Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, “Allah, Özgecan kızımıza rahmet etsin, ailesine sabırlar versin” diyerek yaşanan bu sapıklığın tüm dolmuş şoförlerine mal edilmemesi gerektiğini ve her meslek gurubunda böyle sapkınlıkların olma ihtimali bulunduğunu vurguladı.

BİR DİZİ ÖNLEM ALINDI

Kentimizde Mersin’de yaşanan olumsuz olayın yaşanmaması için uzun süre önce tedbirler aldıklarını belirten Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, emniyet birimleri ile birlikte bir dizi önlem aldıklarını hatırlattı. Velilerin içinin rahat olmasını isteyen Başkan Özcan, şunları söyledi: “Velilerimizin içi rahat olsun eğer araç S plaka ise sürücünün özel izin belgesi var ise gönül rahatlığı ile çocuklarını servislere verebilirler. Çünkü; Büyükşehir Belediyemiz ve il emniyet müdürlüğümüz servis sürücülerinden sabıka kaydı, savcılık belgesi, ikametgah ve psikoteknik belgesi gibi evraklar olmadan izin belgesi alamazlar. Hatta savcılık belgesinde yüz kızartıcı suç, yaralamalı kavga, uyuşturucu gibi suçlara karışanlar servis sürücüsü olamazlar. Ayrıca tüm izin belgesi alanların genel bilgi toplaması sorgulanır mahkemeden ceza almasalar bile bu suçlara karışanlara özel izin belgesi verilemez.

Velilerimiz mutlaka servis sürücüleri ile tanışıp izin belgelerini sorsunlar, eğer izin belgesinde sürücünün adı yazmıyorsa çocuklarını emanet etmeden ivedi bir şekilde trafik şube veya odamıza bilgi vermelerini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm öğrenci servis sürücüleri büyükşehir belediyemiz, emniyet müdürlüğümüz ve odamızın düzenleyeceği ilk yardım, çocuk ve ergen psikolojisi, hitabet ve davranış kuralları konusunda eğitimden geçirilerek sertifika verilecek”

Oda Başkanı İsmet Özcan, esnafı bilgilendirme toplantılarını periyodik olarak yaptıklarını toplantılara katılan esnafla görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti. Haber Merkezi