Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Ekim ayı meclis toplantısının 2. birleşimi yapıldı. 74 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına benzin istasyonu tadilatları damgasını vurdu. CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, meclise çok fazla benzin istasyonu tadilatı geldiğini belirtirken, "Şahinbey Belediyesi'nin 817 Trilyon, Şehitkamil Belediyesi'nin 425 Trilyon, Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 1 Katrilyonun üstünde olacağını düşünüyorum. Bu kadar bütçemiz varken her mecliste 3 tane benzin istasyonu tadilatını getirmenizi anlamış değilim. Bu şehrin başka ihtiyacı yok mu?" dedi. Bu konuşmaya karşılık olarak AKP grubu adına konuşan Mehmet Yetkinşekerci, "Ben Sucu'ya katılıyorum" deyince,

Sucu, "Katılıyorsun ama iş karar vermeye gelince yapmıyorsun" şeklinde konuştu.

İMAR AFFI MI GELİYOR?

Güdemin 19. maddesi olan, İslahiye ilçesi N37D-23 B ve N37D-23C paftalarında ilave ve revizyon nazım imar planı görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "İslahiye'de yapılan plan değişikliği A3,A4 nizamından çıkarılıp 3 B gibi yüksek yoğunluk getiren bir plana çeviriyorsunuz. Burada yapılaşmış imar parsellerinize imar tadilatı yapmak 3193 imar kanuna muhalefet ve suçtur. Siz burada imar tadilatı yapıyorsunuz ve suç işliyorsunuz geçmişte yapılan hataları affetmek sizin göreviniz değil" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak Sucu'ya hitaben, "Biz 1/500 binlik planı yapıyoruz 1.100 lik planı İslahiye yapacak" diye konuştu.

Atatürk Mahallesi, 25 Aralık Daracık Mahallesi ve Osmangazi Mahallesinde akaryakıt ve LPG satış ve servis istasyonu nazım imar plan değişiklikleriyle ilgili söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Haziran ayında bir tane, Ağustos ayında 3 tane, Eylül ayında 2 tane, Ekim'de de 4 tane benzin istasyonu maddesi geldi. Bu şehrin başka ihtiyacı yok mu? Sitelerin arasına LPG ve patlayıcı özelliği bulunan LPG marka yakıt istasyonlarını getirip koyuyorsunuz, daha sonrada biz CHP grubu olarak biz itiraz ettiğimizde belediye mülkü deyip kendinizi savunuyorsunuz" dedi.

NE GEREK VAR?

'Şahinbey Belediyesi'nin 817 Trilyon, Şehitkamil Belediyesi'nin 425 Trilyon, Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 1 Katrilyonun üstünde olacağını düşünüyorum' diyen Sucu, "Bu kadar bütçemiz varken her mecliste 3 tane benzin istasyonu tadilatını getirmenizi anlamış değilim. Bunu kamuoyunun taktirine sunuyorum, bu tadilatlardan vazgeçmenizi ve halkın yararına olan bu maddelerin tartışılmasını öneriyoruz ve talep ediyoruz"dedi.

AKP grubu adına konuşan Mehmet Yetkinşekerci, "Ben Sucu'ya katılıyorum" dedi.

Sucu ise, "Katılıyorsun ama iş karar vermeye gelince yapmıyorsun" şeklinde konuştu.

ESKİ PROJE NİYE YOK SAYILIYOR?

Gündemin 30. maddesi olan, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.08.2014 tarih ve 392 sayılı kararı ile onaylanan Şahinbey ilçesi, Kızılhisar Mahallesi, 17J ve 17J-IId imar paftalarında nazım ve uygulama imar planı değişikliğine yapılan Mimarlar odasının yoğunlaşma artışı nedeniyle yaptığı itirazların görüşülmesi sırasında söz alan Mehmet Sucu, "Mecliste 2011 yılında plan yaptık bu imar planı yapılmadan bir yapılaşma hazırladınız, bu da emsal artırmaz mı? Burada yapılan planda belediye kendi mülküne tuzlu yağlı börek veriyor, vatandaşın mülküneyse tuzsuz yağsız börek veriyor. Buradan soruyorum vatandaş kim kamu kim? Siz vatandaşın mülküne 0.80 verip de kendi mülkünüze 1.80 verirseniz kendi yaptığınız planı inkar edersiniz. Madem bu planı uygulamıyacaksınız neden bu planı yaptınız? Zaten bu ekolojik plan notlarına uygulandığında enerji, su ve katı atığını kendi üretebilen ve yerine getiren parsellerde emsal 0.80 iken yüzde 30 artırımla emsal 1.10 oluyor siz niçin burada bu yaptığınız planlama ile çelişerek 1.80 yapıyorsunuz, bırakın bu planı siz kendi planınınıza muhalefet olmayın, bırakın bu planı yaşasın bırakın bu kent imar rantından kurtulsun" dedi.

Mehmet Sucu, 6360 sayılı Büyükşehir sahası ile genişleyen sınırlar içinde bulunan ilçeler ve köylere daha çok hizmet götürülmesini talep ederek, "Araban ilçemizin Hasanoğlu köyü ve o köyde yaşayan çocuklarımıza o köyün talebi doğrultusunda çocuk oyun parkı yaparsanız hem o çocukları sevindirirsiniz hemde bizden teşekkür alırsınız ayrıca yine Sarıkaya, Elif,Gümüşpınar ve Hisar köylerinde asfaltın çok deforme olduğu gözükmekte burada yaşayan vatandaşlarımızın yol sorunun giderilmesi için bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz" dedi. Haber Merkezi