Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimler öncesi siyasi partilerde seçim hazırlıkları son aşamaya geldi. Ak Parti, bu seçimlerde bir ilke imza atarak, seçim takip sistemi oluşturdu. Ak Parti il binasının girişine perde indirecek olan Ak Parti, 102 kişiden oluşan ekibiyle seçim sonuçlarını duyuracak. Bu seçimde CHP de bir ilke imza atarak avukatlardan seçimde görev yapmaları için bir seçim komisyonu oluştururken, MHP'de, işe ciddi olarak sarıldı ve 10 bin MHP'li bu seçimde görev yapacak.

İKİ SANDIKTA OY KULLANILACAK

3870 sandıkta toplam 1 milyon 91 bin 859 bin seçmenin oy kullanacağı mahalli seçimlerde, adliyede de hareketlilik arttı. İki gündür seçim torbalarının dağıtımının sürdüğü Adliyede Seçim Kurulları yoğun mesai yapıyor. Oy pusulaları Pazartesi gününden bu yana Seçim Kurulu başkanı hakimler tarafından sandık kurulu başkanlarına dağıtılıyor. Pazar günü yapılacak seçimlerde büyükşehirin oyları beyaz, ilçe belediye başkanlıklarının oyları mavi, meclis üyeliklerinin rengi ise sarı pusula. Bu üç pusula tek bir zarfa girecek. Vatandaşlar muhtarların oy pusulasını ise mor renkli zarfa koyacak.

CHP'DEN AVUKAT TİMİ

CHP'de sandık görevlileri, müşahidleri, alan sorumlularının yanısıra seçimlerde çok sayıda avukat da görev yapacak. 75 avukat seçim günü adliye ve belirlenen bölgelerde sandıkların güvenliği için çalışacak. CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, bu sefer çok iyi organize olduklarını belirterek, "Alanda 75 avukat arkadaşımız görev yapacak. Bu Türkiye'de ilk. Her avukatın bölgesi var. Adliyedeki görevli arkadaşlar belirlendi. İtirazlar için de avukatlardan oluşan ayrı bir kurul oluşturduk" dedi. Baro Başkanı Ali Elibol ise, CHP'nin seçimlerin hukuki açıdan güvenliği için oluşturduğu bu uygulamasının diğer partilere de örnek olmasını istedi.

SEÇİME HAZIRIZ

Sandık görevlilerinin eğitimlerini aldığını, Gaziantep'te taşralar dahil 3870 sandık olduğunu belirten Gökdağ, "Toplam seçmen sayısı 1 milyon 91 bin 859. Biz hazırız Gaziantep CHP'nin zaferine hazır olsun" dedi. Şahinbey'de 17, Şehitkamil'de 12 bölge tesbit edildiğini, taşralarda da ayrıca avukatların görevlendirildiğini söyleyen Gökdağ, "CHP Şehitkamil ilçesinde 10, Şahinbey'de 10 avukat arkadaşımız hazır bekleyecek. Ayrıca 10 avukat da ilde bekleyecek. Diğer avukatlar alanda olacak. 75 avukatla seçime hazırız" dedi.

DİĞER PARTİLERE ÖRNEK OLSUN

Baro Başkanı Ali Elibol da, CHP'nin seçimlerin hukuki açıdan güvenliği için oluşturduğu bu uygulamasının diğer partilere de örnek olmasını istedi. CHP'de partili olan avukatların seçimlerde çalışmak için gönüllü olduklarını ve eğitimden geçtiklerini belirten Ali Elibol, "Bu arkadaşlar seçim günü bölgelere ayrıldılar her bölgede seçimin hukuki güvenliğini sağlayacaklar. Bu ilk oldu. Arkadaşlarımızın duyarlılığı örnek olmalı. Bu komisyonun başkanlığını Mesut Karavelioğlu yapıyor. Güzel bir çalışma oluyor. Ak Partili, MHP'li avukatlarında böyle bir çalışmanın içine girmesi, seçimin ve sandığın güvenliği açısından da önemli olur" dedi.

SEÇİMDEN SONRA DA ÇALIŞACAĞIZ

Avukatlar için kurulan komisyonun başkanlığını yapan Av. Mesut Karavelioğlu da, bu düzeyde bir komisyonun ilk defa kurulduğunu belirterek, "Bu düzeyde profesyonel anlayışla ilk defa böyle bir komisyon kuruldu. Bir özelliği de, sadece seçimde değil, bu komisyon seçimden sonra da çalışacak. Komisyon 14 kişiden oluşuyor. Ancak sahada 75 avukat çalışacak. Şehirdeki imar planları, şehirle ilgili ne tür kararlar alındığı, yolsuzluk, hukuksuzluk yapılıyormu konularında hukuk komisyonu çalışacak" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR

MİTİNGE DE SEÇİME DE HAZIRIZ

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün şehrimize gelerek Demokrasi Meydanı'nda saat 16:00'da halkla buluşacağını belirterek, "Tüm hazırlıklarımız tamam, hiç bir eksiğimiz yok. Mitinge de Pazar günü yapılacak seçime de hazırız" dedi.

SANDIK HAKİMİYETİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Mitingle ilgili seçim sonuçlarının takibi ile ilgili her türlü hazırlıkları tamamladıklarını, miting bittikten sonra Cuma-Cumartesi günü hazırlıkları son bir kez gözden geçireceklerini söyleyen Erzin, "Seçim günü bütün sandıklarda güvenliğimizi ve sandık hakimiyetimizi sağlayacağız. Pazar saat 21:22 gibi kesin sonuçları açıklar hale geleceğiz" dedi.

10 BİN MHP'Lİ ALANDA GÖREV YAPACAK

Gaziantep'te ilçeler de dahil, 3870 sandık bulunduğunu, sandık görevlileri ve müşahidlerinin yanısıra, kat görevlileri ve bina sorumlularının seçimlerde görev yapacağını söyleyen Erzin, "Her katta bir görevli olacak. 3 bin 200 sandık görevlisi, 3 binin üzerinde müşahitin yanısıra diğer görevlilerle birlikte Gaziantep'te 10 bin MHP'li alanda görev yapacak" dedi. Meral KINACILAR