Ak Parti’nin Gaziantep için yapacağı 12 dev projenin tanıtımı şölen havasında gerçekleştirildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kızının rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı proje Lansman toplantısında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Çılgın projelerimizden bir kısmı için adım attık. Gazianteplilere 12 dev eser hediye edeceğiz" dedi. Gül, şehir hastanesi ve Perilikaya kavşağına yapılacak hastane dışında, Gaziantep'teki diğer hastanelere 500 yatak ilave edeceklerini belirtirken, eğitimde de 5 bin yeni derslik müjdesi verdi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde yapılan proje lansman toplantısında milletvekili adayları Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdullah Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Serpil Kavrak, Ali Şahin, Fikret Murat Tural, Erdem Güzelbey, Menderes Karaduman, Hakan Tanrıöver hazır bulundu. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile birlikte sahneye çıkıp partilileri selamlayan adaylara Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da eşlik etti.

12 Dev Proje’nin tanıtımını yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, projeleri, “100 bin aileye ucuz konut, havalimanına yeni terminal ve otopark, bin 875 yataklı şehir hastanesi, Şirinevler Perilikaya Kavşağı’na 300 yataklı hastane, hızlı tren, şehir içi trafiğine kesin çözüm Gaziray, Akdeniz’e açılacak olan Amanos Tünelleri, 100 bin kişiye iş imkanı sunacak Yeni Organize Sanayi, 5 bin yeni derslik ile eğitim seferberliği, Düzbağ Barajı ile suyun ucuzlaması, Yeni Kapalı spor Salonu ve 3 bin kişilik uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi” olarak anlattı.

MOSKOVA İLE YARIŞIYORUZ

Gül, Gaziantep'in yoğun göç aldığını, metrekareye düşen nüfus yoğunluğu ile Moskova ile yarıştığını belirtirken, "1990 yılında nüfusu 490 bin olan Gaziantep'in nüfusu 2000 yılında 1 milyona, 2015 yılında ise 2 milyona yaklaştı. 100 bin yeni konut yapacağız ve bununla hem kira fiyatları düşecek hem de ulaşım sorununa neşter vurulacak. Bu projeyle yeni bir şehir inşa etmiş olacağız. Ayrıca Bayramlı'da 50 bin konut projemiz var. Böylece bu projeler hayata geçtiğinde kira fiyatlarıyla ilgili şikayetler tarih olacak. İnsanlar kira öder gibi ev sahibi olacak" dedi.

HAVADA 2.5 MİLYON YOLCU TAŞINIYOR

Havalimanına yeni terminal ve otopark projesini anlatan Gül, "Gaziantep'te yılda 2.5 milyon havayolu taşımacılık yapılıyor. Hava yolu halkın yolu oldu. Yeni havalimanı tesis edip, otoparkıyla birlikte Gaziantep'e kazandıracağız" dedi.

DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 33

Gaziantep'te Ak Parti hükümetinden önce derslik başına düşen öğrenci sayısının 61 olduğunu, yapılan dersliklerle bu oranın bugün 33 kişiye düştüğünü dile getiren Gül, "Ak Parti'den önce Gaziantep'te derslik sayısı 5607'ydi. Şu anda 12 bin 389. Bunu 18 bine ulaştıracağız. Gaziantep eğitimde hakettiği yere gelecek. 5 bin yeni derslik Gaziantep'e hayırlı olsun" diye konuştu.

ÖZKEÇECİ:İNŞALLAH YÜZAKIYLA ÇIKARIZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, 7 Haziran’da çok önemli bir seçime gideceklerini belirtti. Bu seçimleri Türkiye’nin geleceği, çocukların geleceği olarak gören Özkeçeci, “İslam dünyası için çok önemli bir seçim. Bu seçimlerde Haziran’a kadar boş durmayacağız, çalışacağız. İnşallah Rabb’im yüzümüzün akıyla bizleri çıkartacaktır. Buna inanıyorum. Şu anda teşkilat olarak, ilçe teşkilatları olarak sahadayız.Daha da çok gayret etmemiz gerekiyor. Yüzümüzün akıyla bu seçimlerden çıkacağımıza inanıyorum”dedi. Meral KINACILAR, Mansur YALVAÇ