mücadelenin eşsiz kahramanları, yurdumuzun her yerinde başgösteren açlığa, kıtlık ve yokluğa, cephanesizliğe, her türlü imkansızlığa rağmen direndiler, savaştılar ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdüğümüz bu aziz vatanı bizlere en değerli miras bıraktılar. Yurdumuzun her köşesinde, milli bir kahramanlık destanına dönüşen bu mücadelenin en çetin sahnelerinden biri de Antep topraklarında verildi. Bu destansı mücadeleyi, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek, aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü 25 Aralık ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan ecdadımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir. Bu gurur günümüzde ifade etmek isterim ki; sevinçte, tasada, onurda, kader birliği yapmış, bir ve bütün olma idealindeki aziz milletimizi ve çağımızın en büyük medeniyet projesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek, parçalamak, çağdaşlık, kalkınma ve refah yolundaki kutsal yolculuğundan geri döndürmeye, hiçbir gücün yetmeyeceğine her bir Türk vatandaşı gibi, ben de yürekten inanıyorum. Bu vesile ile Gazi şehrimizin kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümünü emsalsiz bir gururla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm Gaziantepli hemşehrilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

BU ATEŞ SÖNMEYECEK

CHP Milletvekili Ali Serindağ, Gaziantep’in, milli mücadele ateşini yakışının 93. yılını kutladı…

Serindağ, “Gaziantep Savunması gibi tarihi tersine çeviren mücadele örneklerinin her zaman hatırlanması gerek. Bu duygu ve düşüncelerle ülkenin bölünmez bütünlüğü ve vatan sevgisi uğruna canlarını seve seve vermekten kaçınmayan aziz şahitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, dualarla yâd ediyor, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunu en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümünü kutladı. Bakbak, “ Dönemin en modern silahlarına karşı yürütülen ve 20. Yüzyılın en uzun şehir kuşatmalarından birine sahne olan bu destansı mücadele için net olarak söylenebilir ki; “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!” ün en somut örneği Gaziantep’tir.Bu düşüncelerle Gaziantep halkı başta olmak üzere milli mücadele ruhunu yüreğinde hisseden herkesin 25 Aralık Kurtuluş Gününü kutluyor, vatan savunmasında canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

ANTEP DESTANI REHBERİMİZ OLMAYA DEVAM EDECEK

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında “Destansı Antep savunmasında sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir” dedi.

Antep savunmasının vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu, birlik ve dayanışma ruhu ile destanlaştığına dikkat çeken Şeker şunları söyledi: “İşte bu ruh, abluka ve ambargo altındaki bir şehrin insanlarının cephanesizliğe ve açlığa rağmen kahramanlık destanı yazmalarını sağlamıştır. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, esareti reddederek, topraklarına sonuna kadar sahip çıkarak emperyalizme unutulmaz bir ders vermiştir. Gaziantep kütüğüne kayıtlı olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, 41 yıl önce Gaziantep’in kurtuluş gününde hayata gözlerini yuman, bağımsızlık mücadelemizin öncü isimlerinden İsmet İnönü’yü ve Antep savunmasının tüm kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle, gazilerini saygıyla anıyor, Gazianteplilerin Kurtuluş Bayramlarını en içten duygularımla kutluyorum.”

“KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Fransa’nın arşivinde İngiliz tarihçilerin yazdığı bir gerçek var. O gün o mücadele verilirken, işgal devletlerinin hesaplamadıkları ve bilmedikleri tek şey; vatan, bayrak, toprak sevgimiz, inancımız ve kararlılığımız ve korkusuzluğumuzdu. Çünkü biliyorduk ki; korkaklar zafer anıtı dikemez” dedi.

Şahin mesajında şunları dile getirdi:”Azim ve kararlılıkla 93 yıl önce, açlık ve yokluk içindeki bu şehir, 11 ay boyunca, 70 bin mermi, 6 bin şehit ve sayısız kahramanla istiklal ve istikbal için mücadele etmiştir. Ülkenin hemen hemen her noktasında devam eden milli mücadelemizde Gaziantep’imiz Kurtuluş Savaşı’nın ikinci Çanakkale Harbi olarak tanımlayabileceğimiz bir direniş göstermiş ve tam bağımsızlığa giden yolda yaptığı katkı nedeniyle “gazi” lik unvanını hakkıyla almıştır. Gaziantep direnişi, Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si ile yapıldı. Antep halkı köylüsüyle, kentlisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla aynı dava, aynı ülkü için birleşildiğinde nasıl bir gücün ortaya çıkacağını göstermiştir. Ben, atalarımızın bize bıraktığı mirası çok önemsiyorum. Yeniden dünyaya gelecek olsak ve yüce mevlam bana “Ne istersin’ dese, ilk ve tek talebim, bu topraklarda, doğmak ve bu topraklarda ölmektir” diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitleri ve gazileri rahmet, şükran ve minnetle anarak, tüm Gazianteplilerin kurtuluş günü kutluyorum.”

ONURLU BİR MÜCADELE VERDİK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayarak, “Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı ‘Gazi’ unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Bizler sadece savaştan ibaret olmayan bir mücadele verdik. Yıllarca süren savaşlardan bitkin düşerek umudunu kaybetmiş bir milleti yeniden dirilttik” dedi.

Fadıloğlu, “25 Aralık 1921 tarihinde, son Fransız askerinin bu şehri terk ettiğinde ve ellerinde ay yıldızlı bayraklarıyla kahraman Türk askerlerinin Gaziantep’e girmesi, tarih sayfalarında ilimiz için yeni bir dönemin başlamasına vesile olmuştur. Aradan geçen 93 yılda, başta sanayi ve ekonomi olmak üzere birçok alanda ilklere imza atan ilimiz, Türkiye’nin ve Dünya’nın model kenti olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir. Antep’i Gazilikle onurlandıran, bizlere, üzerinde onurla ve başı dik yaşadığımız bu toprakları 93 yıl önce bizlere emanet eden o büyük destanın aziz kahramanlarını; şehitlerimizi ve gazilerimizi, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz herkesi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu dileklerimle, tüm Gazianteplilerin 25 Aralık Kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

ANTEP, KAHRAMANLIK DESTANIYLA TARİHE GEÇTİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladı.

Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Gaziantep halkının, Kurtuluş Savaşı sırasında düşman kuvvetlerine karşı direniş mücadelesinde bir kahramanlık destanı yazarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Gaziantep’in kahramanlığını, TBMM’nin 8 Şubat 1921 tarihinde bu şehre ‘‘Gazi’’ unvanını vererek taçlandırdığını ifade eden Konukoğlu, şöyle dedi:‘’2008 yılında kabul edilen kanunla da bu kahraman kentin yiğit insanları, İstiklal Madalyası ile onurlandırıldı. Şehrimizin ismi ve kahramanlığı ölümsüzleştirildi. Bu duygu ve düşüncelerle Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde; vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, dualarla yad ediyoruz. Tüm hemşerilerimin, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü en içten duygularla kutluyorum.’’

GAZİANTEPLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutladı. Coşkun, “Marka kentimizin adını taşıyan üniversitemiz, ecdadına layık, sorgulayan, özgür gençler yetiştirmeye devam edecektir” dedi.

Coşkun, “Bu günde şehit ve gazilerimizi minnetle yad edip, Allah’tan rahmet dilerken, özgürlüğüne kavuşmak için yaklaşık bir yıl canhıraş bir mücadele veren ve mensubu olmaktan her zaman övünç duyduğum Gazi kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”